cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A vb előtt kiütöttük Kínát

2015. július 5. 17:19

A hódmezővásárhelyi közös edzőtábor és kétkapus gyakorlások zárásaként 18 órától Debrecenben hivatalos mérkőzésen csapott össze a magyar és a kínai női válogatott. Merész András vb-csapata remek játékkal 11-5-re győzte le ellenfelét!

Mint beszámoltunk róla, Merész András szövetségi kapitány szombaton megnevezte azt a 13 játékost, akik a világbajnoki csapatát alkotják. 

Íme:

Kapusok:
Bolonyai
Flóra (Hungerit-Szentes), Gangl Edina (UVSE-Centrál)

Mezőnyjátékosok:
Antal
Dóra, Illés Anna (mindkettő Berkeley), Bujka Barbara (Szentes), Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindhárom UVSE), Czigány Dóra (ZF-Eger), Garda Krisztina, Menczinger Kata (mindkettő Dunaújváros), Kisteleki Dóra, Takács Orsolya (mindkettő BVSC-Wáberer Hungária-Zugló)

A társaság 18 órától Debrecenben Kína ellen játszik hivatalos felkészülési mérkőzést. A két csapat egy hete a hollandiai nemzetközi tornán is megmérkőzött egymással, akkor a rivális 9-8-ra nyert a mienk ellen. A felek legfontosabb mérkőzése azonban a közeljövőben a kazanyi vb első napján lesz.

Debrecenben mindazonáltal abban a reményben ugrik vízbe csapatunk, hogy legyőzze ellenfelét.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK
1. NEGYED:

A kapunkban Bolonyai Flóra kezd. Az első támadás Kínáé, de kivédekezzük. Szücs Gabriella kapufát lő középről.

Gardát kiállítják a centerről, a fór lejár, de az üresen maradt Nin gólt szerez - 0-1.

Fór, Szücs Gabriella lapos lövése bemegy a végén - 1-1.

Kontra után Antal Dóra fejez be pontosan egy támadást - 2-1.

Jó a védekezés, megvan a labda. Takács Orsolya szerez fórt, Keszthelyi Rita kíméletlenül bevágja - 3-1.

Egy-egy elrontott támadás után Zhao pattint mellé. Bujka Barbara a támadóidő végén gyönyörűen csavar a kapuba - 4-1.

A védekezés megint remek, újfent labdaszerzés. Tóth Ildikó csavar - ezt védi a kapus.

Újabb labdaszerzés után Tóth Ildikó harcol ki ötöst a másik kapu előtt - Czigány Dóra belövi, 5-1.

Song ejtését leszedi Bolonyai, majd kontra Tóth ellen. Zhao kapufáig jut, majd visszaúszás közben kiállítják, Merész András időt kér. Bujka lövését fölé üti a kapus, majd Keszthelyi messziről lő fölé - vége a negyednek.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

2. NEGYED:

Az első támadásunk nem sikeres. Tóth Ildikót szerelik. Keszthelyit hátul kiküldik, Wang lövését blokkolja Szücs. Mei is megpróbálja, de Bolonyai véd.

Emberelőnyben eladjuk a labdát. Most Antalt állítják ki, kínai időkérés. W. Zhang középről belövi a fórt - 5-2.

Fórban Keszthelyi lő, a kapus fölé üti a labdát, majd kontra Tóth ellen. J. Zhang akciógólja után - 5-3.

Fórban gyorsan eladjuk a labdát, Zhong kapufát lő átellenben.

A támadás nem sikerül, majd Illésről büntetőt ítélnek - J. Zhang belövi, 5-4.

Fórban Szücs lő, a kapus véd, a labda marad nálunk. Yang Garda Krisztina lövését is kiüti. Újabb fórban Bujka hozza helyzetbe a szélén Menczinger Katát, aki szépen ejt a hosszúba - 6-4.

Nin ejtése a kapufán landol, Tóth Ildikó fórt "szállít" - időkérés. A fór kimarad, Antal lövését a támadás végén védi a kapus. Játékosunkat aztán visszaúszás közben kiállítják, (újabb...) kínai időkérés. J. Zhang lövését védi Bolonyai - vége a negyednek.

3. NEGYED:

Remek kezdés: Antal Dóra lő szép gólt - 7-4.

Takács Orsolya kiállítása után remek a védekezés - átellenben eladjuk a labdát. Nin a bal oldalról kilövi a hússzút - 7-5.

