cover image
Egyéb

BL Final Six: Tovább menne az úton a Szolnok

2015. május 27. 21:36

Varga Dániel csapatkapitány szerint a csapat bajnoki győzelme szép, egyben viszont egy olyan útnak a kezdete lehet, amely további sikerekig vezethet. A társaság persze egyelőre csak és kizárólag a Barceloneta elleni meccsel foglalkozik.

„A bajnoki cím egy útnak a kezdete.”

Tekintettel arra, hogy mindezt a Szolnoki Dózsa-Közgép csapatának kapitánya, Varga Dániel mondta, érdemes kicsit elidőzni rajta. Érdemes, mert kristálytisztán jelzi, a magyar bajnokság megnyerése finoman fogalmazva sem altatta el a társaságot, sőt a jelek szerint még inkább felspannolta. Avagy ennél az együttesnél nem kérdés, minden szinten a csúcsot ostromolják.

„Az aranyérem megszerzése természetesen örömteli pillanat volt, ám voltaképpen mindegyikünk máshogy és máshogy élte meg. Azóta viszont minden összenézés, minden kacsintás, minden apró rezdülés arra enged következtetni, hogy haladunk tovább azon az úton, amelyet megálmodtunk magunknak” – fejtette ki Varga Dániel, aki amondó, a nemzetközi megméretés kimondottan értékmérő, azaz a szezon teljes, szakszerű értékelésével értelemszerűen meg kell várni a BL hatos finálét.

watch?v=ste8oRSXhZE&feature=youtu.beMondani sem kell, mik a tervek – annál azonban rutinosabbak, tapasztaltabbak az urak, hogy előre szaladjanak, még kizárólag a címvédő (!) Barceloneta elleni, négy közé jutásért zajló mérkőzésre koncentrálnak. A társaság a zökkenőmentes felkészülés érdekében már kedden megérkezett a helyszínre, ma is kétszer edzett, nem kérdés, a körülményeken nem múlhat semmi.

watch?v=uComtMJHdxA&feature=youtu.beKósz Zoltán kapusedző, olimpiai bajnok is arról beszélt, hogy a Szolnok hiába újonc a mezőnyben, a tapasztalat mindent felülír: „Az első alkalom, hogy itt vagyunk, de a játékosaink tapasztaltak, ilyen értelemben nem vagyunk újoncok. Nincs különbség a csapatok között, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. A szurkolók mindig azt szeretnék, hogy nyerjünk, de a játékosok is így vannak ezzel, hiszen nagyszerű sportemberek.”

watch?v=4Wp39EFdBM0&feature=youtu.beAz esti tréningre akkor érkezett meg a csapat, amikor az egriek végeztek – a játékosok, az edzők jókat beszélgettek egymással, láthatóan mindannyian felszabadult hangulatban várják a holnapot – mondani sem kell, nagy az egyetértés abban, hogy szívesen megmérkőznének egymással. Nem másutt, a szombati döntőben…

„Jó lenne, ha sikerülne – így a mosolygós Nagy Viktor. No, igen, szereti Barcelonát: – Az egyik kedvenc városom, ez is kötelez. Mindannyian nagyon várjuk már a meccseket. A bajnoki döntő után viszonylag hamar sikerült visszacsöppenünk a való világba. Fontos lesz, hogy rögvest az első pillanatokban olyan eufóriában játszunk, mint tettük az OSC ellen. Fontos lesz, de szerintem ezzel nem is lesz gond, hiszen a hazaiakkal játszunk, adott lesz a hangulat, lehetőségünk sem volna belealudni a mérkőzésbe. Ahogy mondani szokták, saját magunkkal kell foglalkozni, a külső tényezőket ki kell zárni.”

Egyetért ebben a csapat szakvezetője, a Szolnoki Dózsát 51 év után bajnoki címig vezető Cseh Sándor is: „A bajnoki döntőben jó formát futottunk, a legnagyobb kérdés, hogy három nap pihenő, az öröm után hat nap alatt vissza tudunk-e erre a szintre térni. Egész évben kiegyensúlyozottak voltunk, ez nyilvánvalóan bíztató. Ám nagyon figyelni kell holnap, mert ugyan tavaly is lebecsülték sokan, és idén is így tesznek a Barcelonetával, pedig kiváló csapat. Érdemes megjegyezni, hogy amióta összeállt ez a kerete, a Bajnokok Ligájában csupán a Recco tudta itt legyőzni, pedig Európa élcsapatai közül majd mindegyike játszott is. Szóval, nehéz mérkőzésre számítok.”
 
A Bajnokok Ligája hatos döntőjének programja

Május 28., csütörtök:

18 óra:
ZF-Eger-Jug Dubrovnik - Digi Sport 1
19 óra 30 perc: CN Atletic Barceloneta-Szolnoki Dózsa-Közgép - Sport 1

Május 29., péntek:

16 óra 30 perc: mérkőzés az 5-6. helyért a két csütörtöki mérkőzés vesztesei között - nem közvetíti televízió
18 óra: ZF-Eger vagy Jug Dubrovnik - Primorje Rijeka - Digi Sport 1
19 óra 30 perc: CN Atletic Barceloneta vagy Szolnoki Dózsa-Közgép - Pro Recco - Sport 1

Május 30., szombat:

18 óra:
A bronzmérkőzés az elődöntők vesztesei között - Digi Sport 2, Sport M
19 óra 30 perc: A döntő a két elődöntő győztesei között - Digi Sport 2, Sport M

Vízilabda hírek
bl
szolnok
eger
barcelona