cover image
Egyéb

Kiütötte a Kotort a Ferencváros

2015. október 2. 19:51

A montenegrói csapat csak egy negyedik volt képes tartani a tempót Varga Zsolt együttesével, amely meg sem állt a 17–4-es győzelemig.

Szoros lesz vagy sem?

A kérdés, amely a találkozó előtt foglalkoztatta a szakembereket. Mert hiába fiatal a kotori alakulat, sohasem lehet tudni.

Nos, nem lett szoros.

Pedig úgy indult: Pohl Zoltán és Marko Csuk góljaival „robbantott” ugyan a Fradi, ám Latkovics szépített, és az egyenlítésért is ment a Kotor. Az első negyedben azonban nem esett több gól, avagy a 2–1-es részeredmény akár kiélezett partira is utalhatott.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Varga Zsolt csapata azonban alaposan megnyomta a második negyedet. Hátul remekül zárt a retesz, a kapuban lehetőséget kapó Vogel Soma is magabiztos volt, csupán Bualtovics fórgólja ment a táblára. Szemben a négy Fradi-góllal, köztük Tóth Márton szenzációs csavartalálatával.

Miután a harmadik etapot Dőry Farkas góljával nyitották a zöldek, már 7–2-re vezettek – méghozzá úgy, hogy mind a hét gólt más szerezte. Avagy igazi csapatmunka zajlott a vízben. Marko Csuk, Marnitz Gergő és Tóth Márton aztán már a második gólját jegyezte, miközben hátul hibátlan munkát végzett a társaság, alig-alig tudott a rivális egyáltalán kapura lőni. Ha pedig lőtt, Vogel védett.

A záró felvonásban a rend kedvéért lőtt még hetet a házigazda, amely végül 17–4-es sikerrel hangolt a nehezebb folytatásra.
„Jót tett a fél nap pihenő csapatnak. Előzetesen nem a Kotort tartottuk a leggyengébb csapatnak, de látszik, momentán messze van az elittől. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezen a meccsen játszottunk a legjobban, elől és hátul is jól ment a játék. Szombaton reggel biztos nem lesz könnyű játszani, de hoznunk kell persze a németek elleni meccset, hogy aztán következhessen a sok mindent eldöntő presztízscsata a Szeged ellen” – értékelt Varga Zsolt vezetőedző.
Vogel Soma, a Ferencváros kapusa:

„Ma reggel tudtam meg, hogy én védek ezen a meccsen, nagyon örültem, ezúton is köszönöm a lehetőséget. Próbáltam betartani azt, amit az edzők kértek tőlem. Az egész csapat is hasonlóan gondolkodott, és szerintem sikerült a védekezést és a támadást is összetenni. Ami a jövőt illeti: Zsolték azt mondták, ebben az évben sokkal több lehetőséget fogok kapni, a későbbiekben pedig rám építenének, és szeretnék, ha előbb-utóbb én lennék az első számú kapus. Mindent meg fogok ezért tenni. Ez a mai győzelem szerintem egész jó hangulatot csinál a csapaton belül, bár a tegnapi döntetlen miatt sem szomorkodtunk annyira. Még van két meccsünk, és azokat jó lenne megnyerni. A Szeged is nagyon fiatal csapat, úgy látom, nagyon együtt vannak. Mi is, úgyhogy biztos jó meccs lesz a holnapi.”


Eredmény – Euro Kupa, férfiak, 1. selejtezőkör, A csoport, Népliget
Ferencváros-PQS-Waterpolo–Primorac Kotor (montenegrói) 17–4 (2–1, 4–1, 4–0, 7-2)
Vezette:
Uz, Balzan

Ferencváros: Vogel Soma – Avramovics 1, Nyéki, Pohl 1, Roach 1, Swift 2, Marko Csuk 2. Csere: Dőry 5, Tóth M. 2, Vogel Simon, Marnitz G 3. Vezetőedző: Varga Zsolt
Kotor: Stanovics – Radonics, Bualtovics 1, Krijestoracs, Savelics, Krivokapics 1, Vukasovics 1. Csere: Matkovics, Fanfani, Latkovics 1, Kosics, Todorovics, Radnics (kapus). Vezetőedző: Miodrag Mitrovics

Gól/emberelőny: 4/6, ill. 3/10
Gól/ötméteres: 1/1, ill. -

 
Már közölt eredmény: Szeged-Diapolo–SSV Esslingen (német) 23–11 (5–1, 6–2, 3–4, 9–4)

További eredmény: Acquachiara (olasz)-Strasbourg (francia)10-8

 
A csoport állása:

1. Ferencváros-PQS-Waterpolo 10 pont
2. Szeged-Diapolo 9 pont
3. Acquachiara 7 pont
4. Jadran Split 6 pont
5. Strasbourg 3 pont
6. Esslingen 0 pont
7. Primorac Kotor 0 pont




Október 3., szombat:
09:00: Jadran Split (horvát)-Acquachiara (olasz)
10:40: FTC-PQS-Waterpolo-Esslingen (német) (Digi Sport1 élő)
12:20: Szeged-Diapolo-Primorac Kotor (montenegrói) (Digi Sport1 élő)

17:00: Primorac Kotor (montenegrói)-Esslingen (német)
18:40: FTC-PQS-Waterpolo-Szeged Diapolo (Digi Sport2 élő)
20:20: Strasbourg (francia)-Jadran Split (horvát)

Október 4., vasárnap:
09:00: Strasbourg (francia)-Primorac Kotor (montenegrói)
10:40: Szeged-Diapolo-Jadran Split (horvát) (Digi Sport1 élő)
12:20: Acquachiara (olasz)-Esslingen (német)

Vízilabda hírek
ferencváros
euro kupa
kotor