cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Nagy Ádám: „Csak addig izgultam, míg beugrottam”

2015. július 3. 22:43

A férfiválogatott Szlovákia elleni mérkőzésén ott volt a vízben Nagy Ádám is. A 17 éves, Isztambulban tavaly ifi világbajnoki címet szerző tehetség jól játszott, és nem várt ajándékkal gazdagodott a találkozó után.

Ahogyan arról élő, szöveges közvetítésünk során beszámoltunk, Benedek Tibor válogatottja 14-5-re győzte le félhivatalos mérkőzésen a szlovák válogatottat Tatabányán, az V. Vízilabda Gála főmérkőzésén.

A mérkőzés amolyan felvezetése a július 9. és 11. között zajló Vodafone-kupának, először játszott nagypályán meccset a csapat a bergamói Világliga Szuperdöntő óta. 

A szövetségi kapitány így értékelt a meccs után:

„Nekünk ez a mérkőzés azért volt fontos, hogy átálljunk a nagypályára, hiszen az teljesen más játékot igényel, fel kell venni ennek a ritmusát. Meg vagyok elégedve azzal, amit láttam, különösen a védekezésben nyújtottunk megfelelőt. Szeretnék gratulálni az újonc Nagy Ádámnak, aki egy félhivatalos mérkőzésen most először mutatkozott be a felnőtt-válogatottban. Egy nagyon tehetséges játékosnak tartom, aki nagyon jó vízilabdázó lehet, sőt, igazából már most is az. A csapat holnap egy intenzívebb úszásadagot teljesít, aztán tovább készülünk a Vodafone-kupára, az újabb felmérőre.”

A találkozón tehát újoncot avatott Benedek Tibor, hiszen lehetőséget adott a nyári felkészülés során kereten kívüli meghívottként számításba vett Nagy Ádámnak. Vele hosszabban beszélgettünk Bakuban, az Európa Játékok alkalmával (ezt a cikket itt lehet elolvasni).

watch?v=uXfhIXST0xs&feature=youtu.be A szlovákok elleni mérkőzés után nyilatkozott nekünk Ádám, aki a szlovák zászló kicsnyített mását fogta a kezében - videónkban elárulta, miért.

További nyilatkozatok:

Bedő Krisztián, aki három gólt szerzett a mérkőzésen:

„Minden lehetőségnek örülök, így természetesen annak is, hogy most játszhattam, és azt hiszem, tényleg jól ment, ez külön örömmel tölt el. Bergamóban nem voltam ott, itthon voltam, és néha kicsit tehetetlennek is éreztem magam. De ez már csak ilyen. Igyekszem bizonyítani, hogy helyem van a csapatban. Erre nagyon jó lehetőség lesz a Vodafone-kupa, amit már nagyon várok.”

Decker Attila, a magyar válogatott kapusa, aki három negyeden keresztül védett:

„Jól éreztem magam a kapuban, jól jött ez a meccs, hiszen mindenkinek jól ment a játék. Örülök, hogy a fiatal Nagy Ádám bemutatkozott, nagyon ügyes, sok sikert kívánok neki, biztos, hogy öregbíti majd a magyar póló hírnevét. De jól játszott Manhercz Krisztián is, nagyon jó látni, hogy el vagyunk látva utánpótlás-játékosokkal. Igen, a nagyobb pálya egy kapusnak is fontos változás, hiszen több ideig tart felúszni egy támadásnál, így a lövések is más ritmusban érkeznek. Várom a Vodafone-kupát, ahol erős ellenfelekkel játszhatunk, köztünk Ausztráliával, nekik vissza akarunk vágni a bergamói vereségért.”

A magyar válogatott szombaton a Balatont ússza át, a fiúk délelőtt találkoznak Révfülöpön, onnan úsznak át Balatonboglárra.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
nagy ádám