cover image
Egyéb

Harmadik meccsét is hozta a Szeged

2015. október 2. 18:45

A német Esslingen nem jelentett akadályt Varga Péter csapatának (23-11), amely már a szombati, Ferencváros elleni presztízscsatára (is) készül.

Háromból három.

Avagy a Diapolo-Szeged harmadik népligeti Euro Kupa-selejtezőjét is megnyerte.

A német Esslingen elleni partit persze egyértelműen kötelező győzelemként abszolválhatjuk. Annak, hiszen a két keret között óriási a szakadék, nem vitás, Varga Péter együttese nagyságrendekkel erősebb. Persze ezt ki is kell hozni egy-egy találkozón. Jelentjük, ezúttal is megtörtént. Kiválóan jelzi a különbséget az a tény is, hogy az első szegedi személyi hibát (Varga II Zsolt ellen fújtak ötméterest) mindösszesen a 19. percben, azaz a harmadik negyedben fújták be a játékvezetők, amikor éppen 12–4 állt a táblán. Úgy védekezte ki könnyűszerrel a német támadások zömét a csongrádi alakulat, hogy szabálytalankodnia sem kellett, avagy edzőmeccs zajlott a vízben.

Újabb árulkodó adat: az első duplázó Kiss Csaba volt, méghozzá csapata nyolcadik góljánál, avagy ezúttal is mindenki hozzátette a magáért a sikerhez. Végül tízen hozták össze a 22 gólt. A kapuban a nagyszünet után Meixner Marcellt Bognár Bendegúz váltotta, valóban mindenki szerepet kapott.

szegedger.JPGA harmadik negyedben engedett ki a Szeged, azt megnyerte a rivális 4–3-ra, más öröme nem nagyon lehetett. Persze az, hogy 14–5-ről 14–9-re felzárkózott, számára bizonyosan sokat érhet, pont azonban nem járt érte. Ráadásul a Szeged aztán újra megrázta magát, Manchercz Krisztin és végül 22–11-re hozta a partit.

„Jól kezdtük a mérkőzést, hamar sikerült elhúznunk, nyilvánvalóan nagy különbség volt a két csapat között. Annak örülök, hogy ilyen sok gólt szereztünk, illetve külön kiemelném, hogy Bognár Bendegúz 18 évesen a nemzetközi porondon bemutatkozhatott. Készülünk a folytatásra” – értékelt Varga Péter vezetőedző.

„Fizikálisan szembeötlő volt a különbség, a mérkőzés első felében végig szorost tudtunk játszani, és a hamar elléptünk tőlük. Jó felkészülésnek nevezném a mérkőzést a keményebb folytatásra” – fogalmazott Manhercz Krisztián.


Eredmény – Euro Kupa, férfiak, 1. selejtezőkör, A csoport, Népliget
Szeged-Diapolo–SSV Esslingen (német) 23–11 (5–1, 6–2, 3–4, 9–4)
Vezette:
Tchachenko, Butz

Szeged: Meixner – Kiss Cs. 3, Seman 2, Varga II Zs. 2, Manchercz K. 6, Manhercz Á. 2, Kunac 3. Csere: Sánta 1, Pellei 2, Sedlmayer 1, Palotás, Chilkó 1, Bognár (kapus). Vezetőedző: Varga Péter

Esslingen: Ravanbach – Rothfuss 1, van der Bosch 1, Nossek 3, Syka, Hadar 2, Glaser 4. Csere: Hechler, V. Finkes, Michalko, Sopiadis, R. Finkes, Hausmann (kapus). Vezetőedző: Bernd Berger

Gól/emberelőny: 5/7, ill. 3/3
Gólt/ötméteres: 0/1, ill. 1/1


A csoport állása:

1. Szeged-Diapolo 9 pont
2. Ferencváros-PQS-Waterpolo 7 pont
3. Jadran Split 6 pont
4. Acquachiara 4 pont
5. Strasbourg 3 pont
6. Esslingen 0 pont
7. Primorac Kotor 0 pont

További program

18:40: FTC-PQS-Waterpolo-Primorac Kotor (montenegrói) (Digi Sport2 élő)
20:20: Acquachiara (olasz)-Strasbourg (francia)

Október 3., szombat:
09:00: Jadran Split (horvát)-Acquachiara (olasz)
10:40: FTC-PQS-Waterpolo-Esslingen (német) (Digi Sport1 élő)
12:20: Szeged-Diapolo-Primorac Kotor (montenegrói) (Digi Sport1 élő)

17:00: Primorac Kotor (montenegrói)-Esslingen (német)
18:40: FTC-PQS-Waterpolo-Szeged Diapolo (Digi Sport2 élő)
20:20: Strasbourg (francia)-Jadran Split (horvát)

Október 4., vasárnap:
09:00: Strasbourg (francia)-Primorac Kotor (montenegrói)
10:40: Szeged-Diapolo-Jadran Split (horvát) (Digi Sport1 élő)
12:20: Acquachiara (olasz)-Esslingen (német)



Vízilabda hírek
szeged
euro kupa
esslingen