cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vb 2015: „Így a legrosszabb kiesni”

2015. augusztus 4. 20:57

Jól játszott a magyar válogatott Olaszország ellen, de végül egygólos vereséget szenvedett, így az 5-8. helyért játszhat. A kapitány rövid értékelése.

Férfiválogatottunk 8-7-es vereséget szenvedett Olaszországgal szemben Kazanyban, a világbajnokságon, így nem védi meg címét és olimpiai kvótát sem szerezhet.

Benedek Tibor értékelése a vereség után:

„Talán így a legrosszabb kiesni, hogy jól játszottunk, azt hiszem, ez a meccs megérdemelt volna egy 5 méteres párbajt. Nem lőttünk eléggé pontosan, talán két emberelőnyön múlt az egész meccs, és nem tett jót lelkileg az sem, hogy kétszer is a negyed végén kaptunk gólt. Azt gondolom, nagyon fegyelmezetten játszottunk ma, szinte hibátlanul. Nem volt nagy a rizikófaktor, de amit csináltunk, azt tökéletesen csináltuk. Viszont az olaszok is. Ők sem kockáztattak semmit, bíztak az emberelőnyeikben, amit aztán a végén a kritikus helyzetekben belőttek. Sajnálom, hogy így alakult.”

Eredmény - világbajnokság, férfiak, negyeddöntő:
 
Magyarország–Olaszország 7–8 (2–2, 2–1, 1–2, 2–3)
Kazany, vezette:
Alexandrescu (román), Stavridis (görög)

Magyarország: Nagy V. – Gór-Nagy, Madaras, Szivós, Varga Dániel 3, Varga Dénes 1, Hárai 1. Csere: Erdélyi 1, Vámos, Hosnyánszky 1, Angyal, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Olaszország: Tempesti – Di Fulvio 2, Figlioli 1, Giorgetti 1, Giacoppo, Gitto, Aicardi. Csere: Velotto, Fondelli, Presciutti 1, Luongo 2, Baraldi 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

Emberelőnyből: 7/13, ill. 7/15
Kipontozódott: Gór-Nagy (26. p.), Filgioli (32. p.)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
kazan 2015
Férfi válogatott
Benedek Tibor
kazany 2015
kazany