cover image
Egyéb

Nagyon fájó szolnoki vereség a Jugtól

2015. november 28. 21:31

A Szolnok ötgólos hátrányból egyenlített a dubrovniki uszodában, de Maro Jokovic emberelőnyös gólja az utolsó percben eldöntötte a három pont sorsát.

Tavaly kikapott a Jug Dubrovnik otthonában a Szolnok, most az volt a célja, hogy ez ne így történjen. Mindkét csapat hibátlan mérleggel állt két forduló után, és érdekesség, hogy mindketten játszottak már az OSC ellen, le is győzték ugyebár.

A szombat esti meccs első felében nem bírt a Szolnok a horvát emberelőnyökkel, az első három hazai gól egyaránt fórban született. Az első negyed 1-1-es részeredménye után kettővel ment el a Jug, és Nagy Viktoron múlt, hogy nem lett háromgólos a különbség 4-2 helyett. Aztán jött Vámos Márton emberelőnyben szerzett találata, ezzel zárkózott a Szolnok a második negyed közepén.

Ezután viszont roppant rossz periódus következett. Nem elég, hogy Ivankovic emberelőnyből kettőre növelte az előnyt, a magyar csapat végigjátszotta a fórt, de nem lőtt kapura, ráadásul megúszott Perrone, és nem hibázott. 6-3-ra húzott el a Jug, stabilizálta előnyét, a szolnokiaknak pedig kapaszkodniuk kellett az eredmény után. Ez sajnos nem sikerült, Varga Dániel kihagyta a fórt, igaz, az már 7-3-as állásnál következett, mert Perrone előtte nem vétett emberelőnyben. Nagy változásnak kellett beállnia ahhoz, hogy a Szolnok pontot szerezzen idegenben. És ez majdnem bekövetkezett!

Luka Loncar azonnal született gólja még nem efelé mutatott, a bal oldalon simán el tudta lőni a blokk mellett, 8-3-ra vezetett a Jug. Aaron Younger aztán a Mezei Tamás által kiharcolt fór során szépített, és Nagy Viktor is védett egy nagyot. Egy elhaló szolnoki akció után nagy helyzetben hagyott ki fórt a Jug, végre hibázgatott az ellenfél is. Loncar kiállítása után alig pár másodperc után elvették a labdát a játékvezetők, nagy kár volt érte. 4 perc 8 másodpercnél újra emberelőnybe került a Szolnok, Cseh Sándor pedig időt kért. Már majdnem elpuskázta a Szolnok ezt a fórt is (Madaras kezéből kiesett a labda az adogatások után), de aztán jött Varga Dénes távoli lövése, 8-5-re zárkózott a magyar bajnok.

Egy Kis Gábor elleni kontra, és egy Bijacban elhaló Mitrovics-lövés is közrejátszott abban, hogy nem csökkent tovább a különbség. Sőt, nőtt. Loncar kapufája után a kipattanóra Benic ment, 9-5, majd a mi fórunk után a labda a kapufán landolt.

Varga Dénes a negyedik negyed 3. percében szépített távoli bombájával (9-6), majd Vámos kezéről lesodorták a labdát, egy sípot azért vártunk volna. Még jó, hogy Nagy Viktor a helyén volt, így maradt esély a zárkózásra. Vámos Márton nagy góllal újra észrevétette magát, 4 perc volt hátra még ekkor.

Egy bepöcizés után újra Nagy Viktor lépett közbe, és aztán Varga Dénes villant. Egy gólra jött fel a Szolnok, parádés felzárkózás! Vjekoslav Kobescak időt is kért 3:16-tal a vége előtt. De rossz beadással jelentkezett csapata, így az egyenlítésért támadhatott a Szolnok!

Mitrovics lőtte el a támadás végén, de a blokk mentett, majd Nagy Viktor egy távoli lövést fogott, hogy aztán Aaron Younger egyenlítésen. 3-8-ról 9-9!

1:10-nél kiállították Varga Dánielt, Maro Jokovic pedig kihasználta az előnyt. Hosszú idő után lőtt gólt a Jug, a legrosszabbkor. De még volt hátra elég idő, Vámos be is tette Kis Gábornak, ő befordult, de a lövése elakadt Bijacban.

Bosszantó, rendkívül bosszantó vereség, hiszen fantasztikus feltámadást mutatott be a Szolnok az utolsó negyedben.

Folytatás december 16-án, a Galatasaray otthonában.

Eredmény – Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló:

Jug Dubrovnik (horvát)-Szolnoki Dózsa-Közgép 10-9 (1-1, 6-2, 2-2, 1-4)
Gólszerzők:
Perrone 3, Markovic 2, Ivankovic, Obradovic, Loncar, Benic, Jokovic, illetve Vámos 3, Varga Dénes 3, Younger 2, Jansik D.
 
A-Híd-OSC-Újbuda–Pro Recco (olasz) 7–12 (2–3, 0–1, 2–4, 3–4)
Gólszerzők:
Salamon 3, Decker Á., Bátori, Graham, Gór-Nagy, ill. Ivovics 3, Aicardi 2, Pijetlovics 2, Prlainovics 2, Bodegas, Mandics, Sukno
 
Partizan Belgrád (szerb)-Galatasaray (török) 9-8 (1-2, 4-2, 3-1, 1-3)
Gólszerzők:
Subotics 3, Jaksics 2, Radojevics 2, Drasovics, Lazics, illetve Janovics 2, Paskovics 2, Nikics 2, Simsek, Vukcevic
 
A csoport állása:
 
1. Pro Recco 9 pont
2. Jug 9 pont
3. Szolnok 6 pont
4. Partizan 3 pont
5. OSC 0 pont
6. Galatsaray 0 pont
Vízilabda hírek
szolnok
osc
Bajnokok Ligája