cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vb 2015: az argentinok látják, jó sok gólunk van!

2015. július 31. 9:07

Könnyed mérkőzéssel zárta a csoportkört a férfiválogatott a kazanyi világbajnokságon, és magabiztosan verte Argentínát.

Kazahsztánt és Dél-Afrikát is lazán elintézte Benedek Tibor csapata, a harmadik meccs még ezeknél is könnyebb lesz, hiszen a nem túl acélos Argentína lesz az ellenfél.

A csapat nem is csupán ezeken a mérkőzéseken, hanem a közöttük zajló edzéseken igyekszik azt a terhelést felvenni, amire majd szükség lesz a negyedik, nagyon fontos meccsen.

Az majd este dől el, hogy az olaszok vagy az amerikaiak következnek a legjobb négy közé jutásért, hiszen azon az ágon a görög válogatott minkét együttest megverte, így ott ők a csoportelsők.

A mérkőzés magyar idő szerint 9 óra 50-kor kezdődik Kazanyban, a helyszínről jelentkezünk, amennyiben az internet ezt lehetővé teszi, a helyi viszonyok nem túl szívderítőek.

Egyébként esik az eső reggel óta, ezzel is meg kell küzdeni itt helyben – a fiúk megoldják majd.
 
A magyar válogatott összeállítása:

1 Nagy Viktor, 2 Gór-Nagy Miklós, 3 Madaras Norbert, 4 Erdélyi Balázs, 5 Vámos Márton, 6 Hosnyánszky Norbert, 7 Angyal Dániel, 8 Szivós Márton, 9 Varga Dániel, 10 Varga Dénes, 11 Bedő Krisztián, 12 Hárai Balázs, 13 Decker Attila. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
 
Az argentin válogatott összeállítása:

1 Diego Malnero, 2 Ramiro Veich, 3 Tomas Galimberti, 4 Andres Monutti, 5 Emanuel Lopez, 6 Tomas Bulghieroni, 7 Juan Pablo Montanie, 8 Esteban Corsi, 9 Ivan Carabantes, 10 Julian Daszczyk, 11 Franco Demarchi, 12 German Yanez, 13 Franco Testa. Szövetségi kapitány: Nahuel Alfonso


Élő közvetítésünk itt kezdődik. A találkozó előtt Kazahsztán 14-3-ra verte Dél-Afrikát. A mérkőzés játékvezetői: Sergey Naumov (orosz), Peter De Jong (holland)

1. NEGYED:
 
Időközben elállt az eső, nyugodt környezetben kezdődik a találkozó.
 
1. PERC: Ezúttal Nagy Viktor kezd a kapuban. Nem úsztunk a labdáért, az argentinoké volt az első akció. Rögtön kiszórták Varga Dánielt, kicsit hozzáért egy argentin vállához, és aztán Emanuel Lopez egyedül maradt középen, behúzta a labdát, 0-1!
 
2. PERC: Hárainak adtuk be, de elsodorták a labdát. megúszott a másik oldalon egy argentin, de sikerült visszaérni. Szivós Márton lőtt bombagólt, 1-1!
 
3. PERC: Veich lőtte az égbe a labdát, majd Varga Dániel adott hosszú passzt Hárainak, máris vezetünk, 2-1! Jelezzük, megérkeztek otthonról a dalok is, a mieink köszönik, fel is csendült Hárai gólja után a Welhello Apu vedd meg című slágere, ki gondolná, hogy Benedek Tibor egyik kedvencéről van szó.

4. PERC: Madaras góljával 3-1! Megúszik Erdélyi Balázs, 4-1 (Tankcsapda a jutalom)!
 
5. PERC: Vámos védekezik remekül, labdaszerzés után jöhettünk előre. Angyal Dániel fejezett be egy akciót, 5-1.
 
6. PERC: Corsi lőtt kapufát, majd Erdélyi passzolt középre, de Szivós éppen lemaradt.
 
7. PERC: Franco Demarchi harcolt meg egy labdáért, meg is lett az eredménye, 5-2.
 
8. PERC: Egy-egy időkérés a végére. Hosnyánszky Norbert talál be 1 másodperccel a vége előtt, ezzel megszerezte 30. világbajnoki gólját. 6-2!
 
2. NEGYED:
 
1. PERC: Erdélyi hozza el a labdát, majd elhúz egy helikopter a medence fölött, midőn marad nálunk a labda. Bedőnek tette be Szivós, elsodorták előle a labdát.
 
2. PERC: Galimberti lőtt kapufát, majd egy-egy elrontott akció következett. A közönség érthetően az argentin lelkesedés mellett áll, ezt megértjük. Carabantes lőtt Nagy Viktor kezébe.
 
