cover image
Egyéb

UVSE-ezüst, újvárosi bronz Kirishiből

2015. október 5. 19:53

Az oroszországi Kirishiben zajló rangos nemzetközi tornán mindkét magyar csapat megelőzte Hollandiát, a győztes a házigazda lett.


Fotó: sportkinef.ru

Fotó: sportkinef.ru

Az oroszországi Kirishiben zajló rangos nemzetközi torna zárónapján az UVSE a házigazdák második csapatát, a Dunaújváros pedig a Tiencsint győzte le. A fővárosiak mérkőzésén hatalmas volt a különbség a két együttes között, Mihók Attila csapata viszont kiélezett küzdelmet vívott az erős kínaiak ellen. A nagyszünetben még a rivális vezetett, ám Szilágyi Dorottya vezérletével fordított a magyar bajnoki bronzérmes.

A tornát a hazaiak első csapata százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg, és Hollandia válogatottját legyőzve, megelőzve a második az UVSE, a harmadik pedig a Dunaújváros lett.

"Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a klub vezetőségének, hogy részt vehettünk ezen a tornán! Nagyon hasznos és értékes volt! A lányok formája meccsről meccsre javult, külön öröm volt számomra, hogy fiataljainknak is tudtam lehetőséget adni, amivel élni tudtak! Az egyetlen vereségünket a házigazdák első csapata ellen szenvedtük el. Sajnos több olyan hibát is elkövettünk, amit ezen a szinten már nem lehet! Hazai porondon nem megszerezhetőek ezek a tapasztalatok, a játék sebessége, a játékvezetés, az idegen helyszín, a szokatlan körülmények mind mind fontos tapasztalat a jövőt illetően! Legjobb teljesítményünket úgy vélem a kínai csapat ellen nyújtottuk, de ahogy már korábban is említettem, igazából mérkőzésről mérkőzésre tudtunk fejlődni!" - értékelte az oroszországi napokat Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője a klub facebook oldalán.

A találkozókat a helyszínen tekintette meg Bíró Attila szövetségi kapitány, akit majd hazaérkezése után kérünk értékelésre.

Eredmények - Kirishi-kupa, 4. nap:

Kirishi II–UVSE 6–15 (1–4, 2–5, 2–2, 1–4)
Az UVSE gólszerzői:
Keszthelyi 4, Tóth I. 4, Antal 3, Csabai 2, Hertzka, Kövesdi

Dunaújvárosi Főiskola-Maars Graphics–Tiencsin (kínai) 11–9 (2–4, 4–3, 2–0, 3–2)
A Dunaújváros gólszerzői
: Szilágyi 3. Horváth B. 2, Garda 2, Vályi V. 2, Gurisatti, Huszti

Hollandia–Kirishi I 11–13

A torna végeredménye:
1. Kirishi I (5 győzelem), 2. UVSE (4 győzelem), 3. Dunaújváros (3 győzelem), 4. Hollandia (2 győzelem), 5. Tiencsin (1 győzelem), 6. Kirishi II (0 győzelem)
Vízilabda hírek
uvse
dunaújváros
kirishi