cover image
Egyéb

Universiade: a lányok győztek, ott vannak a 8 között

2015. július 8. 6:57

A franciák ellen szerezte meg első győzelmét Kvandzsuban a női Universiade-válogatott, ezzel továbblépett a negyeddöntőbe.

Az olaszoktól, az ausztráloktól és az amerikaiaktól elszenvedett sima vereség után azt mondta Tóth László szövetségi kapitány, hogy az esély még megvan, a franciákat minimum egy góllal le kell győzni, és akkor a csapat kiharcolja a negyeddöntőbe kerülést.

Ez nemhogy így lett, hanem a lányok 6 gólos győzelemmel jelezték, lehet rájuk számítani, amikor arra nagyon szükség van.

Horváth Anna 70,6 százalékos védési statisztikát produkált, Polák Zsófia négy gólt szerzett, ezek a teljesítmények is kellettek a sikerhez.

A magyar csapat csütörtökön a kanadaiakkal játszik a négy közé jutásért.

Tóth László a válogatott szövetségi kapitánya: "Végre jól játszottunk, bár hozzá kell tenni, hogy az ellenfelünk elég fáradtnak látszott már a torna ezen részére. Igaz, az első negyedben nem ezt mutatták, 1-1 volt az állás. A mieink nagyon akarták a győzelmet és ez be is következett, köszönhetően annak, hogy Horváth Anna 70 százalékosan védett a kapuban, a blokkolásokkal most nem volt baj, a támadójátékról meg csak annyit, hogy öt játékosunk is feliratkozott a góllövő listára. A hibátlan összpontosítás jellemezte végre a lányokat, akik nagyon akarták a továbbjutást. 3 vereség, 1 győzelemmel a 8 közé kerültünk és a következő ellenfelünk Kanada lesz a négy közé jutásért."

Eredmény – Universiade, nők, 4. csoportmeccs:

Magyarország-Franciaország 11-5 (1-1, 3-1, 5-2, 2-1)
Gólszerzők:
Polák 4, Ziegler 3, Gémes 2, Kövesdi, Takács, illetve Bachelier 2, Millot, Mahieu, Barbieux

A negyeddöntőben:

Július 9., csütörtök:


Kanada-Magyarország – 15 óra 30, magyar idő szerint 8 óra 30
Oroszország-Egyesült Államok
Japán-Olaszország
Kína-Ausztrália
Vízilabda hírek
universiade
kvangdzsu
tóth lászló