cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vb 2015: 17-18 gólra számítottam, 21 lett

2015. július 31. 11:25

Kapitányi nyilatkozat Kazanyból, a csoportmérkőzések végeztével, Argentína 21-4-es legyőzése után. Nagy Viktor és Vámos Márton kiegészít.

Benedek Tibor az argentinok elleni találkozó után, amelyen minden idők legnagyobb arányú magyar vb-győzelme született, 17 lett közte.

"Egy nagyon picit több tervünk volt ma, mint a dél-afrikaiak elleni mérkőzésen, és úgy érzem, hogy ez jobban is sikerült, most, főleg az emberelőnyöket tekintve. Ma hatékonyabbak voltunk, mint tegnapelőtt. Ott elég gyorsan ellőttük a fórjainkat. Mást nem is nagyon tudok mondani a mai meccsről, 17-18 gólra tippeltem, 21 lett. A horvátok és a görögök elleni 20-30 perces kétkapuk, amik most következnek, többet számítanak nekünk, mint a két utolsó csoportmérkőzésünk.”

Korábbi rekordunk két 16 gólos siker volt: 1991-ben, Perth-ben 20-4-re vertük Egyiptomot, 2007-ben Melbourne-ben 21-5-re Új-Zélandot. Hajrá, magyarok, a folytatásban is!
 
„Edzőmeccs jellege volt a mainak, és ott is a gyengébbik kategóriába sorolandó. Annyira nagyon nem tudok mit mondani a meccsről, nem tudtam beleélni, olyan megfoghatatlan volt az egész. Volt két védésem, néha elváltottunk, örülök, hogy vége. Jobban várom a horvátok és a görögök elleni edzőmeccsünket, az értékelhető lesz, ez kevésbé volt az. Egyébként jól vagyok, köszönöm szépen!” – nyilatkozta Nagy Viktor a mérkőzést követően.

„Korán volt a meccs, kicsit álmoskásan kezdtünk, de aztán sikerült felébredni, és magabiztosan behúztuk. Még tegnap este is edzettünk egy keményebbet, egy keményebb kondival, kicsit a fizikai állapotunkat tartjuk karban. Most van három nap, egy kicsit regenerálódunk, és elkezdünk teljes erőből készülni. Nem mintha eddig nem így készültünk volna, de most még egy lapáttal rá kell tenni” – ezt már Vámos Márton mondta a meccs után.

 
Eredmény – kazanyi vb, utolsó csoportmeccs:

Magyarország-Argentína 21-4 (6-2, 3-1, 6-1, 6-0)
Kazany, 500 néző, vezette:
Naumov (orosz), De Jong (holland)

Magyarország: Nagy V. – Gór-Nagy, Madaras 1, Szivós 3, Varga Dénes 5, Varga Dániel 1, Hárai 2. Csere: Erdélyi 2, Vámos 4, Hosnyánszky 2, Angyal 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Argentína: Malnero Veich, Lopez 2, Bulgheroni, Carabantes, Demarchi 1, Yanez 1. Csere: Galimberti, Monutti, Montane, Corsi, Daszczyk. Szövetségi kapitány: Nahuel Alfonso

Gól/emberelőny: 5/10, illetve 0/4
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: Monutti
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
kazan 2015
Férfi válogatott
Benedek Tibor
kazany 2015
kazany