cover image
Egyéb

A BL-csapatok, illetve a Fradi és a Honvéd gazdagodott bajnoki pontokkal

2015. november 25. 20:56

Az E.ON férfibajnokság 8. fordulójában a Szolnok, az Eger és az OSC is győzelemmel hangolt a szombati BL-meccsekre, de dicséret illeti az ellenfeleket, így többek között a címvédő ellen remeklő Tatabányát. Az UVSE is nehezen adta meg magát a Hajósban.

Tatabánya–Szolnok 5–4!

Igaz, hogy csak az első negyed, igaz, hogy a mérkőzést a papírformának megfelelően a vendégek nyerték, de így is kalapemelés az újonc előtt. A bajnok ellen így kezdeni finoman fogalmazva nem semmi. Regős Áron és Francsics Dániel is belőtt egy fórt, majd a várható szolnoki „észbekapás” (Aaron Younger, Vámos Márton és Kis Gábor révén fordított Cseh Sándor együttese) után ismét Regős villant. A góldús negyedben Younger szerzett újra előnyt a vendégeknek, ám erre is volt válasza a Tatabányának: Kiss Gyula, majd Francsics lőtt akciógólt!

Csak sejthető, hogy az első szünetben mi hangzott el a szombati, dubrovniki Bajnokok Ligája partira készülő szolnoki oldalon, az eredményen mindenesetre megmutatkozott: kapott gól nélkül lehozott, 4–0-s második negyed. Mindez nem szegte kedvét Zantleitner Tamás alakulatának, a folytatásban is igyekezett megnehezíteni ellenfele dolgát – és sikerrel járt (8-13).

A Barceloneta elleni BL-derbire hangoló egriek a mérkőzés elején kezükbe vették az irányítást Miskolcon, különösen a védekezésben tették magukat oda Dabrowski Norbert játékosai, így túl sok kapura lövéssel nem büszkélkedhettek a hazaiak. Már a nagyszünetben 3–10 állt a táblán, méghozzá úgy, hogy a lőtt gólokat szépen elosztották a vendégek. Tíz egri pólós is gólt szerzett, így lett végül fölényes, 17–7-es a győzelem.

A B csoportban a Ferencváros 6–0-s első negyeddel jelezte a KSI-nek, ne is gondolkodjon pontokban – a folytatásban ugyan már partiban voltak a vendégek, ám a kezdés eldöntött mindent (16-7).

A BL-címvédő Pro Recco elleni csatára készülő OSC Hegedűs Gábor, Salamon Ferenc és Kevin Graham góljaival, a remeklő Bisztritsányi Dávid védéseivel nyitott, egyúttal szintén hamar jelezte ellenfelének, a Pécsnek, hogy szóba sem kerülhet a meglepetés. Más kérdés, a vendégek egészen jól tartották magukat, a Barát Ferenc helyére kapuba álló Starcsevics labdákat fogott, bizony nem volt egyszerű dolga Vincze Balázs csapatának. A meccs végére 7–5-re jött fel a Pécs, amely igazolta, mindenkinek kell vele számolni.

A Hajós uszodában játszották a nap legizgalmasabb összecsapását: az UVSE Dávid Zoltán góljával vezetett, ám a Honvéd Fejős Róbert és Simon Roland révén fordított. Németh Zsolt együttese legközelebb 5–4-nél állt jobban a harmadik negyed végén (Dávid Zoltán 12 másodperccel a dudaszó előtt lőtt akciógólt), ám a vendégek az utolsó etapban hamar fordítottak újra: Simon Roland fórt lőtt be, Borsós Endre pedig akciógólt szerzett. A feszült hangulatban Fazekas Tibor találata után kettővel ment a Honvéd (5–7), ám az utolsó másfél percben ismét talpra állt az UVSE. Dávid Zoltán talált be újra, majd 45 másodperccel a vége előtt kiharcolt egy ötméterest, amelyet Benczur Márton váltott gólra. A Honvéd utolsó támadása azonban gólt hozott: 17 másodperccel a vége előtt Simon Roland akciógólja döntötte el a pontok sorsát. A hazaiak ugyan 10 másodperccel a dudaszó előtt előnybe kerültek, ám az utolsó pillanatban az amúgy remeklő Dávid lövése nem ért célba.


Eredmény – E.ON férfibajnokság, 8. forduló

A csoport
PannErgy-Miskolc–ZF-Eger 7–17 (1–4, 2–6, 4–4, 0–3)
Gólszerzők:
Petkovics 2, Milicsics 2, Takács J., Hegedűs I., Njegovan, ill. Szivós 2, Biros P. 2, Erdélyi 2, Lőrincz 2, Angyal 2, Milos Csuk 2, Vapenszki 2, Bedő, Hosnyánszky, Biros B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

EBP Tatabánya–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–13 (5–4, 0–4, 1–1, 2–4)
Gólszerzők:
Kiss Gy. 3, Regős 2, Francsics 2, Práczky, ill. Younger 4, Vámos 2, Kis G. 2, Mitrovics 2, Fülöp, Mezei, Alekszics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

B csoport
FTC-PQS Waterpolo–KSI SE 16–7 (6–0, 3–1, 4–3, 3–3)
Gólszerzők:
Dőry 3, Marko Csuk 3, Kolozsi 2, Marnitz G. 2, Pohl, Vogel Simon, Jansik Sz., Irmes, Roch, Avramovics, ill. Marnitz M. 2, Miklós 2, Lévai, Szabó B., Kósa
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda– PVSK-Mecsek-Füszért 7–5 (1–0, 4–1, 2–2, 0–2)
Gólszerzők:
Salamon 2, Bátori, Decker Á., Hegedűs G., Kovács G., Graham, ill. Surányi 2, Horváth Zs., Rakonjac, Basara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-Hunguest Hoteles–RacioNet-Honvéd 7–8 (1–1, 2–3, 2–0, 2–4)
Gólszerzők:
Dávid 4, Benczur, Szentesi, Vadovics, ill. Simon R. 2, Simon A. 2, Borsós, Kalanovics, Fazekas, Fejős
(Teljes jegyzőkönyv: itt)


Vízilabda hírek
férfibajnokság
honvéd
fradi
szolnok
eger
tatabánya
osc
uvse