cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vb 2015: „Amennyire kell, komolyan vettük a meccset”

2015. július 29. 12:58

A férfiválogatott kapitánya szerint nem lehet tanulságot levonni a Dél-Afrika elleni meccsből, ettől persze még meg kellett nyerni, és ez simán meg is történt.

Ahogyan élő, szöveges közvetítésünkben írtuk, a magyar válogatott simán verte Dél-Afrikát, így biztosan halad a csoportelsőség felé.

Benedek Tibor a Dél-Afrika elleni sima győzelem után:

„Ahhoz képest, milyen erőt képvisel Dél-Afrika, komolyan vettük a meccset. Annyira vették komolyan a játékosok, amennyire én. Nem éreztem magam jobban felpörögve, mint amennyire ők voltak, és őket sem magamnál, így voltunk egységben, ez teljesen ideális volt. Pár dolgot tudtunk gyakorolni, de igazából nincs ennek jelentősége. Ebből a mérkőzésből nem tudunk semmilyen tanulságot levonni, de persze le kellett játszanunk. Ilyen lesz az argentinok elleni is, vagy még inkább, így magunkban kell készülni, keményen edzeni a következő hétre, arra a negyedik, igazán fontos mérkőzésre.”

Érdeklődtünk a kapitánynál a görögök két győzelméről: előbb az olaszokat, majd vert helyzetből az amerikaiakat verték meg, így vélhetően megnyerik a csoportjukat.

„Azt kell mondjam, meglepett az eddigi szereplésük, de azt is tudjuk, hogy ők minden világversenyen jól kezdenek, aztán a végére egy kicsit megváltozik a játékuk. Nem biztos, hogy most is így lesz, nagyon izgalmasan alakul az a csoport és az, hogy ki milyen ágra kerül.”
watch?v=ssQVn2JpwyE  
Gór-Nagy Miklós a mérkőzés után:

„Valóban, az eredmény azt mutatja, hogy könnyű meccs volt, de azért megvoltak a harcok belül, mint mindig egy ilyen mérkőzésen. Sokszor saját magunkkal is, de ezeket is sikerrel vívtuk meg. Azt gondolom, jó meccset játszottunk, amennyit kellett, kivettünk belőle. Mondhatnám, hogy készültünk a következő ellenfelünkre, de nem tudom ezt mondani, inkább az azt követő ellenfélre. Van időnk arra, hogy eddzünk, illetve az ellenfeleink okán sem tehetjük meg, hogy csak a következő meccsre gondolunk. Tovább kell gondolkodni, erre most van lehetőségünk, az extra terhelést az edzéseken gyakoroljuk, ennek szellemében lesz ma a meccs után még egy edzésünk.”

Hosnyánszky Norbert a mérkőzés után:

„Ma nem izgultam, ma egy edzésjellegű meccs volt, nagyon sok mindent nem tudtunk gyakorolni, mert szinte majdnem minden gólunkat lefordulásból lőttük. Körülbelül olyan szinten zajlott a meccs, mint amilyen majd a délutáni edzés lesz. Lelkesek voltak a dél-afrikaiak, nekik nagy dolog itt lenni, nagy dolog ellenünk játszani, szimpatikus volt, hogy végig harcoltak.”

Eredmény – csoportmérkőzések, 2. forduló, férfiak, C csoport:

MAGYARORSZÁG–DÉL-AFRIKA 17–4 (5–1, 3–0, 4–2, 5–1)
Kazany, vezette: Toffoli (brazil) de Jong (holland)


Magyarország: Decker A. – Gór-Nagy, Madaras, Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 5, Hárai 3. Csere: Erdélyi 3, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Angyal 1, Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Dél-Afrika: Flatscher – Le Roux, Card, De Carvalho, Wingate, Le Roux, Molyneux 2. Csere: Badenhorst, Hock 1, Jagga 1, Whity, Bohata, Lewis (kapus). Szövetségi kapitány: Paul Martin
Emberelőnyből: 3/10, ill. 0/3
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: De Carvalho (28. p.)
 
További eredmények:

A C csoport másik mérkőzésén:


Kazahsztán-Argentína 15-7 (5-2, 3-3, 5-1, 2-1)

B csoport:

Görögország-Egyesült Államok 11-10 (3-3, 1-3, 4-3, 3-1)

D csoport:


Ausztrália-Montenegró 5-5 (0-2, 1-1, 1-1, 3-1)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
kazan 2015
Férfi válogatott
Benedek Tibor
kazany 2015
kazany