cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Gyönyörű játék, kiütöttük az olaszokat

2015. június 27. 12:07

A magyar válogatott Ausztráliával játszhat a bergamói Világliga Szuperdöntőn, miután simán verte az olasz csapatot.

Nem így terveztük, és az olaszok sem azt gondolták, hogy hazai medencében elődöntő nélkül maradnak. Amíg a mieinket az amerikaiak verték meg 8-7-re pénteken, addig az olaszok egy drámai ütközetben maradtak alul 5 méteresekkel a horvátokkal szemben. (A négy közé került még a meglepetésre az ausztrálokat legyőző Brazília és a kínaiakat kitömő Szerbia.)

Így hát olasz-magyar rangadó lesz Bergamóban szombaton 17 óra 20 perctől. Nemrég a római tornán találkoztunk velük, akkor mi győztünk, 11-10-re. Pár nap múlva odahaza, a Vodafone-kupán is összefut a két csapat.

A két csapat eddigi eredményei a Szuperdöntőben:

watch?v=t8TsdNhZTxU&feature=youtu.beAusztrália-Olaszország 5-7
Magyarország-Kína 18-8
Szerbia-Olaszország 15-11
Horvátország-Magyarország 15-12
Egyesült Államok-Olaszország 10-13
Magyarország-Brazília 16-3
watch?v=5CGPhJi3YEk&feature=youtu.beHorvátország-Olaszország 10-10 (5 méteresekkel 4-2)
Magyarország-Egyesült Államok 7-8

A magyar válogatott kerete:

watch?v=0QCf3QXpcy4&feature=youtu.be1 Nagy Viktor, 2 Gór-Nagy Miklós, 3 Madaras Norbert, 4 Erdélyi Balázs, 5 Vámos Márton, 6 Hosnyánszky Norbert, 7 Salamon Ferenc, 8 Angyal Dániel, 9 Varga Dániel, 10 Varga Dénes, 11 Német Toni, 12 Hárai Balázs, 13 Decker Attila. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Az olasz válogatott kerete:

1 Stefano Tempesti, 2 Francesco Di Fulvio, 3 Alessandro Velotto, 4 Pietro Figlioli, 5 Alex Giorgetti, 6 Andrea Fondelli, 7 Nicholas Presciutti, 8 Valentino Gallo, 9 Niccolo Gitto, 10 Stefano Luongo, 11 Matteo Aicardi, 12 Fabio Baraldi, 13 Marco Del Lungo. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
 
A meccs 17 óra 20 perckor kezdődik a bergamói Piscina Italcementiben. A játékvezetők az amerikai Joe Peila és a kanadai Dorial Terpenka lesznek.

Szöveges közvetítésünk itt kezdődik. 
 
Az előző napokhoz képest jóval kevesebben vannak a bergamói uszodában az olaszok meccsére, a hazai drukkereket sem hozza feltétlenül lázba az 5-8. hely valamelyike.
 
Az 5-8. helyért, az első mérkőzésen:

Ausztrália-Kína 13-3 (5-1, 2-1, 3-1, 3-0)
Gólszerzők:
Miller 3, Campbell 2, Gilchrist 2, Cotterill, Power, Roach, Swift, Tyler, Howden, illetve Li, Z. Chen, J. Chen
hunita_1.JPG  
Mivel az ausztrálok megverték Kínát, a magyar csapat győzelme esetén Tyler Martinékkal találkozna az 5. helyért. Legyen így!

1. NEGYED:
 
1. PERC: Az olaszoké az első támadás. A kapunkban Nagy Viktor. Sikertelen volt az első hazai akció. Hárai Balázsnak adta be a túloldalon Varga Dániel, de elveszítettük a labdát.
 
2. PERC: Nagy Viktor védi Giorgetti lövését, majd megint Hárait játsszuk meg, víz alá vitt labda lett a vége. Varga Dániel csen labdát, Luongo adta középre. Erdélyi Balázs viszont megszerzi az első gólt, 0-1! Balról, Varga Dánielé a gólpassz!
 
3. PERC: 5 méteres az olaszoknak, Angyal hibája után. Figlioli lövését védi Nagy Viktor! A másik oldalon emberelőnybe kerülünk, Hárai lövése a blokkban landol. Megúszunk aztán, Angyal Dániel góljával 2-0-ra vezetünk! A hangosan beszélő buzdításra ösztönzi a hazai drukkereket.
 
