cover image
Egyéb

BL Final Six: Az Eger az 5., a Szolnok a 6.

2015. május 29. 13:36

Magyar-magyar párharc, keserű szájízzel. Ez várt ránk a pénteki első mérkőzésen a Bajnokok Ligája hatos döntőjében. A partit 8-7-re a hevesiek nyerték, így ők lettek az 5., míg a Tisza-partiak a 6., helyezettek.

Ahogyan a tavalyi Final Sixben, így most is két azonos nemzet klubjai játsszák az 5-6. helyért folyó mérkőzést, ennek a ténynek nem örülünk. Egy éve a Brescia és a Pro Recco meccsén 10-9-re előbbi együttes nyert. Madaras Norbert így még egyszer átélheti ezt a szituációt, nyilvánvalóan nem ez volt a célja. A sors fintora, hogy gyakorlatilag ő mentette döntetlenre a csütörtöki, Barceloneta elleni mérkőzést, aztán ő hibázott a büntetőknél. Ez a sport, az élet kegyetlensége, főleg úgy, hogy egy éve a Partizan ellen szintén büntetőkkel kapott ki csapata...

Nem sarkításnak szánjuk, nyersek sem szeretnénk lenni, de azért leszögezzük a tényt: 1000 euró lesz a tét ezen a találkozón, hiszen a BL pénzdíjazása alapján az 5. helyezett jutalma 28 ezer euró, a hatodiké 27 ezer euró. Ezért folyik majd a csata.

Ne feledjük persze, hogy a statisztikai mutatók szempontjából sem lesz lényegtelen a mai találkozó, hiszen a Szolnokot magyar csapat ebben a szezonban még nem verte meg. Most erre az Eger kapott egy - nem kívánt - esélyt. 
watch?v=rSj7VRwbHb0&feature=youtu.be  
A ZF-Eger 8-7-re legyőzte a Szolnoki Dózsa-Közgép csapatát a barcelonai Bajnokok Ligája Final Six 5. helyéért vívott mérkőzésen. Az Eger játékosa a meccsről. Május 29., péntek:

watch?v=vAcZqYLnJyw&feature=youtu.be16 óra 30 perc: ZF-Eger-Szolnoki Dózsa-Közgép - Sport 1
18 óra: Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka - Digi Sport 1
19 óra 30 perc: CN Atletic Barceloneta-Pro Recco - Sport 1

watch?v=1KyRIj20-wM&feature=youtu.beMájus 30., szombat:

18 óra: A bronzmérkőzés az elődöntők vesztesei között - Digi Sport 2, Sport M
19 óra 30 perc: A döntő a két elődöntő győztesei között - Digi Sport 2, Sport M

A mérkőzést élőképpel lehet követni ezen a linken. Emellett a Sport 1 is jelentkezik élő közvetítéssel.
 
1. NEGYED:

A Szolnok (a kapujában ezúttal Decker Attila kezd) első támadásánál előnybe kerül: Madaras előbb a kapufát találja el, majd már hat a hat ellen blokkolják a lövését.

Az Eger lövi az első gólt: Biros a "tettes" - 1-0.

A Szolnok ront, az Eger nem: szép akció végén Vapenszki lő gólt Varga Dénesről - 2-0.
Lőrincz
Cseh Sándor időt kér. Mezei centerben nem jár sikerrel, átellenben Decker viszi el a bejátszott labdát.

Vámos mellé lő, ám a Szolnok visszakapja a labdát, mert kontrát fújnak az Eger ellen. Mezeiről kiállítás, Vámos lövését védi Mitrovics.

Bedőt Gocsics szereli, majd elől ugyanő a fára lő, de a labda hozzá pattan vissza. Egy kontra után azonban az Egeré a labda.

Bedőről Mezeit állítják ki, Dabrowski Norbert időt kér. A fórmegjátszás jó, Lőrincz passzát a falból Angyal húzza be - 3-0.

Gocsics kapufát lő, Lőrincz nehéz helyzetben mellé. Vámos bepattint egy fórt - 3-1.

Egri fórban Erdélyi lövését védi Decker, a Szolnoknak nincs már ideje felérni - vége a negyednek.
 
2. NEGYED:
 
A Szolnok és az Eger is elrontja első támadását.

Kis Gábor nem kap ítéletet, átellenben Varga Dénes lő gólt - 3-2.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Egri hiba után Tóth Márton lövését blokkolják emberhátrányban. Vapenszki pontosabb előnyben - 4-2.

Varga Dénes távoliját kiüti Mitrovics, majd Angyalt küldik ki - Cseh Sándor időt kér. Madaras lövését blokkolják. Lőrincz próbálkozik váratlanul a másik kapunál, de Decker véd.

A védőjéről leváló Varga Dénes megkapja a labdát, a helyzetet pedig értékesíti - 4-3.

Az Eger nem jut lövésig. A Szolnok fórban adogat, Szivós blokkolja Mitrovics lövését. Hat a hat ellen Kis Gábor újabb fórt "szállít" (Birosról), Jansik a pontos befejező - 4-4.

Egri fór és időkérés. Erdélyi középről lő, Decker véd, majd kontra.

Vámos lövése a blokkról Varga Déneshez pattan. A negyed végén egy kontra, nincs több idő.
 
