cover image
Egyéb

Újváros: nemzetközi szinten

2015. október 11. 16:57

Mihók Attila csapata a Kirishi-kupán felvett ritmust tartotta meg, így jó kezdéssel legyőzte nagy ellenlábasát, a később bizonyosan erősebbé váló Szentest.

A rangos Kirishi-kupán harmadik helyen záró Dunaújváros is bemutatkozott a 2015/16-os bajnokságban – rögvest éles rangadó várt rá. Mi tagadás, az elején kimondottan látszott, melyik együttes érkezett a nemzetközi porondról, és melyik tart még kicsit hátrébb. A hazaiak remekül védekezte, Kasó Orsolya jól védett, és elől is szép lassan jöttek a gólok. A második negyedben már 4–0-t mutatott az eredményjelző.

Tóth László
csapata ezt követően kapcsolt, elkezdett szép lassan zárkózni, köszönhetően többek között annak is, hogy Bolonyai Flóra is elkapta a fonalat a kapuban. A negyedik negyedet 6–4-gyel kezdték a felek, azaz lőtávolságon belül voltak a vendégek. Lett is volna esélyük a még közelebb zárkózáshoz, de a meccsen az volt a jellemző, hogy kritikus szituációkban megremegtek a kezek. Nem úgy Garda Krisztiáné, aki két remek átlövéssel tett voltaképpen a csata kimenetelére. A Szentes (amelyből jól látszik, nagyon hiányzik az olimpiai felkészülés miatt hazarendelt gólvágó, Cahtarina van der Sloot) a végén közelebb férkőzött, de a hazai sikert nem veszélyeztette semmi – a vége 8–6 lett.

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője:

„A Kirishi-kupa jó felkészülés volt, hiszen nemzetközi színvonalból érkezhettünk erre a mérkőzésre. Az elmúlt napokban többször is hangsúlyoztuk, hogy ennek az intenzitásnak meg kell maradnia. Persze tudtuk, a Szentes ellen önmagában ez nem elég, kinti lövésekből is eredményeseknek kell lennünk, csak lefordulásokból nem tudunk egy ilyen meccset megnyerni. Önbizalom növelő győzelmet arattunk.”

Tóth László, a Szentes vezetőedzője:

„A rossz kezdés dacára lett volna esélyünk felzárkózni, ám a kritikus fórokat elpasszoltuk, a lefordulásainkat szintén elrontottuk, a Dunaújváros pedig van annyira jó csapat, hogy megbüntetett bennünket. Végig futottunk az eredmény után. Ilyen pontatlanul nem játszhatunk, még szerencse, hogy extra kapusteljesítményünk volt, ezért nem lett nagyobb a különbség.”


Eredmény – Női ob I., 2. forduló
A csoport
Dunaújvárosi FVE-Maarsk Graphics–Hungerit-Szentesi VK 8–6 (3–0, 2–2, 1–2, 2–2)
Gólszerzők:
Garda 3, Horváth B 2., Gurisatti, Ziegler, Somhegyi, ill. Bujka 3, Kövér-Kiss 2, Miskolczi
Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmény
Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló 9–17 (0–2, 4–7, 3–4, 2–4)
Gólszerzők:
Dalmády P. 2, Tóth P., Lengyel A., Lengyel Dominika, Miklós, Dalmády Sz., Vida, Elbert, ill. Leimeter 5, Illés 3, Gyöngyössy 2, Kele 2, Varga V. 2, Sikter, Tamás, Farkas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–ZF-Eger-EKF 12–10 (5–3, 4–2, 2–2, 1–3)
Gólszerzők:
Keszthelyi 4, Csabai 2, Szücs G. 2, Kisteleki H. 2, Tóth I., Kuna, ill. Czigány 3, Parkes 2, Zajácz, Miklós, Szeredi, Veréb, Pócsi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

B csoport
Tatabánya VSE–UVSE-Margitsziget 6–12 (0–3, 3–4, 2–2, 1–3)
Gólszerzők:
Szellák 2, Azumah, Kiss A., Antalóczy, Tátrai, ill. Ádám 4, Mucsy 3, Kiss E. 2, Gyárfás 2, Bicskei
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kópé-ÚVSE–Kecskeméti VE 19–4 (7–1, 2–0, 4–2, 6–1)
Gólszerzők:
Miló Sidló 5, Ármai 4, Szűcs P. 3, Muzsnay 3, Török 2, Rajkort, Kiss N., ill. Bartucz 2, Szalontai, Piros
(Teljes jegyzőkönyv: itt)






Vízilabda hírek
dunaújváros
szentes
női bajnokság