4. PERC: Hosnyánszky Norbertet állítják ki, majd Német Tonit, kettős hátrány. Kapufára lövi Luongo, visszapattan egy olaszhoz, Nagy Viktor odaér!
 
5. PERC: Emberelőnybe kerülünk, Madaras lövése a blokkban landol, de visszaszerzi a labdát. Újabb magyar akció végén Hárai Balázs hatalmas gólt lő! 3-0 a magyar válogatottnak! Iődt is kér Alessandro Campagna. Az időkérés után Gór-Nagyot állítják ki, Luongo a kapufát találja telibe.
 
6. PERC: Madaras lövését védi Tempesti, visszaúszás közben kiállítják. Gallo lövi el, Nagy Viktor parádézik. 
 
7. PERC: A magyar akció végén Varga Dénes lő el egy szabaddobást, a blokkról egészen Nagy Viktorig pattan a labda. Marad nálunk, Benedek Tibor időt kér.
 
8. PERC: Salamon Ferenc lőtte el az akció végén, Tempesti védett, maradt nálunk a labda. Erdélyi bepasszát lefülelték. 5 másodperccel a vége előtt Valentino Gallo lőtt Nagy Viktor feje fölött a kapuba, 3-1. Vége a negyednek.
 
2. NEGYED:
 
1. PERC: Az első akció az olaszoké ismét, de Hosnyánszky labdát szerez. A másik oldalon viszont eladja a magyar csapat. És aztán Madaras ér vissza, kapkodósan indul a második negyed.
 
2. PERC: BOMBAGÓL! Varga Dénes vagy 10 méterről lő a kapuba, 4-1! Nagy Viktor van a helyén aztán, majd egy elrontott magyar akció következik. 
 
3. PERC: Gór-Nagyot kiállítják, de az olaszok eladják a labdát. Emberelőnybe kerül a magyar csapat, Hárainak adta be Varga Dániel, Tempesti véd.
 
4. PERC: Salamon Ferenc áll ki, Campagna időt kér. A fór végén a magyar blokk véd. A túloldalon Hárait nyomják le, nincs ítélet, majd a másik oldalon Baraldi félcsavarral hozza közelebb az olaszokat, 4-2.
 
5. PERC: Hosnyánszky Norbert lő gólt, visszaáll a háromgólos különbség. 5-2!
 
6. PERC: Di Fulvio lövését védi Nagy, de marad a labda az olaszoknál, emberelőnybe is kerülnek. Újra Di Fulvio lő, kapufa, visszapattan hozzájuk. Velottónak próbálták beadni, de lemaradt a labdáról. 
 
7. PERC: Időt kér a magyar akció során Benedek Tibor. Nagyszerűen hagyta ott védőjét Varga Dénes, de Tempesti védett. Lefordultak az olaszok, de nagyon tétováztak, nagy helyzetben továbbadták, Nagy Viktor volt a végállomás. Emberelőnybe kerülünk aztán újra marad nálunk, Tempesti véd egyet, letelik aztán az idő. NAGYSZÜNET!
 
3. NEGYED:
 
1. PERC: Ismét az olaszok támadhatnak először. Hosnyánszkyt kiküldik, pedig szabályosan szerelt, Varga Dániel blokkolja a lövést. Aztán Hárai Balázs, remek! 
 
2. PERC: Varga Dénes lövését fogja Tempesti. Gallo a kapufát találja el. Gyönyörű gólt lövünk aztán: Vámos Márton adja középre Varga Dánielnek, aki egy ütem után a hálóba lő, 6-2!
 
3. PERC: Ismét remek magyar blokk, Varga Dániel mutatta be. A másik oldalon ellőhette volna, de nem kapott szabaddobást, végül Madaras a támadás utolsó másodpercében lőtt Tempestibe.
 
4. PERC: Olasz emberelőny után Fondelli lő a kapuba a bal szélről, 6-3! Baraldit küldik ki Madarasról a magyar támadásnál, az előnyt kicsit elpasszoljuk, de Varga Dénes lövésénél a kapufáról Salamonhoz pattan a labda, aki nem szórakozik sokat, azonnal visszalövi, 7-3!
 
