cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Odatettük magunkat!”

2015. június 27. 21:22

Férfiválogatottunk nagyon komolyan vette az olaszok elleni szombati mérkőzést, ennek pedig nagyon szép végeredménye lett, a hazaiaknak esélye sem volt. Mi megyünk az 5. helyért, az ausztrálok ellen kell azt megszerezni vasárnap.

Midőn véget ér egy meccs itt Bergamóban, a magyar csapat tagjai a Piscina Italcementi aulájában gyülekeznek, itt várnak arra a játékosok, hogy megjöjjön a busz, ami visszaviszik őket a szállodába. Ilyenkor két dolog egészen biztosan történik: egyrészt a fiúk előveszik mobiltelefonjukat, és – bár egyikőjük készülékébe se néztünk bele – megírják üzeneteiket az otthoniaknak, valamint körbenéznek a neten.

A másik biztos pont, hogy az aulában működő sajtószoba televíziójára vetítik tekintetüket, ott ugyanis a RAI Sport műsora megy, természetesen a Világliga meccsei. Ezt most persze fájó szívvel tehették a srácok, hiszen utánunk (mármint az olaszok ellen aratott 10-5-ös siker után) a brazil-szerb meccs ment, elődöntő, egészen pontosan.

„Viharosan” távozott aztán a magyar válogatott az uszodából, ugyanis itt tartózkodásuk során először eleredt az eső, na jó, csak egy közepesen erős nyári záporról volt szó.

watch?v=0QCf3QXpcy4S mi történt a szombati meccsünkön? Ott a magyar gólok záporoztak, miközben védekezésben parádés teljesítményt nyújtott a rengeteg labda nélküli kiállítást kapó magyar együttes: nemcsak Nagy Viktor védett remekül, hanem a blokkok is kiválóan működtek előtte, ebben Hárai Balázs, Varga Dániel és Erdélyi Balázs remekelt például, de mindenki hozzátette a magáét a sikeres védekezéshez.

„Nem azért jöttünk ide, hogy egy Kínát megverjünk” – mondta Madaras Norbert a meccs után, ebben minden benne van, a tegnapi, amerikaiaktól elszenvedett vereség után a mieink helyre akarták tenni magukat. Így döntöttek ugyanis, hogy ez a helyes cselekedet: elvégre magyar vízilabdázók lennének.

watch?v=5CGPhJi3YEkA kapitány is ezt emelte ki meccs végi interjúnkban, ezt ugyan alább videóformában megmutatjuk, de álljon itt szövegesen is a nyilatkozat:

hunita_12.JPG„Egy magyar válogatott vízilabdázónak így kell reagálni egy olyan helyzetre, amilyenbe tegnap kerültünk. Büszke vagyok a fiúkra. De holnap is játszani kell, és ha a tendenciákat nézzük, minden második meccsen rosszul játszunk. Remélem, ez megváltozik. Nagyon boldog vagyok, mert nagyon nagy lelkierő és büszkeség kellett ehhez a mai játékhoz, úgy, hogy azért kaptunk 17 kiállítást. Az elmúlt három meccsen már teljesen más stílusban játszunk, változtattunk. Sokkal tisztábban vízilabdázunk, mégis megkaptunk ma is 17 kiállítást. Nem baj, menni kell tovább. Ezen a három meccsen dőlnek el a dolgok. Ki mennyire akar válogatott lenni, ki mennyire akar győzni. A mai eredményre én nagyon büszke vagyok.”

watch?v=t8TsdNhZTxULehet is, mint ahogy Nagy Viktor is büszke volt a csapatra – saját magára is az lehet.

A magyar válogatott kétszer rosszul játszott itt Bergamóban, a horvátok és az amerikaiak ellen, harmadszor már nem szeretne. Az ausztrálok ellen kell bizonyítani vasárnap az ötödik helyért, tekintve, hogy ők biztosan verték Kínát a másik helyosztón.

Ami az elődöntőket illeti: a brazilokat nem érheti kritika, helytálltak a szerbek ellen, és ugyanígy tettek az amerikaiak a horvátokkal szemben. Ezzel együtt szerb-horvát finálé lesz vasárnap.

Az elődöntőkben:

Brazília-Szerbia 9-13 (3-4, 1-1, 2-5, 3-3)
Gólszerzők:
G. Gomes 2, Perrone 2, Guimaraes, Crivella, B. Gomes, Delgado, Santos, illetve Aleksics 2, S. Mitrovics 2, Filipovics 2, Pijetlovics 2, Mandics 2, Gocsics, Randjelovics, Prlainovics

Horvátország-Egyesült Államok 11-6 (2-2, 3-2, 2-0, 4-2)
Gólszerzők:
Petkovic 2, Jokovic 2, Sukno 2, Buric, Bukic, Vukicevic, Setka, Obradovic, illetve Azevedo 2, Roelse, Cupido, Samuels, Bowen

A vasárnapi program:

Kína-Olaszország – a 7. helyért, 16 óra
Ausztrália-Magyarország – az 5. helyért, 17 óra 20 perc
Egyesült Államok-Brazília – bronzmérkőzés
Horvátország-Szerbia – döntő
 
Dobos Sándor (Bergamo)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga
bergamo