cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Vb 2015: Vereség az oroszoktól is, pedig…

2015. július 28. 17:07

A magyar válogatott sokáig kiválóan játszott az oroszok ellen a kazanyi vb-n, de az utolsó negyedben fegyelmezetlenségei miatt elszenvedte második vereségét is.

Majdnem sikerült teljesíteni a tervet, azaz megnyerni az első, legfontosabb mérkőzést a kazanyi világbajnokságon, de ez mégsem jött össze Kína ellen, tekintve, hogy 8-6-os vezetésről 9-8-ra elbukta a csapat a rajtot.

Bosszantó vereség volt, hiszen a csoportunkban Oroszország és Franciaország szerepel még, és egy esetleges csoportharmadik hely nagyon ingoványos utat jelent a folytatásra nézve. Ehhez jön még hozzá - már keddi hír -, hogy az amerikaiak kikaptak Olaszországtól, így elképzelhető, hogy velük találkozna a magyar válogatott a nyolc közé jutásért, nem egy leányálom...

A mieink természetesen szomorúak voltak a vasárnapi vereség után, de másnap már mosolyogtak, fogadkoztak, ők maguk is tudják, ha nyernek, nem csak egy meccset nyernek meg a sok közül, hanem bizonyítják, nagy dolgokra is képesek. Elvégre majd' 3000 orosz drukker előtt kell bizonyítani, a férfiak amerikaiak elleni mérkőzése alkalmával láthattuk, a hazai szurkolás pazar.
 
Az oroszok az első fordulóban meggyőzően verték a franciákat, 16-5 lett a vége. A mieink hosszasan elemezték a kínaiak elleni meccset, majd a mai találkozó délelőttjén kaptak egy kis adrenalinbombát, ugyanis koccant az őket szállító busz edzésre menet. Szerencsére senki sem sérült meg.

Reméljük, a nem várt esemény csak felturbózta a lányokat, és meglepik az oroszokat, akiket egyébként Kecskeméten, a világliga selejtezőjében már legyőztek, méghozzá három góllal.
 
További eredmények a mai játéknapról:

B csoport:

Hollandia-Görögország 10-9 (2-3, 2-2, 5-2, 1-2)
Ausztrália-Dél-Afrika 19-1 (6-0, 3-1, 7-0, 3-0)

C csoport:
Olaszország-Egyesült Államok 10-9 (4-2, 2-1, 2-4, 2-2)
Brazília-Japán 11-8 (4-2, 2-1, 4-3, 1-2)


A magyar válogatott összeállítása:

1 Bolonyai Flóra, 2 Czigány Dóra, 3 Antal Dóra, 4 Kisteleki Dóra, 5 Szücs Gabriella, 6 Takács Orsolya, 7 Illés Anna, 8 Keszthelyi Rita, 9 Tóth Ildikó, 10 Bujka Barbara, 11 Garda Krisztina, 12 Menczinger Kata 13 Gangl Edina. Szövetségi kapitány: Merész András
 
Az orosz válogatott összeállítása:

1 Anastasia Verkhoglyadova, 2 Tatiana Zubkova, 3 Ekaterina Prokofjeva, 4 Elvina Karimova, 5 Ekaterina Zubacheva, 6 Anastasia Simanovich, 7 Ekaterina Lisunova, 8 Evgeniia Abdruziakova, 9 Anna Timofeeva, 10 Ekaterina Tankeeva, 11 Evgeniya Ivanova, 12 Nadezhda Iarondaikina, 13Anna Karnaukh. Szövetségi kapitány: Mikhail Nakoryakov
 
Élő közvetítésünk itt kezdődik. A mérkőzést a horvát Nenad Peris és az amerikai Joseph Peila vezeti.

1. NEGYED:
 
1. PERC: Az oroszoké az első akció, amelynek során Garda szerzett labdát. Bujka Barbara jobb kézzel pöccintett Karnaukh kezébe, a másik oldalon.
 
2. PERC: Lisunova lőtt kapufát, majd Antal Dóra ziccerben a kapufára ejtett. Ugyanígy tett aztán Lisunova, csak nem ziccerben, hanem messziről. 
 
3. PERC: Kontra Bujka Barbara ellen, majd Iarondaikina ejtett ismét, de nem sikerült neki. Akciógóllal szerzett vezetést a magyar válogatott, Bujka félcsavarjával, 1-0!
 
5. PERC: Ismét orosz ejtés, lehet, hogy a kínaiak elleni meccsből indultak ki az oroszok. Nem jött be, ráadásul Bujka megúszott, 2-0! Remek kezdés! Takács Orsolyát állították ki ezután, majd remek blokkot mutatott be Tóth Ildikó.
 
6. PERC: Tóth Ildikót állították ki, Lisunova kapufát lőtt.
 
8. PERC: Emberelőnyből Kisteleki Dóra eredményes, 3-0, majd a másik oldalon Iarondaikina ejtett a kapuba, 3-1 - ezzel zárul a negyed. 
 
2. NEGYED:
 
1. PERC: Keszthelyi Rita hozta el a labdát, de kontrát fújtak. Megúszott egy orosz, de Antal Dóra remekül visszaért, így a lövést már védte Bolonyai. Aztán Keszthelyi úszott meg, ő nem hibázott, 4-1!
 
2. PERC: Illést állították ki, Timofajeva próbálkozott, Bolonyai védett. A másik oldalon Antal lőtte rá messziről, a sarokból jöhettünk utána.
 
3. PERC: Sokáig támadhattunk, végül Czigány Dóra lőtte rá messziről, kicsit tanácstalanul, kapufa lett a vége. Kiállítás a másik oldalon, Antal Dóra ment ki, időt kért az oroszok kapitánya.
 