6. PERC: Erdélyi blokkja után Nagy Viktorban landol a labda az olasz fór után, a másik oldalon viszont a hálóban landol a labda, Madaras Norbert lő gólt emberelőnyben. 8-3! Olasz előny során kér időt Campagna.
 
7. PERC: Nagy Viktor ordít, jogosan, kivédekezzük az akciót, persze az ő védésével (is). Kontra a másik oldalon, támadhat Olaszország.
 
8. PERC: Az utolsó perc elején Hosnyánszky Norbert pontozódik ki, Luongo lövése a vízről a kapu fölé pattan. Időt kér Benedek Tibor. A magyar akció türelmesen folyt, de aztán elvették a labdát. Angyal Dánielt pofozták meg, el is vették a labdát. Vége a negyednek. Nagy Viktor 11 lövésből 8-at fogott a mérkőzés ezen szakaszáig.
hunita_3.JPG  
4. NEGYED:
 
1. PERC: Senki nem úszott nagy intenzitással a labdáért, a kosár is lassan süllyedt le, a játékvezető dobta be a labdát ezután, az olaszok szerezték meg. Elhibázzák az akciót. Magyar emberelőny, amely végén Salamon passzol Német Tonihoz, ő bepöcizi, de 2 métert fújnak.
 
2. PERC: Ismét magyar előny, Benedek Tibor pedig ki is kéri idejét. Vámos lövi el, Tempesti véd.
 
3. PERC: Figlioli lő, Nagy Viktor véd, ismét. Hárai Balázst visszarántják, nincs ítélet. 
 
4. PERC: Szép gól, el kell ismerni, Gallo küldte be középre, Baraldi húzta be azonnal, emberelőnyben, Varga Dániel is kipontozódik, 8-4! Fórban vagyunk aztán Madarasról - Figlioli megy ki -, csodás gól a vége, Varga Dénes középre, a fáról Gór-Nagy Miklós talál be, 9-4!
 
5. PERC: Varga Dénest állítják ki, Giorgetti a kapufára lövi. A másik oldalon mi is megkapjuk a fórt, Varga Dénes lövését kitolják, Madaras lövésénél viszont nem volt mese, 10-4!
 
6. PERC: Most olasz időkérés, két és fél perc van hátra, magabiztos magyar vezetés, szép játékkal. Salamon Ferenc blokkolta az olasz akciót, rengeteg a magyar blokk.
 
7. PERC: Kimarad az újabb magyar akció, hogy aztán Erdélyi Balázst állítsák ki. Gallo fejezi be, nem nézett a kapu felé, meg is lepte Nagy Viktort. 10-5!
 
8. PERC: Nem sikerül az utolsó előtti magyar támadás, de az olaszok indítása sem. Újabb rossz passz után még marad egy olasz akcióra idő. Giorgetti Nagyba lő, vége.
 
Eredmény - Világliga, az 5-8. helyért:

Magyarország-Olaszország 10-5 (3-1, 2-1, 3-1, 2-2)
Gólszerzők: Gallo 2, Baraldi 2, Fondelli, illetve Madaras 2, Varga Dénes 2, Gór-Nagy, Hosnyánszky, Salamon, Angyal, Varga Dániel, Hárai
 
Az elődöntőkben:

Brazília-Szerbia 9-13 (3-4, 1-1, 2-5, 3-3)
Gólszerzők:
G. Gomes 2, Perrone 2, Guimaraes, Crivella, B. Gomes, Delgado, Santos, illetve Aleksics 2, S. Mitrovics 2, Filipovics 2, Pijetlovics 2, Mandics 2, Gocsics, Randjelovics, Prlainovics

Horvátország-Egyesült Államok 11-6 (2-2, 3-2, 2-0, 4-2)
Gólszerzők:
Petkovic 2, Jokovic 2, Sukno 2, Buric, Bukic, Vukicevic, Setka, Obradovic, illetve Azevedo 2, Roelse, Cupido, Samuels, Bowen

A vasárnapi program:

Kína-Olaszország – a 7. helyért, 16 óra
Ausztrália-Magyarország – az 5. helyért, 17 óra 20 perc
Egyesült Államok-Brazília – bronzmérkőzés
Horvátország-Szerbia – döntő
IMG_5951.JPG  
Dobos Sándor (Bergamo)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga
bergamo