cover image
Egyéb

Universiade: győzelem az olaszok ellen

2015. július 2. 6:55

Kétgólos sikerrel nyitott Vincze Balázs csapata Kvangdzsuban, az olaszokat sikerült legyőzni a nyitányon.

Ahogyan arról írtunk, Szingapúr visszalépése miatt Kvangdzsuban összevonták a férfitorna A és B csoportját, így a menetrend is felborult, a magyar válogatott nem a franciák, hanem az olaszok ellen kezdte meg a szereplését Dél-Koreában.

Méghozzá remekül. Illés Sándor, Sedlmayer Tamás és Bátori Bence góljaival már 3-0-ra vezettek a mieink, Luca Damonte emberelőnyből tudott szépíteni az első negyed 5. percében. Az utolsó szó ezzel együtt a miénk volt, a végül a meccsen 4 gólig jutó Bátori Bence lőtt fórból a kapuba.

Éppen ő volt az, aki betalált a második negyedben a kapuba magyar oldalon, kétszer is, tartottuk a háromgólos előnyt. Az izgalmak igazából a harmadik negyedben fokozódtak valamelyest, 1:14-gyel a szakasz vége előtt feljött egy gólra az olasz válogatott. Csakhogy jött Bátori, ki más, és 8-6-tal következhetett a zárónegyed. Ott még megrázták magukat a mieink, így biztos sikerrel nyitottak az egyik erős válogatott ellen. Bisztritsányi Dávid egyébként 63 százalékos mérleggel zárta a meccset a kapuban.

Folytatás szombaton, az ausztrálok ellen.
Fotó: Kovács György

Fotó: Kovács György

 
Vincze Balázs így nyilatkozott a győzelem után honlapunknak:

"Egy olasz válogatott ellen mindig jó dolog győzni, különösen úgy, hogy egy nappal ezelőtt tudtuk meg, hogy az egész programunk felborult, és nem a franciákkal kell kezdenünk, hanem egy jóval erősebb válogatott ellen. Azt ebből a meccsből is lehetett látni, hogy ez az olasz csapat is esélyes a négy közé jutásra, de az a hátralévő mérkőzések eredményétől függ, hogy a torna későbbi szakaszában is találkozunk-e velük. Az erőviszonyok az első egy-két nap után kiderülnek, akkor már lehet látni, mely csapatok érkeztek erős kerettel, az olaszok mindenképp. Ettől függetlenül nekünk mindig csak az előttünk álló mérkőzésre kell készülnünk. Most lesz egy szabadnapunk, aztán jön az ausztrálok elleni mérkőzés. Mátéfalvy Csaba kollégám ott maradt az uszodában és megnézte a francia-holland mérkőzést, amit a franciák 10-9-re nyertek, ugyanúgy 10-6-ról engedték fel a hollandokat, mint ahogyan mi is az olaszokat - egyik mérkőzésen sem számított már a meccs végi kis figyelmetlenség.

Elégedett vagyok, jól kezdtük a meccset, négy támadásból sikerült három gólt szerezni, miközben az elején a védekezésben is meghatározót nyújtottunk. Ki kell emelnem Bisztritsányi Dávid teljesítményét, aki 22 lövésből 14-et megfogott, köztük 5 méterest is védett, valamint például emberelőnyben a kapufához beadott labdát, ziccert is hatástalanította. A 10 gól szép teljesítmény, főleg azért, mert a támadás-befejezéseink ezen a mérkőzésen jól működtek, ezzel korábban azért nem voltam maradéktalanul elégedett. Persze, tudunk még fejlődni a későbbiekben is.

Az átállás még folyamatban van, hiszen másfél napja érkeztünk, ehhez képest már meccset játszottunk. Minden körülmény megfelelő, egyedül az edzések beosztása és megtervezése körülményes, korlátozottabbak a lehetőségek. Ma is a ház előtt gimnasztikáztunk, délután is a ház előtti játszótéren lesz egy kis stretching. Este tudunk kényelmesen edzeni, ugyanakkor holnapra 7 órára írtak ki lehetőséget az innen 1 óra 20 percre lévő uszodában, azaz 5 órakor kellene kelnünk, hogy odaérjünk. Ezt nyilvánvalóan nem használjuk majd ki, igyekszünk az egyéb lehetőségeket felmérni."

 
Bátori Bence, a magyar válogatott legeredményesebb góllövője:

"Jól kezdtük a meccset, 3-0-val, utána kapaszkodtak végig az olaszok, de két gólnál közelebb nem tudtak jönni. A negyedik negyed felénél, 10-6-nál eldőlt a mérkőzés. Kemény meccs volt, helyenként durva is, kezdésnek nagyon jó volt. Jól vagyunk, innentől készülünk az ausztrálokra."

Eredmény - Universiade, férfiak, 1. csoportmeccs:

Olaszország-Magyarország 8-10 (1-4, 2-2, 3-2, 2-2)

Olaszország: Oliva - Esposito, Coppoli 1, Marziali, Nora 1, Gitto, Mirarchi 2. Csere: Damonte 2, Foglio, Dolce, Bruni 1, Lanzoni 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Duspiva

Magyarország: Bisztritsányi - Sántavy, Bátori 4, Jansik Sz., Illés 3, Szentesi, Chilkó. Csere: Sedlmayer 1, Kovács G. 1, Zalánki, Lőrincz 1, Halek. Szövetségi kapitány: Vincze Balázs
 
További eredmények:

Franciaország-Hollandia 10-9 (3-1, 2-2, 3-2, 2-4)
Ausztrália-Korea 14-3 (4-1, 3-0, 3-2, 4-0)

A másik csoportban:

Oroszország-Kína 14-7 (6-2, 3-0, 0-2, 5-3)
Szerbia-Törörkország 10-6 (1-1, 2-2, 2-2, 5-1)
Egyesült Államok-Japán 13-12 (2-3, 4-2, 4-3, 3-4)
 
A magyar csapat mérkőzései a folytatásban:

Július 4., szombat (18 óra 30 - magyar idő szerint 11 óra 30):

Magyarország-Ausztrália

Július 6., hétfő (20 óra - magyar idő szerint 13 óra):

Hollandia-Magyarország

Július 7., kedd (17 óra - magyar idő szerint 10 óra):

Franciaország-Magyarország

Július 8., szerda (17 óra - magyar idő szerint 10 óra):

Magyarország-Brazília

Július 10., péntek (20 óra - magyar idő szerint 13 óra):

Koreai Köztársaság-Magyarország
 
-dobos-
Vízilabda hírek
universiade
vincze balázs
gwangju
kvangdzsu
illés sándor
bátori bence