cover image
Egyéb

Legyőzte a Debrecen az OSC-t!

2015. október 10. 22:06

Az E.ON férfibajnokság 4. fordulójának esti tévémeccsén Varga Tamás együttese pazar játékkal 7–5-re legyőzte a BL-induló ellenfelét.

A Vasas elleni vereség nagyon fáj a debrecenieknek. Fájt, éppen ezért is kettőzött erővel indultak csatába a Nagyvárad elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre (is) készülő OSC ellen. Jól tudták, nem feltétlen ők az esélyesek, de ahogy Varga Tamás vezetőedző kérte, mindent beleadtak.

Gór-Nagy Miklós góljával ugyan 1–0-ra megnyerte az első negyedet az OSC, ám már ekkor érződött, nagy csatára van kilátást. Jól védekeztek a felek, és Lévai Márton, illetve Bisztritsányi Dávid is jól védett. Kállay Márk fórból egyenlített, majd Hoppál Gergely találatával már a hazaiak álltak jobban. Nagy Ádám és Salamon Ferenc tett arról, hogy újra az OSC vezessen, ám ekkor nagyon beindultak a hazaiak! Zsinórban öt gólt szereztek, egészen káprázatosan lőtték be fórjaikat, Lévai pedig továbbra is csodálatosan védett, végül 67%-kal (10/15) zárt, ami egy OSC-szintű csapat ellen őrületesen jó!

7–3 után ugyan lőtt két gólt a negyedik negyed végén Vincze Balázs együttese, de a Debrecen már kézben tartotta a meccset, és megérdemelten szerezte meg a három bajnoki pontot.

Varga Tamás, a Debrecen vezetőedzője:

„Egyik mérkőzés sem lefutott a magyar bajnokságban! Azt kértem a játékosaimtól, hogy lássam, tiszta erőből játszanak. Nekem ez a fontos. Ha látom, hogy mindent megtesznek, megcsinálják, amit kérek, akkor rendben van. Azt kell, hogy mondjam, ma ennél is többet tettek. Kiemelném Kállay Márkot, gólokat lőtt, hasznosan játszott, irányított, nem véletlen, hogy ő a csapatkapitányunk. A többiek csapatként küzdöttek, és hát Lévai Márton nélkül persze ez a győzelem nem jöhetett volna létre.”

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője:

„Messze voltunk attól az energiadús játéktól, ami ez ellen a Debrecen ellen szükséges lett volna. Ezen a mérkőzésen nem a gólkülönbség mértéke lehetet kérdéses, nem így készültünk, mert a Debrecen jó csapat, a korábbi mérkőzésein nem azt hozták, ami bennük van. Ettől függetlenül nekünk ezt a mérkőzést hoznunk kellett volna. Nem azt mondom, hogy nem vettük komolyan, mert igen is, komolyan vettük a mérkőzést, ám ötlettelenek voltunk, a támadásaink 60 százalékos energiát mutattak, ami egyik magyar csapat ellen sem megengedhető.”

Kállay Márk, a Debrecen játékosa:

„Elején is jól lőttük a fórokat, a végén is, megtaláltunk a kapufánál álló társakat, aztán kintről is betaláltunk, és ez fontos volt. Védekezésünk összeállt, és ez komoly erőt jelent a továbbiakra nézve is. Mindig hiszünk a győzelemben, az idei Debrecen jó csapat, különösen a szellemiségét tekintve!”


Eredmény – E.ON férfibajnokság, 4. forduló

B csoport
Debrecen–A-Híd-OSC-Újbuda 7–5 (0–1, 2–2, 2–0, 3–2)
Gólszerzők:
Kállay 3, Hoppál, Kincses, Szőke, Süveges, ill. Bátori, Kovács G., Salamon, Nagy Á., Gór-Nagy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmények
B csoport
Ferencváros-PQS Waterpolo–VasasPlaket 10–3 (3–1, 1–1, 2–0, 4–1)
Gólszerzők:
Nyéki 3, Dőry 2, Roach 2, Avramovics, Tóth M., Marko Csuk, ill. Sarics 2, ifj. Mészáros Cs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–PVSK Mecsek-Füszért 11–4 (1–2, 5–1, 3–1, 2–0)
Gólszerzők:
Kovács G. 4, Simon R. 2, Borsós, Kiss B., Kiss G., Fazekas, Fejős, ill. Rakonjac 2, Horváth Zs., Krizsán
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A csoport
Szeged-Diapolo–EBP-Tatabánya 12–5 (3–1, 6–1, 1–0, 2–3)
Gólszerzők:
Kiss Cs. 3, Chilkó 2, Varga II Zs. 2, Manchercz Á. 2, Sánta, Pellei, Kunac, ill. Garancsy 2, Práczky, Regős, Kiss Cs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Valdor-Szentes-PannErgy-Miskolc 9–9 (2–1, 2–3, 3–3, 2–2)
Gólszerzők:
Vörös 3 Szekulics 3, Nagy M. 2, Somogyi, ill. Milicsics 4, Jakab D., Petkovics, Somlai, Hornyák, Hegedűs
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–12 (1–2, 2–2, 1–6, 4–2)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Török 2, Szabó Bendegúz, Nagy S., Szabó Bence, ill. Younger 2, Varga Dénes 2, Mitrovics 2, Gocsics, Alekszics, Fülöp, Kis G., Vámos, Jansik D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Korábban (október 3.) játszották:
A csoport
Kaposvári VK–ZF Eger 5–18 (2–5, 1–4, 1–3, 1–6)
Gólszerzők:
Parezanovic 3, Vindisch, Juhász-Szelei, ill. Hárai 4, Szivós 3, Erdélyi 2, Csucskovics 2, Vapenszki 2, Lőrincz, Bedő, Mata, Biros B., Milos Csuk










Vízilabda hírek
debrecen
vincze balázs
varga tamás
osc
Kállay Márk