cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Jansik Dávid elköszönt, szombaton Balaton-átúszás

2015. július 1. 21:16

Újabb változást hajtott végre a bő keretben Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya. Egy bekk, Jansik Dávid kerül ki a kazanyi világbajnokságra készülő csapatból. A srácok szombaton Révfülöpre lesznek hivatalosak.

A bergamói hatodik hely után (a Világliga Szuperdöntőjében végzett ebben a pozícióban a csapat) Benedek Tibor átgondolta, milyen változásokra van szükség ahhoz, hogy a csapat játéka ismét kiegyensúlyozottá váljon. Ennek érdekében szerkezeti változást hajtott végre, amelynek legfőbb eleme, hogy Salamon Ferenc kikerült, Szivós Márton pedig bekerült a nyári keretbe - ezt kedden jelentette be a kapitány, sajtótájékoztatón.

A szakember elmondta, nem volt elégedetlen Salamon Ferenc játékával, de miután Varga Dániel visszakerül a rosszkéz oldalra, az OSC játékosának már "nem marad hely".

Benedek Tibor aztán szerdán arról tájékoztatott, hogy újabb játékos hagyja el a nyári csapatot, ő Jansik Dávid. "Szeretném megköszönni Dávid munkáját, hiszen három hétig keményen készült a csapattal" - így a kapitány.

A munka szerdán elkezdődött, a fiúkat legközelebb Tatabányán láthatjuk majd pénteken, ahol egy All Star-mérkőzés után a szlovák válogatottal játszanak felkészülési mérkőzést. Jövő héten a Vodafone-kupán Spanyolország, Ausztrália és Olaszország lesz az ellenfél.

Szintén szerdai hír, hogy a pénteki meccs másnapján a Balatonhoz utazik a keret, méghozzá a Révfülöp és Balatonboglár közötti 33. Balaton-átúszásra, a fiúk teljesítik az 5,2 kilométeres távot. A csapatvezető Gergely István javaslatára a srácok az UNICEF színeiben vállalják a kihívást a délelőtti órákban. 

Az UNICEF oldalán olvashatók erről részletek, valamint az adománygyűjtés lehetőségeiről is. 

A magyar válogatott bő kerete a nyár további részére, a világbajnokságig:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (RacioNet-Honvéd, ősztől Debreceni VSE) – kapusok

Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Angyal Dániel (ZF-Eger), Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép), Madaras Norbert (Szolnoki Dózsa-Közgép), Szivós Márton (ZF-Eger), Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Hárai Balázs (ZF-Eger), Német Toni (Vasas-Plaket, ősztől A-Híd-OSC-Újbuda), Bedő Krisztián (ZF-Eger) - mezőnyjátékosok

Kereten kívüli meghívott: Nagy Ádám (UVSE-Hunguest Hotels)
 
-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor