cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Vb 2015: „Az önbecsülés volt a tét Kanada ellen”

2015. augusztus 3. 12:50

A női vízilabda-válogatott végül hozta a Kanada elleni helyosztót, így a 9. helyért játszhat szerdán a kazanyi világbajnokságon. Reakciók.

A mieink 10-7-re győzték le Kanadát hétfőn kora délután, ezzel küzdhetnek tovább a 9. helyért. Ha azt megszerzik, nem döntenek negatív rekordot, hiszen Sanghajban, 2011-ben is a 9. helyen zárt a csapat, ami a legrosszabb vb-szereplést jelentette.

Merész András szövetségi kapitány így nyilatkozott a meccs után:

„Még sebtapasznak sem jó egy ilyen győzelem, nem tudja a helyzetünket, az érzelmeket pozitív irányba befolyásolni. Ezzel együtt a játékosok megértették azt, amit a meccs előtt a szakmai stábbal felvázoltunk nekik. Elmondtuk, hogy azért ez nem egy tét nélküli mérkőzés volt, van egy olyan szó, érzés, hogy önbecsülés, hogy válogatottság, hogy a hazáért küzdés. Ezek nagy szavak, főleg egy ilyen szituációban, de valahol ezeket az érzelmeket kellett előhívni ahhoz, hogy jól menjünk bele a meccsbe. Jól is mentünk bele, ezért dicséret illeti a lányokat. A kanadai csapat mindig jóval erősebb volt nálunk fizikálisan, keményebbek, mégis egyértelműen felvettük a harcot ezzel a játékkal. Ha más nem is, ez mindenképpen előremutató.

A következő meccs sem lesz egyszerű, sőt. A brazilok csak két góllal kaptak ki Kínától, gőzerővel készülnek négy éve az olimpiára. Egy kanadai edzőjük van, akit jól ismerek, nem lesz könnyű menet. Magunknak megkönnyíthetjük a helyzetet, ha legalább olyan elánnal állunk oda, mint ahogyan ma tettük.”

 
Illés Anna nyilatkozata a találkozót követően:

„Nagyon kellemetlen szituáció volt ez az egész, Märcz Tomi azt mondta nekünk a meccs előtt, hogy az fog nyerni, akiben kicsit nagyobb a motiváció. Talán nekünk egy kicsit nagyobb volt, persze, a kanadaiaknak is nehéz lehetett így játszani, ők sem ezért jöttek. Sportemberek vagyunk, el kell, hogy fogadjuk a helyzetünket. Le kell játszani a meccseket, és a lehető legjobbat kihozni ebből a helyzetből.”

Czigány Dóra a meccs után:

„Úgy érzem, azért ennyivel jobbak vagyunk ennél a kanadai csapatnál. Kijött, nyilván nem azért jöttünk, hogy a 9-12. helyért játsszunk, de meg kellett nyerni ez a meccset, hogy nehogy még rosszabb szájízzel menjünk majd innen haza. Felnőtt emberek vagyunk, mindenki magában próbálja tisztázni ezt a helyzetet. Ez történt, senkinek sincs vége a karrierjének, az élet megy majd tovább, lehetnek még sikereink a jövőben.”


Eredmény – világbajnokság, nők, a 9-12. helyért:

Magyarország–Kanada 10–7 (2–1, 2–2, 2–3, 4–1)
Kazany, vezette: Wengenrouth (svájci), Williams (új-zélandai)


Magyarország:
Bolonyai – Czigány, Kisteleki D. 2, Szücs 1, Keszthelyi 4, Bujka 2, Garda. Csere: Antal, Takács O., Illés 1, Tóth I., Menczinger. Szövetségi kapitány: Merész András

Kanada: Gaudreault – Monton, Wright 2, M. Eggens 1, Mckee, Bekhazi 1, Robinson 1. Csere: Alogbo, Fournier, C. Eggens 1, Valin 1, Perreault. Szövetségi kapitány: Johanne Begin
Emberelőnyből: 2/7, ill. 5/8
Vízilabda hírek
Női válogatott
kazan 2015
Merész András
kazany 2015