cover image
Egyéb

Universiade: nehezen, de Hollandia is kipipálva

2015. július 6. 14:10

Végig szorosan alakult az eredmény, de megvan a magyar férfi Universiade-csapat második sikere Kvangdzsuban, így az ausztrálok elleni döntetlennel együtt elég jól áll a csoportjában.

Kellemetlen ellenféllel találkozott a magyar válogatott Kvangdzsuban, helyi idő szerint este nyolckor. A hollandok ugyanis simán verték a brazilokat előzőleg, vasárnap pedig az ausztrálokat is megverték – ellenük mi 8-8-as döntetlent értünk el.

Sajnos, jobban is kezdte a mérkőzést a holland társaság, ugyanis kapusukat, Ruben Jost Hoepelmant naggyá tették a mieink. Az első 9 magyar lövésből 8 elakadt benne, csak Jansik Szilárd volt eredményes az első negyedben, miközben a túloldalon kétszer is rezgett a háló, másodjára az utolsó másodpercben 5 méteresből, Sedlmayer Tamás hibája után.

Sőt, a második negyedben már 3-1 volt a hollandoknak, képtelen volt élni az emberelőnyös lehetőségekkel a Vincze-csapat még ekkor, végül ez az eredmény állt a táblán a nagyszünetben is.

Egy Sedlmayer-góllal közeledtünk a harmadik negyedben, majd Kovács Gábor megnyugtató egyenlítőgólját jegyezhettük fel (3-3). Ő aztán a negyedik percben góljával először szerezte meg a vezetést a mieinknek (4-3), ezt azonnal kiegyenlítette Hollandia. Bátori Bence góljára is válaszoltak, nem hagyták magukat, az egyébként jól védő Bisztritsányi Dávid ellen fújtak 5 méterest a negyed utolsó percéhez érve.

Lőrincz Bálint passza után Bátori Bence ismét előnybe juttatta a magyar válogatottat (6-5), de újra jött az egalizálás. Le a kalappal a magyar csapat előtt, hiszen ilyen szívós ellenféllel szemben újra és újra volt válasza, Sedlmayer talált be, ekkor még majdnem hat perc hátravolt (7-6), majd 7-7 után Illés Sándor következett (8-7).

S aztán 1:59-cel a vége előtt végre – először a mérkőzés során – két góllal elléptünk, Jansik Szilárd gólja eredményezte ezt. Az ausztrálok ellen 8-5-ről lett döntetlen, vigyázni kellett a maradék két percben, hogy ez a baki még egyszer ne forduljon elő.

Nos, 37 másodperccel a vége előtt betaláltak a hollandok Winkelhorst révén, aztán a magyar akció során kontrát fújtak Lőrincz Bálinttal szemben. Hat másodperccel a vége előtt Lindhout lövését védte Bisztritsányi, így a magyar csapat megnyerte a találkozót.
 
Folytatás kedden, a franciák ellen.
 
Vincze Balázs értékelése a mérkőzés után:

„A torna előtt nem lehetett sejteni, hogy milyen erősségű csapatokkal kell találkoznunk, ki milyen kerettel érkezett. Most, a második-harmadik nap után már körvonalazódnak az erőviszonyok, és ennek alapján azt kell mondjam, hogy a mostani Universiade mindenképpen erősebb a két évvel ezelőttinél szakmai szempontból.

Tegnap délután nem volt edzéslehetőségünk, így megnéztük a holland-ausztrál mérkőzést, és ott már lehetett látni, hogy a mai meccs nem lesz egyszerű. Végül ez be is igazolódott, nehéz falat volt Hollandia, a félidőben 3-1-re vezettek.


Ez azonban nem jelenti azt, hogy rosszul játszottunk, a támadójátékunk nem állt össze. A három gól 11 személyi hibából jött össze, benne egy 5 méteressel és egy kettős emberhátránnyal. A tendencia, miszerint sok kiállítást kaptunk, folytatódott a második félidőben is. Akkor viszont feljavult a támadójátékunk, az emberelőnyös helyzeteinket nagyobb százalékkal használtuk ki, lőttünk gólt lefordulás után, átlövésből, így végül nagy küzdelemben, de sikerült győzni.


Kedden a franciák ellen játszunk, az a mérkőzés dönthet a csoportelsőségről, hiszen ha nyerünk, akkor a hátralévő két mérkőzésen már nem hiszem, hogy legyőzőre találunk Brazília és Korea ellen.”


Eredmény – Universiade, férfitorna, 3. csoportmeccs:

Hollandia-Magyarország 8-9 (2-1, 1-0, 2-4, 3-4)


Hollandia:
Hoepelman – van der Horst, Gielen 1, Lindhout 3, Gottemaker 1, Koopman, Winkelhorst 2. Csere: Frauenfelder, van Mil, van den Bersselaar, Reuten, Lucas. Szövetségi kapitány: Robin Wiggert van Galen

Magyarország: Bisztritsányi – Sántavy, Bátori 2, Sedlmayer 2, Kovács G. 2 Illés 1, Chilkó. Csere: Jansik Sz. 2, Zalánki, Lőrincz, Szentesi Á., Halek. Szövetségi kapitány: Vincze Balázs
További eredmények:

A csoportunkban:


Franciaország-Ausztrália 9-14 (4-4, 1-3, 3-4, 1-3)
Brazília-Olaszország 7-16 (3-3, 1-4, 2-5, 1-4)

A másik csoportban:

Japán-Törökország 12-12 (2-3, 5-2, 3-4, 2-3)
Szerbia-Kína 13-1 (5-0, 1-0, 3-1, 4-0)
Egyesült Államok-Oroszország 6-9 (2-2, 2-2, 2-1, 0-4)

A folytatásban:

Július 7., kedd (17 óra - magyar idő szerint 10 óra):

Franciaország-Magyarország

Július 8., szerda (17 óra - magyar idő szerint 10 óra):

Magyarország-Brazília

Július 10., péntek (20 óra - magyar idő szerint 13 óra):

Koreai Köztársaság-Magyarország
 
-dobos-
Vízilabda hírek
universiade
vincze balázs