3. NEGYED:
 
Csucskovics lövésével kezdődik, Decker kiüti - sarokdobás. Hárai nem kap ítéletet. Kis Gábor odaát meg egy kontrát.

Csucskovics kezéből kiesik a labda, Alekszics lövését védi Mitrovics.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Kiállítás Hárairól, Szivós lövését fölé üti Decker. Kiegészül a Szolnok, amikor Erdélyi lő nagy gólt - 5-4.

Varga Dénes azonnal egyenlít - 5-5.

Szivós sem sokat tétlenkedik, Varga Dánielről lő gólt - 6-5.

Lejár a Szolnok támadóideje. Bedőről kiállítás, de Biros lövése elhal a blokkban. Jansik odaát fölé tüzel.

Hosnyánszky óriási gólt "ragaszt" a jobb felsőbe - 7-5.

Szolnoki fórban Mitrovics passzát Szivós szedi le a levegőből. Csucskovics kísérlete rossz.

Kis Gáborról kiállítás, egyben időkérés. A fórmegjátszás nem a legjobb, de amikor kiegészül az Eger, Varga Dániel középről kapufás gólt lő - 7-6.

Most az Eger kerül fórba - időkérés itt is. A megjátszás nem jó, Hosnyánszky már hat a hat ellen lő kiszorított helyzetből - Decker véd. Még belefér az időbe egy szolnoki távoli kísérlet, de mellé - vége a negyednek.
 
Fotó: MTI

Fotó: MTI

4. NEGYED:
 
Hárait közös erővel szerelik. Varga Dénes - kapufa, a labda marad a Szolnoknál. Kis Gábor ötméterest harcol ki: Varga Dénes belövi - 7-7.

Az Eger ront, Kis Gábor odaát fórt szerez, ám Mitrovics védi Varga Dénes lövését.

Az egriek ezúttal sem járnak sikerrel, átellenben Mitrovics védi Varga Dénes lövését. Kis Gábor újabb fórt szerez: Varga Dénes lövését ismét védi az egriek szerb kapusa.

Az Eger ideje lejár, Hosnyánszky szereli odaát Kis Gábort. Vapenszki rossz helyről végzi el a szabaddobást, Cseh Sándor időt kér. Vámos lő a támadóidő végén, Mitrovics véd.

Hosnyánszky középről pontos, nagy gólt lő megint - 8-7.

1.34 van hátra. Mitrovics hat a hat ellen, majd fórban is lő - Mitrovics mindkétszer véd. Szivós lő, Decker fölé üti, sarokdobás. 22 másodperc van hátra, a labda az Egernél. Már nem is adja el, "lepörgeti" az időt - vége. A ZF-Eger a Bajnokok Ligája 5. helyezettje, a Szolnoki Dózsa-Közgép pedig a 6.
Fotó: MTI

Fotó: MTI

 
A meccs után a két edző így nyilatkozott:

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője:
„Azt gondolom, le a kalappal mindkét csapat előtt, mert egy ekkora csalódás után, nem egész 24 órával később egy ilyen meccset produkálni… szóval ez nem egy langyos meccs volt. Ez nekünk egy nagy dolog…Szerettem volna egész évben ezt a mérkőzést és eredményt, nyilván nem ebben a szituációban, de így is örülök neki.”

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Gratulálok az Egernek, sokkal motiváltabbak voltak, mint mi. Azt gondolom, a sors igazságtalansága lett volna, ha ezt a meccset mi nyerjük meg ilyen játékkal. Megpróbáltuk a csalódottságunkat délelőtt egy beszélgetéssel lezárni, de nyilván nem sikerült teljesen. Egy profi sportoló nem játszhat csalódottan. Nagyon el vagyok keseredve, mert a játékosoknak és nekünk edzőknek az ilyen helyzeteket jobban kell kezelni, és jobb teljesítményt kell nyújtani, legyen az az első, a második vagy az ötödik helyért vívott meccs.”

Zsivko Gocsics, a Szolnok játékosa:
„Nem így képzeltük a hatos döntőt… Nem tudom pontosan, mi volt a gond, a legnagyobb problémát az jelentette, hogy képtelenek voltunk a csütörtöki csalódáson túltenni magunkat. Nem az ötödik helyért jöttünk, nagyon szerettük volna legyőzni a Barcelonetát, de nem sikerült, és az Eger elleni játékunk az előző napi vereség következménye.
 
Az egri játékosok reakciója a videókban!

 
Eredmény – Férfi Bajnokok Ligája, az 5. helyért:

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–7 (3–1, 1–3, 3–2, 1–1)

Barcelona, 200 néző. Vezette: Naumov (orosz), Schwartz (izraeli)
EGER: Mitrovics – Biros 1, Csucskovics, Hosnyánszky 2, Szivós 1, Vapenszki 2, Hárai. Csere: Angyal 1, Lőrincz, Csuk, Erdélyi 1, Bedő. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
SZOLNOK: Decker A. – Gocsics, Madaras, Vámos 1, Varga Dénes 4, Kis G., Mitrovics. Csere: Jansik D. 1, Mezei, Alekszics, Tóth M., Varga Dániel 1. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 2/7, ill. 2/12
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Csucskovics (27. p.), Angyal (28. p.)
Vízilabda hírek
szolnok
eger
Bajnokok Ligája
Final Six
barcelona