cover image
Egyéb

Helytállt az OSC, de a Recco az Recco…

2015. november 28. 21:12

Vincze Balázs nehéz helyzetben lévő együttese a harmadik negyed elejéig tartani tudta a lépest a BL-ben a címvédő olasz sztárcsapattal, ám a folytatásban érvényesült a papírforma (7–12).

Hogy nagyon nehéz lesz, tudtuk.

Hogy alapból is esélyesebb a friss Európai Szuperkupagyőztes Recco, tudtuk,

Hogy Josep Kayes (Ausztráliában várja a honosítását) és Német Toni (megsérült a Komjádi Kupa-meccsen…) nélkül kimondott center nélkül kiállni a BL-győztes ellen gyakorlatilag maga az „öngyilkosság”, tudtuk.

Hogy a szintén megsérült Bundschuh Erik hiányozik majd a kőkemény reccóiak ellen, tudtuk.

De hogy az OSC soha nem adja fel, azt is tudjuk!

Úgy vezetett csupán 4–2-re az olaszok sztárcsapata, hogy nyugodtan lehetett volna akár hazai előny is. Bisztritsányi Dávid kifogástalanul védett, nagy bravúrokat mutatott be, a védők felvették a harcot a centerekkel, a blokkok jó helyen voltak. Csupán elöl akadozott a gépezet, Salamon Ferenc két „betett” fórja mellett nem sikerül több gólt lőni. Különösen azok a helyzetek „fájtak”, amikor emberelőnyben volt rossz egy lövés, vagy éppen adta el a labdát a csapat. Speciel többször is lett volna lehetősége 3–3-ra egyenlíteni Vincze Balázs együttesének, de mindez nem sikerült, Aicardi pedig a nagyszünet előtt afféle ellencsapásként akcióból büntetett.

A harmadik negyedet azonban góllal kezdte az OSC! Kevin Graham balkeze villant, csak kár, hogy átellenben Sukno lőtt rögvest kétkapufás gólt. Remekül küzdött a magyar alakulat, hiába tempóztak a világ legjobbjai, szerbek, olaszok, montenegrói, horvát a riválisnál, tartotta a lépest.

Szép lassan azonban felőrlődött a nagy nyomásban. Bodegas, majd Ivovics is gólt szerzett, majd Gór-Nagy Miklós fórból szerzett találatára Mandics válaszolt. Tempesti is elkapta a fonalat, az utolsó menet előtt így 8–4-re vezettek a vendégek.

Az utolsó negyedben Barabás Botond is lehetőséget kapott edzőjétől edzőjétől (no és mezőnyben a harmadik számú kapusa, Szentesi Máté, ami jól mutatja jelenlegi helyzetet…), aki jól szállt be a meccsbe, más kérdés, a Recco azért így is tartotta előnyét. Salamon, majd Bátori Bence és Decker Ádám gólja is szép volt, Ivovics bombáit most hagyjuk…

A Recco 12–7-re nyert, menetel a csoportgyőzelem felé, az OSC pedig ezúttal is bizonyította, bármilyen nehéz helyzetben van, nem szabad leírni. Persze, ezt is tudtuk előre.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője:

„Ilyen szintű csapatok ellen csak akkor tudunk partiban maradni, ha élünk azokkal a lehetőségekkel, amelyek adódnak. A védekezés emberfelettinek nevezhető egy bizonyos szintig, a harmadik negyedben azonban – ahogy várható is volt – elfáradtunk. Ezzel a csökkentett sereggel is helytálltunk, az ötgólos különbség a mai mérkőzésen reálisnak mondható. Kevés esélyünk maradt, de ha valaki a sorolást megnézte, láthatta, a csoport három legnehezebb ellenfelével játszottunk. Igaz, így a folytatás sem lesz könnyebb…”


Eredmény – Férfi Bajnokok Ligája, 3. forduló
B csoport

A-Híd-OSC-Újbuda–Pro Recco (olasz) 7–12 (2–3, 0–1, 2–4, 3–4)
Gólszerzők:
Salamon 3, Decker Á., Bátori, Graham, Gór-Nagy, ill. Ivovics 3, Aicardi 2, Pijetlovics 2, Prlainovics 2, Bodegas, Mandics, Sukno

További eredmények:

Jug Dubrovnik (horvát)-Szolnoki Dózsa-Közgép 10-9 (1-1, 6-2, 2-2, 1-4)
Gólszerzők:
Perrone 3, Markovic 2, Ivankovic, Obradovic, Loncar, Benic, Jokovic, illetve Vámos 3, Varga Dénes 3, Younger 2, Jansik D.


Partizan Belgrád (szerb)-Galatasaray (török) 9-8 (1-2, 4-2, 3-1, 1-3)
Gólszerzők:
Subotics 3, Jaksics 2, Radojevics 2, Drasovics, Lazics, illetve Janovics 2, Paskovics 2, Nikics 2, Simsek, Vukcevic

A csoport állása:

1. Pro Recco 9 pont
2. Jug 9 pont
3. Szolnok 6 pont
4. Partizan 3 pont
5. OSC 0 pont
6. Galatsaray 0 pont

Vízilabda hírek
bl
recco
osc