cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vb 2015: Egy nagyon boldog nagybácsi

2015. július 29. 13:04

Decker Attila is bemutatkozott Kazanyban, örömét tovább fokozta, hogy a meccset megelőző éjjel a hozzá hasonlóan világbajnok testvérének, Ádámnak megszületett kislánya, Lilien.

Benedek Tibor a világbajnokság második mérkőzésén Decker Attilának szavazott bizalmat a kapuban, aki élt a lehetőséggel. Más kérdés, és ő is tudja, ennél a jövő héten nehezebb, jóval nehezebb összecsapások várnak a csapatra.

A Szolnok világbajnok kapusa a Dél-Afrika elleni 17–4-es győzelmet követően mosolyogva nyilatkozott az interjúzónában: „Nagyon jól éreztem magam, napos idő volt, nagybácsi lettem, nyertünk, mi kell még? Majd nézek sok ajándékot a kicsi Liliennek. Plusz impulzust adott a világbajnokságra, nagyon boldog vagyok, hogy Ádámnak, mint megelőlegezett olimpiai bajnoknak gyermeke született. Innen, Kazanyból is kívánok nekik sok boldogságot! Pluszban amúgy azért is szép történet az egész, mert a felesége születésnapján született a gyermek.”

A mérkőzéssel kapcsolatban Attila azt mondta, jó felkészülési állomása volt a jövő hétnek, amikor is voltaképpen élesben „kezdődik” majd a csata. S hogy egy ilyen mérkőzésnek, mint a mai volt, kapus szemszögből mi a legfontosabb feladat? Íme, a válasz: „Hogy ne kapj olyan gólt, ami az önbizalmadat elveheti. Ebből talán egy volt, egy blokk meg nem értésből fakadt, csupán ez nem tetszett, a többi az jó volt. Még Dumi is bekkelt egyet, legalább szokta, nem baj, hogy belőtték róla. A vége felé már éreztem, hogy kicsit lanyhul a figyelem, ami ilyen eredmény esetében, azt gondolom, emberszerű, nincs vele problémám kapusként sem, pedig nekünk talán ilyenkor a legnehezebb. A következő héten harapnunk kell, ott nem lesz olyan, hogy még egy meccs, ott nincs mese. Este edzünk egy jót, majd holnap edzünk és pihenünk, várjuk a folytatás.”
 
Eredmény – csoportmérkőzések, 2. forduló, férfiak, C csoport:
 
MAGYARORSZÁG–DÉL-AFRIKA 17–4 (5–1, 3–0, 4–2, 5–1)
Kazany, vezette:
Toffoli (brazil) de Jong (honnad)

Magyarország: Decker A. – Gór-Nagy, Madaras, Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 5, Hárai 3. Csere: Erdélyi 3, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Angyal 1, Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Dél-Afrika: Flatscher – Le Roux, Card, De Carvalho, Wingate, Le Roux, Molyneux 2. Csere: Badenhorst, Hock 1, Jagga 1, Whity, Bohata, Lewis (kapus). Szövetségi kapitány: Paul Martin

Emberelőnyből: 3/10, ill. 0/3
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: De Carvalho (28. p.)

További eredmények:

A C csoport másik mérkőzésén:


Kazahsztán-Argentína 15-7 (5-2, 3-3, 5-1, 2-1)

B csoport:

Görögország-Egyesült Államok 11-10 (3-3, 1-3, 4-3, 3-1)

D csoport:

Ausztrália-Montenegró 5-5 (0-2, 1-1, 1-1, 3-1)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
kazan 2015
kazany
világbajnokság
dél-afrika
decker attila
Férfi válogatott