Egyéb

A FINA januárban „Budapestre költözik”

2015. november 27. 17:10

Budapesten tartja a nemzetközi szervezet végrehajtó bizottsága és Bürója soros ülését, és itt adják át az év legjobbjainak járó elismeréseket is.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a FINA alelnöke, a 2017-es budapesti világbajnokság szervező-bizottságának elnöke számolt be a remek hírről. Eszerint január 30-án, az InterContinental szállóban rendezik meg „Best Athletes of the Year” gálát, azaz az úszás, a vízilabda, a műugrás, a műúszás és az óriástoronyugrás 2015. évi legjobbjainak ünnepélyes megválasztását, illetve az ezzel járó vacsorát.

Az eseményre meghívást kapott a FINA 208 tagországának elnöke, a nemzetközi sportélet és média számos kiemelkedő személyisége, a sportág valamennyi szponzora, ha úgy tetszik, a 2017. évi budapesti, balatonfüredi világbajnokság összes számításba jövő fővendége. És mindemellett természetesen itt lesznek a sportág világsztárjai, 2015 legjobbjai.

Az év sportolójának megválasztásával párhuzamosan a Nemzetközi Úszó Szövetség Budapesten tartja a Végrehajtó Bizottsága és Bürója ülését, melynek keretében a többi közt eldől, hogy a számos pályázó közül ki rendezi a – korábban nekünk ítélt – 2021. évi 19. FINA világbajnokságot.

Az eseménysorozat január 26-án kezdődik. Ekkor érkeznek meg a FINA stábtagjai, 27-től 29-ig zajlanak az ülések, 28-29-től várható a mintegy 450 fős illusztris vendégsereg, azaz a 208 tagország képviselői, akik előreláthatólag január 31-én utaznak el.

A FINA mindenekelőtt azért döntött a budapesti helyszín mellett, mert a tagországok képviselőinek egységes látogatása lehetőséget ad arra, hogy a vendégek megismerkedjenek a vb majdani helyszíneivel, felmérjék a szállodai, vagy az esetleges edzőtábor lehetőségeket. A rendezvény indirekt módon közrejátszhat az olimpiai pályázat promóciójában. A FINA szándékában áll – dr. Fürjes Balázs kormánybiztos úrral együttműködve – a Budapestre látogatóknak bemutatni az újonnan épülő világbajnoki uszodát.
Vízilabda hírek
fina