3. PERC: Nem sikerült ezúttal kivédekezni a hátrányt, Lisunova lőtt két védő kezei között a kapuba, 4-2.

4. PERC: Keszthelyi Rita villant meg, újra három gól a magyar előny, 5-2. A másik oldalon középen egyedül maradt Simanovich, közelebb hozta az oroszokat, 5-3.

5. PERC: Két métert fújtak a magyar akció során, majd egy pattintott lövéssel messziről Abdriziakova talált be, 5-4.

5. PERC: Czigány Dóra elégelte meg, hogy feljövőben az oroszok, bombagólt lőtt, 6-4.
 
7. PERC: Illés Annát állították ki, másodszor, középre tolták be, Czigány lemaradt, Abdriziakova talált be, 6-5.
 
8. PERC: Az utolsó perc elején időt kért Merész András, Takácsnak adták be a lányok, de a húzás a blokkban landolt. A blokkerdőben pontosabban. Elhalt egy orosz akció a végén, még maradt 8 másodperc, de nem lőtték el a mieink.
 
3. NEGYED:
 
1. PERC: Azonnal 5 métereshez jutottak az oroszok. Prokofjeva értékesíti, 6-6. Antal Dóra próbált ejteni a másik oldalon, de sajnos könnyű zsákmány volt.

2. PERC: Gardát állították ki, Ivanova kapufát lőtt, majd ejteni próbáltak. Bujka Barbarának adtuk be, kiállítást kaptunk, Antal Dóra betalált a végén a bal szélről, 7-6.

3. PERC: Bolonyai védett fontos pillanatban, majd Takács Orsolya volt résen, midőn egy Kisteleki rossz lövése után a kipattanót behúzta – a játékvezetők szerint a gólvonal mögé. 8-6!

5. PERC: Keszthelyi Rita villan, 9-6! Ha lövünk, abból lehet gól, lövünk ma! Ivanova használta ki egy fórt, 9-7.
 
6. PERC: Czigány Dóra villant, ismét három gól a magyar előny, 10-7! Szücsöt állították ki aztán, időt kért az oroszok kapitánya. Antal Dórát azonnal kiszórták, Karimova pedig gólt lőtt, 10-8.
 
7. PERC: Simanovichot állították ki, Merész András rögtön időt kért. Volt lehetőség ellőnni a bal oldalon, de tétova maradt Antal, Keszthelyi lőtte el, amikor már kiegészültek az oroszok. A másik oldalon Bolonyai védett fontosat, volt még egy támadásnyi időnk. Végül érdemeleges nem történt, 2 gólos magyar előnyról következhetett a negyedik negyed.
 
4. NEGYED:

1. PERC: Keszthelyi hozta el a labdát, de Garda éles szögből a kapusba lőtt. A másik oldalon nagy kapufa után kipattant a labda, Bujka mellett Timofajeva szerezte meg, beejtette, 10-9.
 
2. PERC: Szücs lőtt messziről, a kipattanót ugyanúgy, mint Timofajeva, Tóth szerezte meg, be is lőtte, 11-9! Bolonyai mozdult ki aztán pazarul a kapuból, jöhetett előre a magyar csapat.
 
3. PERC: Sárga lapot kapott Merész András, hogy aztán Garda lőjön messziről kicsit hamar. Meg is úsztak aztán, és kihasználták a fegyelmezetlenséget, 11-10, Karimova.
 
3. PERC: Szücs adta be Bujkának, fórba kerültünk, Bujka lőtt el, a kapus védett. Kiállítás a másik oldalon, Szücs pontozódott ki. Ivanova lőtte ki a hosszút, 11-11.
 
4. PERC: Kisteleki Dóra volt tétova, elhalt a magyar akció egy rossz lövéssel, a másik oldalon Bolonyai védett nagyon fontos helyzetben. Takács Orsolya harcolt ki egy kiállítást, Antal lőtte el, előtte Keszthelyi és Czigány is megtehette volna, talán előnyösebb lett volna.

6. PERC: Lisunova lőtt bombagólt, először vezetnek az oroszok… 11-12. Szücs lőtte kapura, kacsázott a labda a vízen, nem volt esály.
 
7. PERC: Bujkát állították ki, rálőtték, egy magyar játékos, Antal Dóra nyakáról pattant a kapuba Lisunova lövése. 11-13...
 
8. PERC: 40 másodperccel a vége előtt időt kért a magyar kapitány, de semmit sem tudtunk kezdeni a támadással, vereség a vége.

Folytatás a franciák elleni meccsen. Részletek, jegyzőkönyv később.
 
Eredmény – világbajnokság, nők, D csoport, 2. forduló

Magyarország-Oroszország 11-13 (3-1, 3-4, 4-3, 1-5)
Kazany, 3000 néző, vezette: Peris, Peila


Magyarország:
Bolonyai – Antal 1, Kisteleki D. 1, Szücs, Keszthelyi 3, Bujka 2, Garda. Csere: Czigány 2, Takács 1, Illés, Tóth I. 1, Menczinger. Szövetségi kapitány: Merész András

Oroszország: Karnaukh – Prokofjeva 1, Karimova 2, Lisunova 3, Timofeeva 1, Ivanova 2, Iarondaikina 1. Csere: Zubkova, Zubacheva, Simanovich 1, Abdriziakova 2, Tankeeva. Szövetségi kapitány: Mikhail Nakoryakov
 
Gól/emberelőny: 3/11, illetve 5/11
Gól/kettős emberelőny: -, illetve 1/1
Ötméteresek: -, illetve 1/1
Kipontozódott: Szücs (28.), illetve Abdriziakova (29.), Timofajeva (30.)
Vízilabda hírek
Női válogatott
kazan 2015
Merész András
kazany 2015
kazan