cover image
Egyéb

Elindította a szezont az A-Híd-OSC-Újbuda

2015. szeptember 2. 16:58

A bajnoki ezüstérmes szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a főszponzor XIII. kerületi székházában. Minden fronton az arany a cél.

Az OSC csütörtökön Tbiliszibe utazik (Isztambulon keresztül), merthogy pénteken elkezdődik a Bajnokok Ligája selejtezőinek első köre, ahol rögvest jelenése van a csapatnak. A négyfős csoportból három társaság megy a következő körbe.

Ahogyan arról már írtunk, az újbudaiak a német Hannover, a francia Marseille és a helyi grúz Lokomotiv Tbiliszivel találkoznak. Vincze Balázs a következőképpen készül erre a hétvégére:

"A három hely valamelyike biztosra mondható, egy esetben lehet gondunk, ha a harmadik napra komoly egészségügyi hátrányba kerülünk a hazai csapattal szemben. Reméljük, ez nem lesz így, és legalább egy győzelmet addig szerzünk. Tudni kell, hogy lassan ez a német csapat hasonlít egy olasz focicsapatra, ahogyan például az Interben egy olasz szerepel, náluk, a 13-as keretben 9 külföldi játékos van. A francia csapattal tavaly játszottunk, bízom benne, hogy annak ellenére, hogy van, aki sérülés miatt nem tart velünk, van, aki még nem érkezett meg és van, aki nemrég csatlakozott, megpróbáljuk úgy letudni ezt a három meccset, hogy a válogatott játékosok rápihenjenek közben a nagyon hosszú és sűrű szezonra. Így azokon a játékosokon lesz nagyobb teher, akik augusztus 10-én el tudták kezdeni a felkészülést. Mivel remek játékosokról van szó, nyilvánvaló, hogy a továbbjutást szeretnénk az első helyen kivívni."

A sajtótájékoztatón a főszponzor, valamint a kerület vezetője is világossá tette, igenis van értelme a vízilabda fejlesztésének Újbudán, idén is szeretnék megtölteni a felújított (hamarosan átadják) Nyéki Imre Uszodát, élményt, szórakoztató mérkőzéseket kínálni a nézőknek, s emellett az utánpótlás-bázist is fejlesztenék.

Gór-Nagy Miklós lett az OSC új csapatkapitánya, a játékosok szavazatai alapján, ő azt mondja, áll a szép feladat elébe. Ahogyan azt már jeleztük mi is, Barabás Botond, Német Toni és Nagy Ádám személyében három új igazolása van a klubnak, rajtuk kívül pedig még egy erősítést jegyezhetünk fel: nevezetesen azt, hogy mindenki más maradt a csapatban.
 
A csoport (Herceg Novi, Montenegró):

Mladost Zagreb (horvát)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Spartak Volgograd (orosz)
Montpellier (francia)

B csoport (Málta):

Sport Management Verona (olasz)
Digi Oradea (román)
Budva (montenegrói)
Valletta (máltai)

C csoport (Tbiliszi, Grúzia):

A-Híd-OSC-Újbuda
Hannover (német)
Marseille (francia)
Lokomotiv Tbilisi (grúz)

Az OSC mérkőzései: 

Szeptember 4., 16 óra:

A-Híd-OSC-Újbuda-Hannover (német)

Szeptember 5., 16 óra:

Marseille (francia)-A-Híd-OSC-Újbuda

Szeptember 6., 9 óra 30:

Lokomotiv Tbilisi (grúz)-A-Híd-OSC-Újbuda
 
-ds-
Vízilabda hírek
osc
vincze balázs