cover image
Egyéb

BL Final Six: talán majd jövőre…

2015. május 28. 21:56

Sajnos ezúttal sem rólunk szól a sorozat végső fázisa, hiszen mindkét hatos döntőbe jutó csapatunk tudása alatt játszott riválisa ellen, így nem jutott be az elődöntőbe. Az elemzések nyilván a szakemberekre maradnak, mi pedig abban bízhatunk, hogy a következő két évben, Budapesten más lesz a módi. Szubjektív a helyszínről.

Összejött az Eger–Szolnok.
Jóval korábban, mint szerettük volna…
Jóval korábban, mert mindkét csapatunk tudása alatt játszott riválisa ellen. Az Eger sehogy sem találta a ritmust, szó szerint szenvedett a mérkőzésen. Azért volt különösen bosszantó a parti, mert a Jug Dubrovnik teljesítménye sem verdeste az eget, avagy ha csak kicsivel jobb, kicsivel akaratosabb, kicsivel temperamentumosabb a csapat, jó esélye lett volna a négy közé jutásra. Így sajnos voltaképpen semmi sem volt. Nem véletlenül hangzott el a kérdés a meccs után: „Te, az Egerből ki lehet emelni egyáltalán valakit?”
Elég volt egy egymásra nézés, és máris költőivé minősült mindez…
watch?v=fn28TR1Z88E&feature=youtu.beA Szolnok?
Ha azt vesszük, hogy 6–6 után csupán ötméteres párbajban veszített a Barceloneta ellen, ha azt vesszük, hogy a spanyolok odahaza játszottak, ha azt vesszük, hogy Jesus Martin együttese nyerte tavaly a sorozatot, azt is írhatnánk: helyt állt a társaság. De lássuk be, ez önámítás lenne. Önámítás, elvégre a magyar bajnok ezen a meccsen mélyen tudása alatt teljesített. Még véletlenül sem szeretnénk a csapat „kapásoldalára” helyezni a hangsúlyt, ám nehéz elmenni amellett, hogy sem Varga Dénes, sem Stefan Mitrovics, sem Varga Dániel nem talált a kapuba. Szinte hihetetlen, pedig így történt. Ez finoman fogalmazva árulkodó, egyben kristálytisztán jelzi, valami nem működött ma a Szolnokban. Mindez természetesen nem csupán ezen három klasszis hibája, elvégre csapatsportról beszélünk. A sors persze már csak olyan, hogy a mérkőzést minden (BL-)rutinjával ikszre mentő Madaras Norbert hagyta ki a legvégén az utolsó ötméterest – valamiért ennek így kellett történnie.
Ki tudja, csak remélni tudjuk, a következő esztendőkben végre rólunk, magyar klubcsapatokról is szólhat végre a Bajnokok Ligája döntője. Régóta várjuk. Otthon, a Margitszigeten a Szolnok, az Eger vagy akár majd az OSC talán villant valamit.
Ez a reményünk most.
Holnap Eger–Szolnok a BL-5. helyéért.
Senkit sem megbántva, még presztízsmeccsnek is nehéz momentán elképzelni…


Vízilabda hírek
bl
szolnok
eger
barcelona