cover image
Egyéb

BVSC- és Szentes-sikerrel rajtolt a női ob I.

2015. október 3. 17:17

Elkezdődött a női bajnokság, a BVSC hazai győzelemmel nyitott, az Eger azért meg-megvillantotta, hogy idén számolni kell vele. Szentesen nagy verést kapott a Szeged.

Igen jól tartotta magát a szezon bajnoki nyitómérkőzésének elején az Eger a Szőnyi úton. Illés Anna bombagólja jelentette a találkozó elő találatát, erre Rebeca Parkes válaszolt, majd Kisteleki Dóra góljára a másik oldal rutinos lövője, Czigány Dóra reagált (2-2).

Még a második negyed elején is egyenlített az Eger, de azután egy 4-0-s széria következett hazai részről, Doroszlai Vanda jól védett – mondjuk, Szeredi Krisztina elég messziről ejtette át az egyik alkalommal.

7-3 után már nehezebb dolga volt az egrieknek, bár az mindenképp jól jöhetett nekik a második félidőre, hogy Máté Zsuzsanna a 16. percben már kipontozódott hazai részről. A nagyszünetben 8-4 volt az állás, egyébiránt.

Takács és Leimeter góljaival már érte el a 10-et a BVSC, eldőlt a mérkőzés a harmadik negyed közepére. Ennek ellenére voltak szép megmozdulások mindkét oldalról, pazar volt például Czigány Dóra gólja a dudaszó pillanatában (11-6).

Zajácz Hanna ejtése is szemrevaló volt, a BVSC-nek pedig a gyors akciók miatt járt a kalapemelés. A negyedik szakaszban zárkózgatott az Eger, 4 perccel a vége előtt 12-8 volt az állás.

Czigány 5 méteresével már csak három volt a differencia, de a végén megint rátett eggyel a BVSC és győzelemmel nyitotta a bajnokságot.

A nap másik mérkőzésén már 10-0-ra is vezetett a Szentes a Szeged ellen, végül fölényesen nyert.
 
Petrovics Mátyás, a BVSC-Zugló vezetőedzője az m4-nek:

„Voltak olyan időszakok, amikor elégedett voltam a mérkőzésen, de ebből volt kevesebb. Látszott, hogy még nem álltunk össze. A nyári világversenyek után eltérő állapotban érkeztek a játékosok, éppen ezért most kicsit túlpörögtek néhányan. A második negyedben ezt a meccset el kellett volna dönteni, végül a harmadikban sikerült. Utána kis zavar jött, az egriek ügyesek voltak, mi pedig elszórakoztuk a helyzeteinket. Kimaradt hat ziccer, ők pedig éltek a lehetőséggel, és felzárkóztak. Aztán megoldottuk, amit kell, sok volt a hiba, de most bőven belefért.”

Kelemen Attila, az Eger vezetőedzője az m4-nek:

„Mást sem gyakorlunk az edzéseken, mint a meccsszituációkat, a védekezés és a támadás tekintetében. Ehhez képest nem jöttek össze azok a dolgok, amiket megbeszéltünk. Sajnos, ennek van valami oka, elemzést igényel majd. A meccsen beszűkülnek a játékosok, nem igazán tudom, miért. Ráski Lilla például rutinos játékosnak számít, de nem lőtt gólt egy ilyen fontos meccsen. Pedig válogatott szeretne lenni, el kell gondolkodnia, miben kell javítani.”


Eredmény – női bajnokság, 1. forduló:

BVSC-Zugló-ZF-Eger 15-10 (3-2, 5-2, 3-2, 4-4)
Laky-uszoda, vezette:
Csanádi, Veilandics

BVSC: Doroszlai – Illés A. 3, Kisteleki D. 4, Sikter 2, Leimeter 3 (1), Máté, Gyöngyössy 1. Csere: Farkas, Takács 2 (1), Tamás, Varga. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

Eger: Kiss A. – Zajácz 2, Parkes 1, Ráski, Czigány 5 (2), Veréb, Miklós R. Csere: Szeredi 1, Pócsi, Szívós. Vezetőedző: Kelemen Attila

Gól/emberelőny: 3/11, illetve 3/12
Ötméteresek: 1/2, illetve 2/2
Kipontozódott: Máté (16.)

Hungerit-Szentes-Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas 16-4 (5-0, 3-0, 5-2, 3-2)
Gólszerzők:
Hevesi 3, Bujka 3, Miskolczi 2, Kövér-Kis 2, Pengő 2, Urvári, Mihály, Rácz, Gémes, illetve Dalmády P. 2, Lengyel Dorottya, Árkosy
A teljes jegyzőkönyv itt.
 
-dobos-
Vízilabda hírek
női bajnokság
BVSC
eger