cover image
Egyéb

BL Final Six: az Eger nem szeretne itt megállni

2015. május 27. 21:57

Ha már a bajnokság nem jött össze úgy, ahogyan tervezte az Eger, a Bajnokok Ligája-siker fényesebbé teheti a szezont a klub számára.

Amíg az egri játékosok a Piscines Picornell Uszodában gyakoroltak szerda délután, Bárány Attila, a klub elnöke csobbant egyet a kisebb medencében, a mobillelátók mögött. Magányos tempózás volt ez, de nagyon jól esett a korábban Euroligát nyerő klubvezetőnek.

Éppen őt említette meg nagyon rövid beharangozójában a Final Six hivatalos sajtótájékoztatóján Dabrowski Norbert, minthogy „az elnökünkkel elterveztünk valamit, hogy ebben a szezonban itt legyünk, és itt is vagyunk”. Azt is elmondta a tréner, és ez cseppet sem elhanyagolható kiegészítés: „de nem szeretnénk itt megállni”. (Hogy mit mondott még, az kiderül a waterpolo.hu-nak adott videóinterjújából, alant.)

Bárány Attila is megmártózott

Bárány Attila is megmártózott

Az Eger nyerni jött Barcelonába, soraiban olyan pólósokkal, akik két évvel ezelőtt világbajnoki címet szereztek ebben az uszodában. Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs, Bedő Krisztián mondhatja el ezt magáról, nekik tehát ismerős a víz – illetve annyira nem, mert mint megtudtuk, most elég hideg, igaz, a játékosok még ennél is rosszabbra számítottak.

watch?v=DQdLDM77ODY&feature=youtu.beA Jug elleni csütörtöki mérkőzés lesz természetesen a legfontosabb, hiszen azt mindenképpen meg kell nyerni ahhoz, hogy éremért folytatódjon a csata. Ha ez sikerülne az Egernek, akkor jöhetne a másik horvát csapat, a Primorje Rijeka, amelyet már egy AC/DC-koncert árnyékában játszana le a társaság pénteken – tekintve, hogy a rockbanda a szomszédban, az Olimpiai Stadionban lép fel (minden jegy elkelt, természetesen).

eger_1.JPGAz őrület tehát több helyszínen is megmutatkozik a városban (nagy a készültség, a várakozás), szombaton a Barcelona-Valencia Király-kupa döntő viszi a prímet, persze mi azt szeretnénk, hogy a nagy futballütközet egyáltalán ne érdekeljen bennünket.

watch?v=k3Qph4aAqxk&feature=youtu.beA hat barcelonai fellépőből négy bajnoknak mondhatja magát az aktuális szezonban, egy csapat, a Jug ezüstérmes, az Eger bronzérmes lett – ez azonban Dabrowski Norbert szerint nem sokat jelent, éppen Varga Dénes emlékeztette őt a Mladost Zagreb korábbi sikerére.

Még egy érdekesség: a hatos döntő résztvevői között három olyan együttes van, amely alanyi jogon főtáblás a BL-ben, az egyik az Eger. No, persze ezek azok a statisztikai adatok, amelyek egyáltalán nem számítanak egy döntőben.

Csütörtökön sokkal, de sokkal okosabbak leszünk!

A Bajnokok Ligája hatos döntőjének programja:

Május 28., csütörtök:


18 óra: ZF-Eger-Jug Dubrovnik - Digi Sport 1
19 óra 30 perc: CN Atletic Barceloneta-Szolnoki Dózsa-Közgép - Sport 1

Május 29., péntek:

16 óra 30 perc: mérkőzés az 5-6. helyért a két csütörtöki mérkőzés vesztesei között - nem közvetíti televízió
18 óra: ZF-Eger vagy Jug Dubrovnik - Primorje Rijeka - Digi Sport 1
19 óra 30 perc: CN Atletic Barceloneta vagy Szolnoki Dózsa-Közgép - Pro Recco - Sport 1

Május 30., szombat:


18 óra: A bronzmérkőzés az elődöntők vesztesei között - Digi Sport 2, Sport M
19 óra 30 perc: A döntő a két elődöntő győztesei között - Digi Sport 2, Sport M
Vízilabda hírek
eger
dabrowski norbert
Bajnokok Ligája
barcelona
Final Six