cover image
Egyéb

Kis Gábor tarthatatlan, a Szolnok megállíthatatlan

2015. október 13. 19:59

Az E.ON férfibajnokság 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a bajnokcsapat nem adott esélyt a Szegednek, magabiztos játékkal gyűjtötte be a három pontot (6-13).

Két nemzetközi kupameccsre készülő csapat, két jó csapat, mégis mekkora különbség. Valahogy így foglalható össze a Szeged és a Szolnok bajnoki csatája. A vendégek könyörtelenül kezdtek: amellett, hogy Varga Dániel, majd Kis Gábor lőtt akciógólt, félelmetesen összeállt Cseh Sándor együttesének védekezése, eleinte bizony Nagy Viktornak nem kellett sokat útját állni a labdáknak. A második negyedben is remekelt a szolnoki armada, Stefan Mitrovics egyszer, Varga Dénes kétszer talált be (a pekingi bajnok második gólja büntetődobás volt, amelyet Kis Gábor harcolt ki), avagy 0–5 állt a táblán…

A ritmust szépen elkapó Nagy Viktor (és a védelem) eszén először Varga II Zsolt volt képes túljárni, szépségdíjas centergólja 37 másodperccel a második felvonás vége előtt született. A harmadikban lehetett volna 2–5 is, ám a remeklő, végül 65%-os teljesítménnyel záró Nagy Viktor kivédte Varga II Zsolt ötméteresét – elöl pedig Kis Gábor és Mitrovics szerzett újabb remek akciógólt.

Egyoldalú volt a meccs, hamar eldőltek a fontos dolgok: a szegediek igyekeztek, a szolnokiak azonban jóval jobbak voltak. Ki kell emelni a vendégek csapatteljesítménye mellett Kis Gábort: az olimpiai bajnok center tarthatatlan volt, igazolta klasszisát, négy parádés gólját négy kísérletből szerezte, ötöst, kiállítást harcolt ki, főszerepe volt az „olló kinyitásában.” Egyúttal abban, hogy az Euro Kupa 2. selejtezőjére készülő Szegednek ne legyen esélye a Bajnokok Ligája selejtezőre készülő Szolnok ellen. A két együttes a hétvégén játszik a nemzetközi porondon, mondani sem kell, Cseh Sándor együttese folytatná sorozatát, míg Varga Péter alakulata ebből a partiból is tanulva térne vissza a népligeti formájához.
 
A szeged.ma portálnak a két vezetőedző így nyilatkozott:

Varga Péter (Szeged): "Az elején megilletődötten játszottunk, úgy érzem, hogy a körülményekhez képest helyt álltunk. A támadójátékunkon akad javítani való.”

Cseh Sándor (Szolnok): "Csupán az emberelőnyös játékunk miatt van bennem hiányérzet, a póló meg a vízilabda további játékelemeit magas színvonalon műveltük.”
 
Eredmény – E.ON férfibajnokság, A csoport,
A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Szeged-Diapolo–Szolnoki Dózsa-Közgép 6–13 (0–2, 1–3, 2–5, 3–3)
Gólszerzők:
Sánta, Pellei, Seman, Varga II Zs., Manhercz K., Sedlmayer, ill. Kis G. 4, Mitrovics 3, Varga Dénes 2, Vámos 2, Madaras, Varga Dániel
(Teljes jegyzőkönyv: itt)



Vízilabda hírek
szolnok
szeged
férfibajnokság