cover image
Egyéb

Mindenkinek a BENU MK-aranyak kellenek!

2015. november 27. 16:54

A hétvégén a Hajós-uszodában a Dunaújváros–UVSE és a BVSC–Eger elődöntőkkel veszi kezdetét az idei Női Magyar Kupa négyes döntő! A csapatok egy-egy játékosát kértük, mondja el, miként várja a küzdelmet. Ne felejtse senki, mindkét nap ingyenes a belépés!

Czigány Dóra (ZF-Eger-EKF):

„A Magyar Kupa mindig más, mint egy sima bajnoki alapszakasz-mérkőzés, mindig nagyobb a tétje, ezáltal sokkal jobban felspannolja a játékosokat. Ezt érzem a csapaton, a csapattársaimon is. Ahogy látom, mindenki nagyon motivált közöttünk, mindenkiről sugárzik a bizonyítási vágy, mindenki úgy van vele, ha odatesszük magunkat, meg tudjuk verni a BVSC-t! Természetesen ehhez jóval kevesebbet szabad hibáznunk, mint a bajnoki meccseken, amelyeket természetesen alaposan kielemeztünk. Koncentrált a társaság, egyértelműen a kupadöntőbe jutás a célja, majdnem hogy azt mondhatom, a többiek motiváltsága, akarata húz engem is magával – persze, aki ismer, tudja, én mindig győzni akarok. A lényeg, nagyon odatesszük majd magunkat!”

Takács Orsolya (BVSC-Zugló):

„A válogatott program miatt sok időnk nem volt együtt készülni, ám ezen két nap alatt is kielemeztük az Eger elleni két megnyert bajnoki mérkőzést. Biztos vagyok abban, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen az ilyen egymeccses téttel bíró partik mindig más szintet képviselnek, ahogy mondani szokták a kupa mindig más. Az Eger jó csapat, kiváló centerrel, és a minden poszton veszélyes Czigány Dórival rendelkezik. A többiek ugyan nem válogatottak, ám stabil, ob I-es játékosok, azaz egyáltalán nem lebecsülendő ellenféllel találkozunk. Ennek ellenére nem kérdés, nyernünk kell! Jól állunk a bajnokságban, saját magunkkal szemben is megnőtt az elvárásunk. Tavaly remek elődöntőt játszottunk a kupában a Dunaújvárossal, most pedig a döntő a minimális célunk!

Menczinger Kata (Dunaújvárosi Főiskola VE-Maarsk Graphics):

„Hiába a magyar bajnok és kupagyőztes UVSE az ellenfelünk már az elődöntőben, a Magyar Kupa serlegért utazunk Budapestre! Azt gondolom, még soha nem volt akkor esélyünk ellenük, mint most. A csapat az elmúlt időszak UVSE elleni találkozókból leszűrte, egyáltalán nem verhetetlen a rivális. Ők is hibáznak, ők is emberek, igen is, képesek vagyunk föléjük kerekedni. A budapesti mérkőzésen 7–3-ra vezettünk, ez is hitet kell hogy adjon a csapatnak. Szinte mindig sikerült velük tavaly is szoros partit vívnunk, rendre egy hajszál választott el bennünket a győzelemtől – most hisszük, felénk billen majd a mérleg nyelve. Nem szabad, hogy bármi kizökkentsen bennünket a játékunkból, menni kell előre, és akkor elérhetjük a célunkat. Teljes mértékkel meg vagyok arról győződve, hogy képesek vagyunk elhódítani a kupát.”

Gangl Edina (UVSE):

„Mondanom sem kell, nagyon erős csapat lesz az ellenfelünk az elődöntőben, így egyelőre nem gondolunk a vasárnapra, noha természetesen a címvédés a célunk. A Dunaújvárossal mindig szoros, ki-ki meccset játszottunk, minden bizonnyal most sem lesz másként. Az idei szezon két bajnokija is kiélezett volt – itthon ők húztak el, és mi jöttünk fel, idegenben mi szereztük sok gólos előnyt, ahonnan ők álltak talpra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezúttal miként alakul majd a mérkőzés képe. Jellemzően kevés gólos mérkőzéseket vívunk velük, azaz nagyon oda kell figyelnünk. Szeretek a Dunaújváros ellen játszani, talán pont azért, mert az ilyen kiélezett találkozókon tudja még inkább megmutatni az ember, hogy mire képes. Ellenfelünk gyors csapat, ezért fontos, hogy a támadások vége valahol a védekezés elejét szolgálják, ne hagyjuk őket lefordulni. Szeretek a Hajós uszodában játszani, ez a második otthonom, bízom benne, lesz okunk az örömre."

newwwwww.jpgBENU Női Magyar Kupa négyes döntő, Hajós-uszoda
A program

2015. november 28., szombat
Elődöntő

Dunaújvárosi Főiskola VE-Maarsk Graphics–UVSE, 16.00
BVSC-Zugló–ZF-Eger-EKF, 17.30

2015. november 29., vasárnap
Döntő – 19.00
- a.z. -
Vízilabda hírek
BENU Női Magyar Kupa Négyes Döntő
czigány
gangl
takács
menczinger
eger
BVSC
dunaújváros
uvse