cover image
Női
Klub

MOL Női OB I: Túlélte az FTC a DFVE utolsó rohamait

2024. március 16. 20:45

A hölgyeknél lassan fixen beáll a heti kétfordulós versenynaptár tavasszal, immáron a 13. kört rendezték a MOL OB I-ben. Az élmenők nem hibáztak, viszont történt egy előzés a harmadik helyen, a BVSC ugyanis hozta a kötelezőt, míg a Dunaújváros szoros vereséget szenvedett az FTC-Telekomtól.

Kezdésként az Eger látogatott Tatabányára azok után, hogy szerdán vereséget szenvedett Zuglóban. A bajnok nem sokat tétovázott és már az első percekben jelezte, hogy a papírforma érvényesítéséért érkezett, két és fél perc után már három góllal vezetett. A hazaiak hat perc után szerezték meg az első góljukat, és ehhez csak egyet tudtak hozzátenni a második negyedben, aminek a végén a címvédő 8–2-re ment. A fordulás után sem forgott veszélyben az egriek előnye, sőt még növelték is azt mindkét hátralevő játékrészben, így 14–5-ös győzelemmel tudták javítani a hétközi kisiklást.

A BVSC ellentétes előjellel várta a Győrt, hiszen Stieber Mercedesek nemcsak lépéselőnyhöz jutottak az Egerrel szemben, de pontszámban beérték a harmadik Dunaújvárost. Ehhez képest a győriek igencsak kellemetlen pillanatokat okoztak nekik szombat délután, különösen az első negyedben, és aligha voltak sokan azok, akik arra számítottak, hogy az első nyolcperc 4–4-gyel ér majd véget. A folytatásban aztán feljebb kapcsolt a Zugló és 6–1-gyel hűtötte le a kedélyeket, majd egy újabb, kicsit döcögős etap után (4–3) megismételte a második eredményét, és végül 11 góllal jobbnak bizonyult. Ármai Zita és Koltay Nadin 4-4 alkalommal volt eredményes, míg odaát a 16 éves Drávucz Mira ötször is beköszönt.

Nem sok jóra számíthatott a hatmeccses vereségszériában lévő, 2024-ben még nyeretlen Szeged a gólrekordokat döntögető UVSE ellen. A nyitó felvonás után pedig pláne, ezt ugyanis 7–1-re vitte el Benczur Márton alakulata, Faragó Kamilla már ekkor háromnál járt. A másodikat aztán jóval szorosabbá tette a Szeged, de Mácsai Eszter az utolsó másodpercben gondoskodott arról, hogy ezt is megnyerje az UVSE, majd a harmadik negyedben épp az ő büntetőjével lett meg a tízgólos különbség. A negyedik periódusra ismét visszavett az újpesti csapat, de így is nagy arányú, 18–6-os diadalt aratott.

A III. Kerületnek már nem szabad hibáznia, sőt bravúrokat is kell hoznia annak érdekében, hogy életben tartsa az elődöntős reményeit. Ilyen szempontból a Szentes a kötelező győzelem kategóriájába esett, még úgy is, hogy a tabellán csak eggyel van lemaradva a csongrádi együttes. Maga a mérkőzés is a két csapat közelségét tükrözte: a Kerület a második negyed elején ellépett kettővel, és innentől kezdve egészen a negyedik negyed elejéig ment a csiki-csuki, hol egy, hol kettő volt közte. Akkor viszont egalizált a Szentes, 7–7 után pedig amolyan „miniötöspárbaj” következett, amiből egy góllal jobban jöttek ki az óbudaiak, a végén pedig Gyöngyössy Anikó a harmadik találatával lezárt minden kérdést, 10–8-ra nyert a III. Kerület és még mindig nézhet felfelé. 

A játéknap rangadója maradt utoljára, az éllovas FTC-Telekom a Dunaújvárost fogadta. A házigazda alaposan bekezdett, bő két perc elteltével már kétgólos előnyben volt, aztán erre még egyet rá tudott tenni. Az újvárosiak csak az első játékrész utolsó percében ébredtek, akkor viszont Dobi Dorina duplázott, amivel csapata is egyből visszajött a meccsbe. A másodikban folytatta az üldözést a DFVE, de az egyenlítés nem jött össze, nem úgy a harmadik negyedben 5–5-nél, amikor szintén Dobi volt az elkövető. 6–6 után robbantott a Fradi, a négyig jutó Kurucz-Gurisatti Gréta kétszer, Vályi Vanda egyszer köszönt be ekkor, plusz hárommal érkezett meg az utolsó negyedre a Ferencváros. Ott viszont megtorpant, sőt gólt sem szerzett, miközben a vendégek egyetlen találatra zárkóztak 140 másodperccel a vége előtt. Ezután még kétszer támadhatott az egál reményében a Dunaújváros (egyszer emberelőnyben), ám nem tudott élni a lehetőséggel, és akárcsak ősszel, úgy tavasszal is egygólos vereséget szenvedett az FTC-Telekomtól.

Eredmények, MOL OB I., 13. forduló:

Tatabánya–DIGI-Eger 5–14 (1–5, 1–3, 1–2, 2–4)
BVSC-Zugló–UNI Győr 20–9 (4–4, 6–1, 4–3, 6–1)
Zue.hu Szegedi VE–UVSE 6–18 (1–7, 2–3, 1–5, 2–3)
III. Kerületi TVE–Valdor Szentes 10–8 (2–1, 1–1, 3–3, 4–3)
FTC-Telekom–Dunaújvárosi FVE 9–8 (3–2, 2–2, 4–2, 0–2)

(az eredményekre kattintva részletes jegyzőkönyv nyílik)