cover image
Egyéb

Különleges portrék a női válogatott tagjairól

2015. július 5. 10:03

Gangl Edináék – ahogyan még nem láttuk őket.

Egészen sajátos képekkel (is) találkozhatunk a női vízilabda-válogatott tagjairól az elkövetkezendő időszakban. Kettő az egyben, mondhatnánk, de azért ennél komolyabb dologról van szó, amikor az alábbi fotókról beszélünk.

A képek alkotója Merész Márton, ő mesélt arról, honnan jött az ötlet.

Gurisatti-de.jpg„Már tavaly, a Magyar Sajtófotó pályázaton is nagy sikert elért, Erdélyi Gábor által készített ’Vizes válogatott’ portrésorozat felfedezése után elkezdtem gondolkozni, hogy a hölgyeinkről milyen formában lehetne egy izgalmas, egyedi portrésorozatot létrehozni. Egyedi látványt akartam létrehozni, melyben egyesítem egy szokványos portrét és magát a vízilabdát. Így esett a választásom a duplaexpozíció technikájára, melyet utólagos képmanipulálással értem el. A portrék mindegyike két képből áll. Egyiküket a tavalyi Európa-bajnokságon vagy az azt megelőző edzéseken készítettem, a másikakat a válogatott idei első, hajdúszoboszlói edzőtáborában.

A hölgyekkel és a kapitánnyal előre egyeztetve a szoros programban sikerült egy kis rést találni, amikor volt elég idő a portrék elkészítésére. A lányok, akik vállalták a feladatot, nagyon jó modellek voltak, könnyen tudtunk együttműködni és itt is köszönöm nekik a feláldozott szabadidejüket. Külön köszönöm Lukács Dávid segítségét is, akinek az asszisztálása nélkül nem sikerültek volna a képek. Reményeim szerint ezt az arcképcsarnokot tovább tudom majd bővíteni más játékosokkal is a női vízilabda élvonalából! A képek felhasználásával készül hamarosan egy egyedi ajándéktárgy-csomag is, amit majd a Facebookon sorsolunk ki.”


-ds-
Vízilabda hírek
női vízilabda válogatott
Merész András
merész márton