cover image
Egyéb

BL FINAL SIX: rajt a sajtótájékoztatóval

2015. május 27. 19:15

A barcelonai olimpiai múzeumban a LEN vezetői és a csapatok képviselői mondták el véleményüket. Mindenki egyetértett abban, hogy hat jó csapat jutott a döntőbe, és ugyan a Recco tűnik a legesélyesebbnek, de tippelni így is nehéz volna.

… és elkezdődött.

Még nem a mérkőzések, hiszen azok holnap indulnak, hanem az esemény hivatalos része. A Bajnokok Ligája Final Six sajtótájékoztatóját az olimpiai múzeumban rendezték. A trófea itt még háttérben, de kiállítva került, a főszerepet a megjelentek, a LEN és a helyi vezetők, valamint a csapatok képviselői jelentették.

Az európai szövetség vezetői közül kiemelnénk Marco Birri ügyvezető beszédét, akinek beszéde voltaképpen a BL-sorozat eladhatósága, a marketingmunka fontossága, a csapatok partnersége köré épült.

sajto_bar3.JPG„Rendkívül fontos a tervezhetőség, a kiszámíthatóság” – említette, mintegy utalva arra, hogy jó helyen volt/van a finálé Barcelonában, és biztonságot jelent az a tény is, hogy hogy 2016-ban és 2017-ben Budapesten lesz megrendezve.

A mostani csúcseseményt két stream oldal segítségével is lehet követni. A LEN weboldala mellett a Dailymotion csatornáján is követhető a Final Six.

Az asztalnál aztán csere következett – a csapatok képviselői mondtak néhány mondatot. „Természetesen a Pro Recco azért jött ide, hogy nyerjen. A hat legerősebb csapat van itt Barcelonában, nem lesz könnyű a feladat” – mondta Igor Milanovic, a Pro Recco vezetőedzője.

Ivan Asic, a Primorje Rijeka szakvezetője így vélekedett: „Minden meccs nagyon szoros lesz, a Recco a favorit, de nem mindig a favorit nyeri az ilyen versenyeket. Kemény lesz, először az elődöntőt szeretnénk megnyerni, aztán majd meglátjuk. Nincs kívánságunk, ki lenne az ideális ellenfél.”

A Szolnokot kapusedzője, Kósz Zoltán képviselte a csapatával éppen megbeszélést tartó Cseh Sándor helyett – Kovács István Lukács (legalább kiderült „Kokó” „titkolt” harmadik neve…) neve alatt: „Az első alkalom, hogy itt vagyunk, de a játékosaink tapasztaltak, ilyen értelemben nem vagyunk újoncok. Nincs különbség a csapatok között, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. A szurkolók mindig azt szeretnék, hogy nyerjünk, de a játékosok is így vannak ezzel, hiszen nagyszerű sportemberek.”

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője volt a soron következő megszólaló: „Tíz évet vártunk arra, hogy itt legyünk, itt vagyunk, és nem szeretnénk megállni. A klub elnökével eldöntöttük, hogy itt szeretnénk lenni ebben a szezonban, és ez sikerült. A magyar bajnokságban harmadikak lettünk, azt gondolom, a szurkolók minimum ezüstérmet szeretnének Barcelonából, azon leszünk, hogy ez sikerüljön.”

Vjaceslav Kobescak, a Jug edzője így vélekedett: „Nagyon nehéz bajnoki döntőt játszottunk a Rijeka ellen, sajnos, alulmaradtunk. Remélem, hogy előnyünkre vált, hogy ilyen éles meccsekből jövünk, de az Eger nagyon erős csapat. Fontos lesz a mentális felkészültség, ez lesz a legfontosabb, minden utána következik.”
Jesus Martin, a Barceloneta edzője zárta a sort: „Megvédeni talán nehezebb lesz most a címet, mint megnyerni, hiszen nagyon erős csapatok vannak a Final Sixben. A védekezés fontos lesz, ahhoz is, hogy a Szolnok ellen továbbjussunk, és aztán vérmesebb reményeink legyenek.”


sajto_bar4.JPGAz egyéni interjúk következtek, mindenki ránézett még a kupára – nem titkoltak azért vannak itt, hogy szombaton este megkaparinthassák. Mondani sem kell, magyar kézben látnánk szívesen…

A későbbiekben az Eger és a Szolnok edzéséről is jelentkezünk majd
 
A Bajnokok Ligája hatos döntőjének programja

Május 28., csütörtök:


18 óra: ZF-Eger-Jug Dubrovnik - Digi Sport 1
19 óra 30 perc: CN Atletic Barceloneta-Szolnoki Dózsa-Közgép - Sport 1

Május 29., péntek:

16 óra 30 perc:
mérkőzés az 5-6. helyért a két csütörtöki mérkőzés vesztesei között - nem közvetíti televízió
18 óra: ZF-Eger vagy Jug Dubrovnik - Primorje Rijeka - Digi Sport 1
19 óra 30 perc: CN Atletic Barceloneta vagy Szolnoki Dózsa-Közgép - Pro Recco - Sport 1

Május 30., szombat:

18 óra:
A bronzmérkőzés az elődöntők vesztesei között - Digi Sport 2, Sport M
19 óra 30 perc: A döntő a két elődöntő győztesei között - Digi Sport 2, Sport M
Vízilabda hírek
bl
szolnok
eger
barcelona