Rossz passz után jöhet a rivális - hátul javítunk. Sőt! Keszthelyi Rita megúszik, visszahúzni tudják, fór, majd egy átadás, és Bujka Barbara belövi - 8-5.
hunkina3.jpg
Bolonyai védése után indulunk, de visszaérnek a kínaiak. Majd kontra Tóth ellen. Hátul Nin addig ügyetlenkedik, míg szereljük. Rossz lövés után újra Kína támad.

Zhong a fára ejt, majd kontra ellenük - aztán pedig Tóth Ildikó ellen. Kína időt kér. 2.52 van hátra a negyedből. Zhao kapufára ejt, Szücs Gabrielláról kiállítás, Antal lövése visszajön a fáról, majd Kisteleki Dóra húzását védi a kapus. Bolonyai Flóra is véd egy lövést - a labda marad náluk.

Antal Dóra kipontozódik, a hátrányt azonban kivédekezzük. A másik kapunál Illés Anna lapos lövése utat talál a kapuba - 9-5.

Takács kiállítás után Bolonyai véd nagyot - 7 másodperc van hátra, időkérés. A megbeszélt akcióba kontrát fújnak, vége a negyednek.

4. NEGYED:

Kontra ellenünk, majd Zhao lövését védi Bolonyai. Lejár a támadóidőnk. Szücs kiállítás után jó a védekezés, megvan a labda.

Kontra Bujka ellen. Zhong kapufát lő, marad a labda náluk. Song lövését védi Bolonyai, Kisteleki Dórát pedig Yang.

Még 5 perc. Szücs kiállítás után kínai fór, Nin mellélövi.

Kisteleki Dóra remekül ejt a hosszúba - 10-5.

Illés kiállítva, kínai fór: J. Zhang a fára lövi. Végigjátszuk a támadást, Tóth Ilikó lövését védi a kapus. Még 3 perc.

Jó a védekezés - mint az egész mérkőzésen. Kontra Illés ellen, Menczingert kiállítják, kínai időkérés. Zhang lövését a blokk és Bolonyai közös erővel hatástalanítja.
Elől már nem erőltetjük, végigjátszuk. Utolsó perc. Még egy kínai fór (Garda áll ki), nem jutnak lövésig! Sőt kontratámadás - Tóth Ildikó büntetőt harcol ki a kapus ellen: Garda Krisztina belövi - 11-5.

Kína már nem jut lövésig, vége a meccsnek. A két csapat legközelebb a vb első napján csap össze. A magyar válogatott három nap pihenő után Budapesten folytatja felkészülését, és szombaton, a Vodafone-kupa keretin belül 13 órától Ausztrália ellen játszik mérkőzést.
Fotó: MTI

Fotó: MTI

 
Merész András szövetségi kapitány így nyilatkozott a mérkőzést követően: "A világbajnoki csapat első mérkőzése volt, pont három hét van az első kazanyi meccsig, úgyhogy messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Igen, a védekezés, amelyre igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, jól működött, ám ezen a téren is van még fejlődni való, illetve el is lehet rontani – mondanom sem kell, ezt nagyon nem szeretnénk. Amit kitaláltunk ellenük, az most működött, illetve természetesen van még, amit nem szedtünk elő, szóval sokat kell még gyakorolnunk. Dicséret illeti a társaságot, nagyon úgy tűnt, jobban bírtuk a mérkőzést fizikálisan. Miután láttam a héten mind a két csapat edzéseit, talán mondhatom, mi nagyobb munkából jöttünk – ezért is nagy szó, hogy erőben is felülmúltuk őket. Most három nap pihenőt kapnak a lányok, aztán folytatjuk a felkészülést a világbajnokságra.

Női felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Kína 11–5 (5–1, 1–3, 3–1, 2–0)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Németh A., Mucskai P.
MAGYARORSZÁG: Bolonyai – Antal D. 2, Kisteleki D. 1, Szücs G. 1, Keszthelyi R. 1, Tóth I., Garda K. 1. Csere: Czigány D. 1, Takács O., Illés A. 1, Bujka B. 2, Menczinger K. 1. Szövetségi kapitány: Merész András
KÍNA: Yang – Nin 2, Sun, Song, Zhong, Zhao, Wang. Csere: Tian, Mei, Xiong, W. Zhang 1, J. Zhang 2. Szövetségi kapitány: Rick Azevedo
Gól – emberelőnyből: 4/10, ill. 1/12
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Antal D. (23. p.)
Vízilabda hírek
Női válogatott