cover image
Egyéb

BL: a Szolnok Marseille-ben került egygólos előnybe

2015. október 3. 21:11

Az igen szívós Marseille megnehezítette a Szolnok dolgát a BL-selejtezőben, de végül a magyar csapat került kedvező helyzetbe a visszavágó előtt.

A Szolnok azt a CN Marseille-t kapta ellenfeléül a BL-selejtezőszakasz utolsó fázisában, amely több francia válogatottat is a soraiban tudhat, emellett ott van a keretben a kanadai Constantin-Bicari is, csakhogy még egy nevet említsünk.

Erejüket jelzi, hogy az előző szakaszban mindössze 13-12-re kaptak ki a horvát Primorje Rijeka otthonában, ezzel végeztek a csoport második helyén.

Decker Attila védett a szolnoki kapuban, s 0-0-val (!) ért véget az első negyed. Kapusunk esze a helyén volt, ugyanis Kis Gábor gólja után, amely mindössze a 11. percben született meg, 5 méterest fogott, Ugo Crousillat (szintén nagy név) célzott rosszul.

Írd és mondd, 1 gól született a nagyszünetig, Kis Gáboré, a folytatásban, a harmadik negyedben viszont hatszor annyi. Érdekes, hogy 3-3-as megoszlásban, a Marseille alaposan megnehezítette a Szolnok dolgát, amely nem titkoltan nagy célokat fogalmazott meg erre a szezonra. Stefan Mitrovic góljával már 2-0-ra vezetett a magyar bajnok, majd ugyanő talált be, azzal 3-1-re, de Camarasa és Khasz is betalált. Még szerencse, hogy Milan Alekszics emberelőnyből megtartotta a nagyszünetre a magyar előnyt (4-3).

Sebastien Monneret egyenlített (4-4) a zárónegyedben, erre Madaras Norbert válaszolt. Három és fél perc volt hátra a meccsből, amikor Varga Dénes góljával másodszor vezetett a Szolnok kettővel, de aztán ismét kapkodás következett.

Merthogy Varga Dániel büntetőt hibázott (pontosabban belőtte, de a bírók nem adták meg), hogy aztán Crousillat megint közelebb hozza a franciákat (5-6). Cseh Sándor is nehezen viselte a játékot, sárga lapot kapott a véghajrában. Varga Dénes nyugtatta meg a mieinket, de Enzo Khasz másfél perccel a vége előtt 7-6-ra módosította az állást.

Ez volt az utolsó szava a franciáknak, így maradt az egygólos magyar siker, a visszavágón azért figyelni kell.

Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa-Közgép vezetőedzője:

„Rendkívül kemény meccs volt. Különösen fizikálisan volt megerőltető, nem véletlen, hogy a nagyszünetben csak 1–0 volt a javunkra. Alapvetően egy része volt a játékunknak, amellyel nem lehettem elégedett: a lövésekkel. Nagyon sok helyzetet kialakítottunk, de nem lőttük be azokat. Az sem véletlen, hogy Rijekában csak egy góllal kapott ki a Marseille, hiszen jó csapat. Függetlenül attól, hogy csak egy góllal nyertünk, több volt a mérkőzésben a pozitívum. Mindez nem azt jelenti, hogy ezt a szintet akarnánk tartani, hiszen egyértelműen többet, jobbak kell nyújtanunk. 6-4-es vezetésünknél kaptunk egy jogos ötméterest, belőttük, de érthetetlen, megmagyarázhatatlan okokból nem adták meg. Pedig azzal lett volna 7–4 ide, és az lett volna az igazságos eredmény. A végén egy maradt közte, nyilván javulnunk kell. Az elmúlt egy hónap fizikális felkészülésének hála a védekezésünk rendben volt, valóban a lövések pontatlansága az, amelyet majd a hazai mérkőzésen ki kell javítanunk.”

Eredmény – Bajnokok Ligája-selejtező, 1. mérkőzés:

Marseille (francia)-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-7 (0-0, 0-1, 3-3, 3-3)
Gólszerzők:
Monneret 2, Khasz 2, Crousillat, Camarasa, illetve Mitrovics 2, Madaras, Alekszics, Varga Dénes, Varga Dániel, Kis G.

További mérkőzések:

Digi Nagyvárad-A-Híd-OSC-Újbuda 7-9 (2-3, 2-2, 1-3, 2-1) 
Gólszerzők:
Chioveanu 3, Negrean 2, Popiviciu, Cretu, illetve Salamon 3, Bátori 3, Brguljan, Graham, Kovács G.

Primorje Rijeka (horvát)-Hannover (német) 19-6 (7-1, 3-1, 3-2, 6-2)
Gólszerzők:
Buric 4, Radu 3, Muslim 3, Setka 2, Boskovic 2, Vukicevic 2, Krapic 2, Dedovic, illetve Radovic 3, Bolovic 2, Jokic

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Brescia (olasz) 14-6 (3-1, 4-3, 4-1, 3-1)
Gólszerzők:
N. Janovic 5, Ukropina 3, Popadic 2, Spaic, Vidovic, Banicevic, Randjic, illetve Molina 2, Rizzo 2, Bertoli, Guerrato

A visszavágót október 17-én rendezik Budapesten.

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:


CNA Barceloneta (spanyol)
A Jadran Herceg Novi (montegrói)–Brescia (olasz) párharc győztese
ZF-Eger
Olympiakosz Pireusz (görög)
A Primorje Rijeka (horvát)–Hannover (német) párharc győztese
Spandau Berlin (német)

B csoport:

Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
A Nagyvárad (romániai)–A-HÍD-OSC-Újbuda párharc győztese
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)
A Marseille (francia)–Szolnok párharc győztes
 
-ds-
Vízilabda hírek