4. PERC: Varga Dániel-Angyal Dániel összjáték után a labda a kapu mellett landolt, majd magyar labdaszerzés következett a másik oldalon. Szivós Márton kapott remek labdát, a levegőben sikerült még megtartania, és be is tette aztán a hálóba, 7-2.
 
5. PERC: Argentin időkérés. Nem vezetett eredményre, Sikertelen magyar akció után próbélkozhatott Argentína, de Hosnyánszky és Nagy Viktor együttes erővel labdát szerzett.
 
7. PERC: Pazar összejáték után Szivós Márton szerezte meg harmadik gólját, 8-2! Carabantes lőtt, a blokkról Nagyhoz került a labda.
 
8. PERC: Bedő kapta meg, 5 méterest harcolt ki. Vámos Márton állt oda, nem hibázott, 9-2. Argentin gól a végére, Yanez állt bele, szép volt, meg kell hagyni. 9-3! Még csavart egyet Varga Dénes, a kapus résen volt. Nagyszünet.
 
3. NEGYED:
 
1. PERC: Gyors gól, Varga Dénes, 10-3!
 
2. PERC: Lelkesek az argentinok, néha sikerül nekik, amit szeretnének, például most Lopeznek, aki centerből volt eredményes, 10-4. Hárai Balázs válaszol egy csavarral neki, 11-4.
 
4. PERC: Vámos Márton lóbált vagy hatot, hetedikre bevágta, 12-4. Egy páros kiállítás aztán, Vámos és Carabantes megy ki. Varga Dániel gólja zárja a negyed negyedik percét, 13-4!
Fotó: Amler Zoltán

Fotó: Amler Zoltán

 
5. PERC: Két métert fújt orosz barátunk, támadhatott Argentína. Hárait állították ki, időt kért Alfonso mester. Angyal Dániel hiúsította meg a terveiket, gyönyörűen szerzett labdát.
 
6. PERC: Hosnyánszky Norbert lőtt pazar gólt, váratlanul lőtt a kapuba messziről, 14-4.
 
7. PERC: Erdélyi Balázs maradt fórban egyedül középütt, mesteri gól, járt a taps a magyar kispadról is, 15-4 a negyed végén.
 
4. NEGYED:
 
1. PERC: Miénk az első támadás lehetősége. Hárai lőtt egy szabaddobást, túl közelről.  Lopez adta el a másik oldalon.
 
2. PERC: Kicsit megélénkült a szél, kezd különösen hűvös lenni. Varga Dénes hűvös eleganciával jelentkezett mindeközben, középről húzta be, 16-4. Meglesz-e a 20?
 
3. PERC: Vámos Márton érte utol Szivós Mártont, ő is a harmadik góljánál jár, 17-4.
 
4. PERC: Madaras lőtt Malnero kapus ölébe, majd elfogy az argentinok támadóideje.
 
5. PERC: Időt kért az ellenfél, miután megszerezték a labdát. Yanez lőtt Nagy Viktor kezébe az akció derekán.
 
6. PERC: Bedő Krisztián kotort majdnem a kapuba egy labdát, de nem volt abban annyi erő, hogy becsorogjon a vonal mögé. Veich lőtt nagy kapufát, már a másodikat a meccse, aztán Vámos Márton a jobb szélről, már a vonal mögé, 18-4. 
 
7. PERC: Jaj, de szép, megint: Varga Dénes ejt a kapuba, 19-4.
 
Last minute of the game: Vámos, Angyal, Hárai, Varga Dénes a labda útja: jah, és a kapu! 20-4. És aztán még egy gól tőle, 21-4, ezzel ő a legeredményesebb a meccsen, 5 gólos.
 
Vége a találkozónak, szép győzelem (nem mellesleg a vb-történelem legnagyobb különbségű magyar férfiválogatott-siker), a neheze most következik vagy az olaszok vagy az amerikaiak, esetleg a brazilok ellen! Részletek, nyilatkozatok később!
 
Eredmény – kazanyi vb, utolsó csoportmeccs:

Magyarország-Argentína 21-4 (6-2, 3-1, 6-1, 6-0)
Kazany, 500 néző, vezette: Naumov (orosz), De Jong (holland)


Magyarország:
Nagy V. – Gór-Nagy, Madaras 1, Szivós 3, Varga Dénes 5, Varga Dániel 1, Hárai 2. Csere: Erdélyi 2, Vámos 4, Hosnyánszky 2, Angyal 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Argentína: Malnero Veich, Lopez 2, Bulgheroni, Carabantes, Demarchi 1, Yanez 1. Csere: Galimberti, Monutti, Montane, Corsi, Daszczyk. Szövetségi kapitány: Nahuel Alfonso

Gól/emberelőny
: 5/10, illetve 0/4
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: Monutti
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
kazan 2015
Férfi válogatott
Benedek Tibor
kazany 2015
kazany