cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Vb 2015: Adrenalinsokk az oroszok elleni meccs előtt

2015. július 28. 9:51

Női válogattunk az edzésre igyekezett, amikor busza összeütközött egy személyautóval – a legfontosabb: nem esett senkinek sem baja, mindenki jól van!

Meglehetősen hektikusan alakult eddig a kazanyi világbajnokság női válogatottunk számára. Azok után, hogy fordulatos, ugyanakkor fájdalmas mérkőzésen 9–8-as vereséget szenvedett Kínától, a mai edzésre menet a csapatot szállító busz összeütközött egy személyautóval. A legfontosabb: személyi sérülés nem történt, az ijedtségen kívül azt mondhatjuk, mindenki jól van.

„Hála istennek, mindenki ép bőrrel megúszta…” – mondta megkönnyebbülten Merész András szövetségi kapitány (akinek ezúton is köszönjük a képeket), akitől megtudtuk, gyalog folytatta tovább az útját a táraság az edzés helyszínére.

Az adrenalinsokk bizonyosan még inkább felrázta a lányokat, akik ma magyar idő szerint 17.50-től a házigazda oroszok ellen ugranak medencébe. De mielőtt kitérnénk erre a partira, még ugorjunk vissza a vasárnap esti nyitómérkőzésre. Vajon milyen hatással volt ez a válogatottra?

A csapat végül gyalog ment tovább az edzésre

A csapat végül gyalog ment tovább az edzésre

„Nem volt felhőtlen a hangulat, de igyekszünk helyesen kezelni a helyzetet – adott választ a szövetségi kapitány. – A kései visszaérkezés miatt tegnap elmaradt a vizes edzés, helyette gimnasztika, nyújtás és a Kína elleni mérkőzést videós elemzése szerepelt a programban. A stábbal nyilvánvalóan kiértékeltük a látottakat, ez hajnali fél háromig tartott… Délutántól viszont már kizárólag az oroszokkal foglalkoztunk! A taktikai megbeszélés javarészén túl vagyunk, mindezt tegnap délután már a vízben gyakoroltuk.”

A most is zajló tréningen is éppen a finomhangolás zajlik – avagy a csapat valóban igyekszik elfelejteni az első összecsapást, és előre tekint. Fontos megemlíteni, nincs veszve semmi! Várhatóan rettentő nehéz lesz az oroszok elleni találkozó, de annak az eredménynek a kimenetelétől függetlenül is mindenre megmarad az esély.
Vízilabda hírek
Női válogatott
kazan 2015
kazany
vb