cover image
Egyéb

Kettős magyar siker: a Fradi mögött a Szeged a második!

2015. október 4. 12:12

Az Euro Kupa népligeti selejtezőjében Varga Péter együttese a Jadran Split ellen megszerezte ötödik győzelmét, így kedvező pozícióból várhatja a sorsolást.

Két már továbbjutott csapat feszült egymásnak a Népligetben. A szegediek és a splitiek arcára volt írva, mennyire kívánják ezt a partit, mindazonáltal sportemberekhez méltóan igyekeztek odatenni magukat. Persze a fáradtsággal sokat nem tudtak kezdeni, avagy érezhetően lassabb, színvonalában gyengébb volt a küzdelem.

A Szeged igyekezet persze kézben tartani, figyelt arra, a körülmények dacára biztosan gyűjtse be a pontokat, és végezzen a Ferencváros mögött a második helyen. Varga Péter együttese ennek megfelelően sorra nyerte a negyedeket minimális különbséggel. Kiss Csaba és Sedlamyer Tamás három-három gólig jutott, Aljosa Kunac honfitársai ellen igyekezett kiadni mindent magából, ami egy ilyen sorozat utolsó meccsén még benne maradt, és Varga II Zsolt is elől-hátul igazolta, valóban sok, nagyon sok van még benne.

A Szeged 14–9-re nyert, avagy szépen felőrölte ellenfelét, így megszerezte a második helyet a csoportban, így jó pozícióból várhatja majd a sorozat sorolását.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője:

„Az elsődleges célunk az volt, hogy továbbjussunk – nos, ez sikerült. Jó meccset játszottunk az olaszok ellen, az megteremtette azt, hogy a csoportelsőséget is megszerezzük, ám a Ferencváros ellen egy balszerencsés góllal alulmaradtunk. Ettől függetlenül elégedettek lehetünk. Iszonyatosan megterhelő volt fizikálisan és pszichésen is az öt nap alatt hat meccset játszani. Próbájuk most kipihenni magunkat, szombaton megyünk Egerbe bajnokira, majd utána is meccs meccs hátán. Bízom a csapatomban, hogy sikerrel vesszük az akadályokat.”


Eredmény – Euro Kupa, férfiak, 1. selejtezőkör, A csoport, Népliget
Szeged-Diapolo–Jadran Split (horvát) 14–9 (2–1, 4–3, 3–2, 5–3)
Vezette:
Colominas, Butz

Szeged: Meixner – Kiss Cs. 3, Seman, Varga II Zs. 2, Manhercz K. 2, Manhercz Á. 1, Kunac 2. Csere: Pellei 1, Sedlmayer 3, Chilkó, Sánta. Vezetőedző: Varga Péter

Split: Strujic – Vranjec, Franicevic 2, Vukic 3, Pavlovic 2, Santini, Koljanin. Csere: Tonkovic, A. Divkovic 1, Milardovic, Bustovacic 1, M. Divkovic. Vezetőedző: Mirsad Zajmovic

További eredmény: Strasbourg (francia)–Primorac Kotor (montenegrói) 14–10 (5–2, 3–0, 4–2, 2–6)

További program:
12:20: Acquachiara (olasz)–SSV Esslingen (német)

Az állás:

1. Ferencváros 16 pont
2. Szeged 15 pont
3. Acquachiara 10 pont (5 meccs)
4. Jadran Split 9 pont
5. Strasbourg 6 pont
6. Esslingen 3 pont (5 meccs)
7. Primorac Kotor 0 pont

Továbbjutott: Ferencváros, Szeged, Acquachiara, Jadran Split

A spliti csoportból továbbjutó csapatok (pontos végeredmény később): Kazany (orosz), Mornar Split (horvát), Kirishi (orosz), Canottieri Napoli (olasz)
Vízilabda hírek
szeged
split
euro kupa