cover image
Egyéb

Jó Vasas-rajt: kettőből kettő!

2015. október 6. 21:44

Jól kezdte az E.ON férfibajnokságot Földi László együttese, hiszen a KSI után a Debrecent is legyőzte (9–8).

A B csoport 1. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Komjádi uszoda felújítása miatt a Szőnyi úton fogadta a Vasas a Debrecent. Tekintettel arra, hogy eddigi mindkét csapat csak győzelmet tudhatott magáénak (a fővárosiak egy, a vendégek két mérkőzést húztak be), illetve közel hasonló erőkből állnak, hatalmas csatára volt kilátást.

Nos, így is lett.

Pedig úgy indult, Földi László együttese nem bíz semmit sem a véletlenre, és hamar ellenfele tudtára adja, pont nélkül kell majd távoznia: 3–1, majd 5–2-re is vezetett úgy, hogy Jónás György jól védett, illetve Bóbis Máté már három gólnál járt. A harmadik negyedben is őrizte előnyét a Vasas, 6–4-nél Takács Bálint harcolt ki ötméterest, amelyet azonban Gyárfás Tamás nem tudott értékesíteni. Sőt az ellenakcióból a spanyol Sergi Mora Belmonte megúszásgóllal szépített, majd a balkezes Kállay Márk egyenlített. Varga Tamás együttese ezzel sem elégedett meg, Lévai Márton is védett kettőt, majd Süveges Máté szerzett centerből akciógólt, amellyel már a Debrecen vezetett 7–6-ra!

De nem ez volt az utolsó fordulat: az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám által kiharcolt ötöst Bóbis bevágta, majd Gyárfás is kibrusztolt egy büntetőt, amelyet Jovan Sarics lőtt be a harmadik negyed utolsó percében. És miután Bencz Rolf a negyedik negyed 2. percében előnyből ismét kétgólosra növelte a Vasas előnyét (9–7), újfent a hazai pontokra volt nagyobb sansz.

Próbálkozott, próbálkozott a Debrecen, ám gólt csupán 41 másodperccel a vége előtt tudott szerezni (Szőke Szabolcs harmadik találata volt ez), a maradék idő pedig nem volt elég az egyenlítésére. Pedig a labda 11 másodperccel a vége előtt a vendégekhez került, Varga Tamás időt is kért, ám 3 másodperccel a vége előtt Belmonte lövése nem jutott a kapuba. Avagy a Vasas maradt hibátlan, és áll kettőből kettővel.


Eredmény – E.ON férfibajnokság, B csoport, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés

VasasPlaket–Debreceni VSE 9–8 (3–2, 2–2, 3–3, 1–1)
Gólszerzők:
Bóbis 4, Bencz, Gyárfás, Hőna, Steinmetz Á., Sarics, ill. Szőke 3, Kállay 2, Belmonte 2, Süveges
(Teljes jegyzőkönyv: itt)




Vízilabda hírek
vasas
debrecen
férfibajnokság