Egyéb

Sportjogi szakjogász és jogi sportszakember képzés a Pázmányon!

2015. május 21. 20:56

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara 2015 szeptemberében jogász végzettséggel rendelkezők részére sportjogi szakjogász képzést, nem jogász diplomával rendelkezők számára pedig jogi szakokleveles sportszakember szakot hirdet.

A jogi szakokleveles sportszakember képzésre minden egyetemi, főiskolai, BA vagy MA oklevéllel rendelkező jelentkezhet, az ő számukra külön jogi alapismeretek oktatását is tartalmazza a tanrend.

A szakirányú továbbképzések célja azon sportjogi és az ahhoz kapcsolódó egyébi jogági ismeretek megszerzésének a biztosítása, amelyek a sport közigazgatásban, a sport magánjog, a doppingellenes harc területén, valamint a sportszervezetek mindennapi működésében nélkülözhetetlenek a sportban tevékenykedő nem jogász szakképzettségű szakemberek számára.

A képzés menete: a levelező tagozatos képzés időtartama 3 képzési félév, a szakdolgozat elkészítésére és a záróvizsga letételére az utolsó képzési félévben kerül sor. A posztgraduális képzés (sikeres záróvizsga és szakdolgozatvédés alapján) jogi szakokleveles sportszakember szakképzettséget tanúsító szakirányú oklevél kiadásával zárul, illetve ezen cím viselésére jogosít.

A továbbképzési szakokat a Magyar Olimpiai Bizottság mellett a Magyar Paralimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja.

A jelentkezési határidő: 2015. július 24.

A részleteket, a jelentkezési feltételeket, a képzés menetrendjét, költségét ide kattintva lehet megtekinteni.
Vízilabda hírek
pázmány péter katolikus egyetem
sportjogi szakjogász