cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bíró Attila: "Felőrölték a támadásainkat a hollandok"

2015. november 24. 21:02

A női válogatott szövetségi kapitánya szerint fizikálisan megterhelő volt a hollandok játéka, ez okozta a 10-7-es vereséget a keddi Világliga-selejtezőn.

A magyar válogatott - ahogyan arról beszámoltunk - 10-7-re alulmaradt a világbajnoki ezüstérmessel szemben a Hajós-uszodában, ezzel az olaszokkal szemben megszerzett 2 pont mellé nem gyűjtött újabbakat.

watch?v=sLHnpd-xy2E&feature=youtu.be Bíró Attila értékelése:

"A harmadik negyed azért volt kulcskérdés, mert addig vezettünk. Összesen három gólt kaptunk az első két negyedben, nagyon jól működött a védekezésünk. Azt kell, hogy mondjam, felőröltek minket a mi támadásainkban a hollandok, a gyilkos zónájukkal elsősorban, illetve, amikor ki tudtuk alakítani a ziccert, akkor kihagytuk azokat. Ez is a folyamos fizikai terhelésnek köszönhető, addig-addig gyilkoltak bennünket, míg mi elbizonytalanodtunk. Egy hónapja ezeket a ziccereket az olaszoknak belőttük. Ez egy másik csapat volt, mint akkor, ami nagyon tetszett az az, hogy sokáig jól működött a védekezésünk. Egy meccs persze nem két negyedből áll, el kell tüntetni azokat a 4-5 perceket, amikor nem tudunk gólt lőni, de nem megy a védekezés sem. Mennie kell. Tetszett, hogy a végén kipróbált újfajta zóna szintén jól működött."

watch?v=Bd9pnaKlBWM&feature=youtu.beMagyarország–Hollandia 7–10 (2–2, 2–1, 1–3, 2–4)
watch?v=ncBj_f1-iGQHajós uszoda, 700 néző. Vezette:
Naumov (orosz), Gernot (német)

watch?v=S-KCyJxkHRkMagyarország: Kasó – Antal 1, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 2, Tóth I., Garda, Menczinger. Csere: Bujka 1, Illés, Takács O. 2, Gurisatti, Horváth B. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Hollandia: Aarts – Smit, van der Sloot 2, Nijhuis 1, Sevenich, Megens 3, Klasssen 4. Csere: D. Genne, Rogge, Joustra, van Toorn, van der Molen. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

Olaszország–Franciaország 15-5 (3-0, 6-2, 2-1, 4-2) 

Az állás: 1. Hollandia 9 pont (3 mérkőzés), 2. Olaszország 4 pont (3 mérkőzés) 3. Magyarország 2 pont (2 mérkőzés), 4. Franciaország 0 pont (2 mérkőzés)
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila