cover image
Női
Klub

MOL Női OB I: Az UVSE kiütéssel üzent a bajnoknak

2024. április 20. 20:30

Nem borult a papírforma a MOL Női OB I utolsó, 18. alapszakasz-fordulójában, így most már hivatalos, hogy az elődöntőben az UVSE az Egerrel, az FTC pedig a Dunaújvárossal csap össze.

Az elődöntő mezőnye már szerdán kialakult, a párosítás viszont még nem volt kőbe vésve. Az már eldőlt, hogy az FTC-Telekom másodikként végez az alapszakaszban, és a szerdai veresége után a BVSC-Zugló sem álmodozhatott tovább a legjobb négyről; ilyen szempontból nem volt tétje a két együttes találkozójának, de ezzel együtt sem spóroltak, inkább felkészülésként használták a rájátszásra. A Fradi 3–0-val robbantott az elején, de vendégek a második negyed elejére kettőt le tudtak ebből faragni, a félidőre azonban visszaállt a közte három. A térfélcsere után is a zöld-fehérek maradtak lendületben és fokozatosan növelték az előnyüket, a BVSC ekkor már nem igazán tudta tartani a tempót. Az utolsó két negyedet két-két találattal vitte el Gerendás György csapata és végül 16–9-es győzelmet aratott, valamint készülhet a Dunaújváros elleni elődöntőre.

III. Kerület is be van betonozva egy ideje a 6. helyre, nemrég pedig az is eldőlt, hogy a BVSC lesz az ellenfele a playoffban. Az óbudaiak ellentmondást nem tűrve kezdtek otthon a Tatabánya ellen, bő hét perc után 5–0-ra mentek, ám a vendégek a második etap derekán kettőre csökkentették a hátrányukat. A félidőig viszont nem húzták ki ennyivel, a nagyszünet után pedig egy újabb ötgólos negyeddel távolodott a Kerület, majd a negyedik játékrészt is behúzta, így nyolcgólos, 15–7-es sikert könyvelhetett el.

Szentes 7. helye is biztos volt már a forduló előtt, de fűthette a visszavágás vágya a Győrrel szemben. Szorosabban nem is alakulhatott volna ez a találkozó, a második negyed feléig vagy egál volt, vagy valamelyik csapat eggyel vezetett. Akkor viszont a Győr kettővel is meg tudott lógni, és az előnyét a harmadik periódus hajrájáig meg tudta őrizni, ott azonban egy perc alatt egalizált a Szentes. Sőt, a házigazda átmentette a lendületét a negyedik negyedre is, amit 3–1-re behúzott, azaz egy 5–1-es szériával zárta le a találkozott és 13–11-re diadalmaskodott.

Dunaújváros szempontjából rutinfeladatnak tűnhetett egy szegedi vendégszereplés, egy győzelemmel pedig matematikailag is biztosította volna a 3. helyét Vad Lajos csapata. A védekezés ezúttal is jól működött, a csongrádiak az első negyedben nem is tudtak betalálni, a DFVE viszont addigra már kettőt is feltett a táblára. Félidőben 2–5 állt az eredményjelzőn, és bár ezt követően a Szeged ideig-óráig képes volt közelebb kerülni, a negyedik negyedben az Újváros minden kérdést lezárt egy 1–4-es szakasszal és 12–5-re nyert, amivel odaért az alapszakasz dobogójára.

Az alapszakasz zárómeccse egyben a rájátszás előzetese is lett, hiszen az alapszakaszt megnyerő UVSE a leendő ellenfelét, a negyedikként befutó Egert fogadta. Benczur Mártonék gondoskodtak arról, hogy a lehető legerőteljesebb üzenetet küldjék a bajnoknak a párharc előtt: hiába szerzett vezetést a címvédő, az újpestiek négy góllal válaszoltak és onnan vissza sem néztek. Félidőben már öttel ment az UVSE, a következő negyed végén kilenccel, a negyedikben pedig le is nullázta az Egert, de elöl így is villant háromszor a hazai együttes. A vége nagyon sima 18–6, a felek jövő héten folytatják a playoffban.

Eredmények, MOL Női OB I
FTC-Telekom–BVSC-Zugló 16–9 (4–2, 3–2, 5–3, 4–2)
III. Kerületi TVE–Tatabányai VSE 15–7 (5–1, 3–3, 5–2, 2–1)
Valdor Szentes–UNI-Győr 13–11 (3–3, 3–4, 4–3, 3–1)
Zue.hu Szegedi VE–Dunaújvárosi FVE 5–12 (0–2, 2–3 , 2–3, 1–4) 
UVSE–DIGI-Eger 18–6 (4–2, 6–3, 5–1, 3–0)

(az eredményekre kattintva részletes statisztika nyílik)

Az alapszakasz végeredménye: 1. UVSE - 51 pont, 2. FTC-Telekom - 48 pont, 3. DFVE - 39 pont, 4. DIGI-Eger - 36 pont, 5. BVSC-Zugló - 33 pont, 6. III. Kerületi TVE - 24 pont, 7. Valdor Szentes - 15 pont, 8. Tatabányai VSE - 9 pont, 9. Zue.hu Szegedi VE - 9 pont, 10. UNI-Győr - 6 pont.