cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A sláger még hamiskás, de tovább gyúrják

2015. június 28. 13:00

Kína 9–8-ra legyőzte a magyar női válogatottat az utrechti tornán. A Világliga-4. ellenfél a jövő héten Hajdúszoboszlón a mieink vendége lesz, az edzőmeccsek mellett vasárnap Debrecenben hivatalos meccset is játszanak a felek. És a vb-t majd egymás ellen kezdik…

Magyarország–Kína.

A párosítás, amely a nyár egyik „slágere” női fronton számunka.

Hogy miért?

A kazanyi világbajnokság első mérkőzését egymás ellen vívja majd a két csapat, és tekintettel arra, hogy a csoportban még az oroszok is „tiszteletüket teszik”, avagy ebben a négyesben az amúgy nem lebecsülhető franciák mellett három kimondottan erős alakulat található, sorsdöntőnek is tekinthetjük a nyitányt. Már csak azért is, mert a csoport harmadik helyezettje várhatóan az Egyesült Államok, Olaszország kettős egyike ellen játszik majd – a nyolc közé jutásért…

Szóval, figyeli, nagyon figyeli, elemzi egymást a két együttes – mi tagadás, van rá módja rendesen. Van, hiszen a hollandiai tornán mindkettő részt vett, ma délelőtt ráadásul egymás ellen mérkőzött.

Ezt a partit, ezt a szoros partit Kína nyerte.

Hogy ebből mit lehet leszűrni?

Sok mindent talán nem. Nem, hiszen a 22 fokos vízben messze nem ideális körülmények között csaptak össze, Merész András például szándékaival ellentétben nem nevezte a meccsre egyik kulcsjátékosát, Kisteleki Dórát, akinek a szervezete érzékenyebben viselte a az„eszkimókörülményeket.”

A BVSC pólósa mellett ezúttal Kasó Orsolya és Szücs Gabriella, utóbbi révén tehát újabb meghatározó játékos ült a lelátón, avagy valóban a tesztelésen volt a hangsúly.

A beszámolók szerint remekül kezdett csapatunk, ám a második negyedtől kezdve mintha elveszítette volna a ritmust a támadásban, így az első negyedben szerzett négy gólt a következő háromban összesen ennyi követte, ez pedig a végeredményre is kihatott. Mert hiába védekezett amúgy jól a társaság, ha mindeközben elöl olyan hibákat vétett, amelyeket megkontrázva, könnyű gólokat szerezve haladt az ellenfél a győzelem felé.

A kapunkat ezúttal két és fél negyedik Bolonyai Flóra védte, őt aztán Gangl Edina váltotta.

„Ma voltam a legkevésbé elégedett a játékkal – vallotta be Merész András szövetségi kapitány. – Az első negyed teljesen rendben volt, ám utána jöttek a rossz passzok, sok elvesztegetett emberelőnyös helyzet, amelyekből aztán mi kaptunk gólokat. Tetézte a bajt, hogy három potyát is beszedtünk. Láttam szép dolgokat is, ám sajnos többségben voltak a hibák. Érdekes, a szoros védekezésünkre nem lehetett panasz, pedig borzasztóan erős a centerük. A védekezést amúgy ezúttal is váltogattuk, kíváncsiak voltunk a reakciókra. Nyilvánvalóan ők is elemeznek bennünket, mondani sem kell, mi sem játszottuk ki az összes kártyánkat.”

Válogatottunk így egy győzelemmel, és két vereséggel zárta az utrechti tornát, amelyen két olyan riválisával is találkozott (Hollandia, Kína), amely jó ideje játékban van, hiszen részt vett a Világliga sanghaji Szuperdöntőjében. Avagy nem vitás, egyelőre a mienk előtt jár.

„A négyhetes felkészülés után kimondottan hasznosnak vélem ezt a tornát, még úgy is, hogy az egyéni teljesítményeket mértékadóan képtelenség értékelni, hiszen a finoman fogalmazva nem feltétlen ideális körülmények hangsúlyozom ismét, a víz mindenkinek hideg volt, nem csak nekünk! – másként hatottak a játékosokra, kit jobban zavart, kit kevésbé jobban. Csapatszinten azonban nem kevés tapasztalat gyűjtöttünk, különböző variációkat gyakorolhattunk, főleg a védekezésre helyeztük a hangsúlyt” – fogalmazott a kapitány, aki csapatával keddtől Hajdúszoboszlón folytatja világbajnoki felkészülését.

És hogy miért is igazán „sláger” a magyar-kínai csata?

A rivális a mieinkkel együtt Szoboszlóra utazik, edzőmeccseket vív egymással, sőt vasárnap 18 órától Debrecenben hivatalos összecsapáson (tv: Digi Sport) is összeméri az erejét.

A július 26-ai vb-nyitányról pedig már volt szó.

Mondani sem kell, ott kell majd igazán megmutatni!


Eredmény – Női nemzetközi torna, Utrecht
Magyarország–Kína 8–9 (4–3, 0–1, 2–2, 2–3)
A magyar gólszerzők:
Keszthelyi R. 2, Bujka B. 2, Czigány D., Antal D., Kisteleki H., Takács O.

Hollandia–Görögország 11-10

Fotó: KNZB - Jobbról a második Takács Orsolya, a mieink csapatkapitánya

Fotó: KNZB - Jobbról a második Takács Orsolya, a mieink csapatkapitánya

A torna végeredmánye: 1. Hollandia, 2. Görögország, 3. Magyarország, 4. Kína


AA NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A HOLLANDIAI TORNÁN

Kapusok

Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes), Gangl Edina (UVSE-Centrál), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola)

Mezőnyjátékosok
Antal
Dóra, Illés Anna (mindkettő Berkeley), Bujka Barbara (Szentes), Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella (mind UVSE), Czigány Dóra (ZF-Eger), Garda Krisztina, Menczinger Kata (mindkettő Dunaújváros), Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (mindhárom BVSC-Wáberer Hungária-Zugló)

– a.z. –




Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
utrecht