cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világliga: a presztízs miatt is kell az az 5. hely

2015. június 26. 20:59

Csalódottak voltak a magyar játékosok az amerikaiak elleni vereség után, teljesen érthető ez. Először nem került négy közé a Benedek-csapat, de még van feladata Bergamóban.

Szerencsés srác Greco Daniele. Ő az a bergamói fiatal, aki a magyar válogatott „kísérője” a Piscina Italcementiben. Ő hoz vizet, ha kell, ő várja a csapatot az uszoda bejáratánál, köntösöket cipel az edzésen, és ő viszi be a magyar zászlót a meccs előtti felálláshoz.

Azt mondja, örül, hogy a magyarokhoz osztották be, még ha nem is ismeri a játékosok mindegyikét, azt azért tudja, hogy a magyar pólónak alig akad párja. Amikor vezetésével felállt a magyar csapat a bemutatáshoz, eszünkbe jutott Benedek Tibor csütörtöki nyilatkozata: borzasztóan nehéz meccs következik az amerikaiak ellen, a győzelem komoly eredmény lenne.

Hiába kapott ki mindhárom csoportmeccsén Dejan Udovicsics csapata, mindannyiszor egyenrangú partner volt, egyedül a szerbek tudtak eljutni hatgólos különbségig – őket viszont odahaza négyszer is sikerült megverniük pár nappal ezelőtt. A magyar és az amerikai csapat a Volvo-kupán vagy épp Rómában is találkozott, mindig mi győztünk. De mindenki tudja, mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban, ezért kellett óvatosnak lenni.

hu1.JPGMi más is lehetne egy olyan fiatal srác, mint Daniele, vágya egy ilyen eseményen, mint az, hogy az „ő csapata” nyerjen a legvégén, feltéve, ha az olaszoknak ez nem adatik meg. Nos, nem adatik meg, hiszen hatalmas csata után az olasz válogatott büntetőkkel alulmaradt Horvátországgal szemben, így nem jutott a négy közé. Daniele és mi viszont nem ezért bánkódunk, hanem azért, mert a magyar válogatott sem lesz ott a Világliga Szuperdöntő elődöntőjében.

watch?v=f1v7Gu8Fl0IAz amerikaiak jobbak voltak a pénteki negyeddöntőben (7-8) – ismerte el Benedek Tibor és a játékosok is a mérkőzést követően. A kapitánnyal most esik meg először kinevezése óta, hogy vezetésével nem jut négy közé a csapat.

watch?v=La0B7IutXYYHogy el lehet-e majd felejteni ezt a vereséget? Muszáj lesz, ezt emelte ki Erdélyi Balázs, Salamon Ferenc és Angyal Dániel az uszoda aulájában, nem sokkal a találkozó után. Egyrészt nem lehet megállni és töprengeni, másrészt profi sportolókról van szó, harmadrészt a presztízs is azt kívánja, azt az 5. helyet meg kell szerezni - az olaszok ellen.
 
Daniele sem erre számított, de ezt is meg kell tapasztalnia, mint ahogyan ennek a magyar válogatottnak is.

watch?v=JGYCcgYYNJ4Reakciók, program alább.

watch?v=TwpmDrWeS14Dobos Sándor (Bergamo)

Eredmény - Világliga Szuperdöntő, negyeddöntő:


Magyarország-Egyesült Államok 7-8 (0-2, 3-1, 3-3, 1-2)
Gólszerzők:
Varga Dénes 2, Madaras 2, Erdélyi, Salamon, Hárai, illetve Azevedo 3, Cupido, Samuels, Bowen, Bonanni, Mann

Az első negyeddöntőn:

Brazília-Ausztrália 9-8 (1-2, 2-2, 4-2, 2-2)
Gólszerzők:
Perrone 3, Delgado 2, Vrlic 2, G. Gomes, Guimaraes, illetve Swift 2, Ford, Cotterill, Power, Gilchrist, Tyler, Howden

A harmadik negyeddöntőn:

Horvátország-Olaszország 10-10 – 5 méteresekkel: 4-2 (3-1, 2-5, 3-0, 2-4)
Gólszerzők:
Sukno 3, Buslje 2, Loncar 2, Jokovic, Setka, Obradovic, illetve Di Fulvio 3, Giorgetti 2, Luongo 2, Aicardi, Baraldi, Gallo
 
A negyedik negyeddöntőben:

Kína-Szerbia 9-25 (5-6, 0-7, 3-5, 1-7)
Gólszerzők:
Dong 3, Liang 2, Tan, Hu, Li, Gu, illetve Nikics 5, Mandics 3, Pijetlovics 3, S. Mitrovics 3, Gocsics 2, Alekszics 2, Jaksics 2, Prlainovics 2, Randjelovics, Csuk, Filipovics

A pénteki program:

Ausztrália-Kína – 16 óra
Magyarország-Olaszország – 17 óra 20 perc
Szerbia-Brazília – 18 óra 40 perc
Horvátország-Egyesült Államok – 20 óra
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga
bergamo