cover image
Egyéb

Itt a szentesi válasz – az ötödik meccs dönt!

2015. május 20. 19:34

Ezúttal Tóth László ütötte ki ellenfelét, az UVSE-nek ezúttal nem volt esélye. Bujka Barbara, Catharina van der Sloot és Kövér-Kiss Réka a mezőnyben, Bolonyai Flóra a kapuban remekelt, 18–12 lett a vége. Hogy ki lesz a bajnok? Szombaton kiderül!


Ünnepséggel kezdődött: a bemutatáskor külön köszöntötték a pályafutását befejező Győri Esztert, valamint a távozó Catharina van der Slootot – a holland lány válogatottja közös olimpiai felkészülése miatt igazol haza. A virágcsokor mellett puszikat kaptak, és némi ukázt: „Ne ez legyen az utolsó meccsetek szentesi színekben!”

Avagy a hazaiak bíztak abban, megnyerik a partit, és ötödik, mindent eldöntő csatát harcolnak ki.

Mondani sem kell, a dobokat szakadatlanul ütő, dudákat fújó lelkes újpesti pólósok-szurkolók által elkísért UVSE köszönte, de ebből nem kért – egyértelműen a párharcot lezárni, a bajnokságot megnyerni érkezett Áts Bertalan csapata.

Kövér-Kiss Réka kapufás gólja nyitotta a medencében a partit, erre válaszul Keszthelyi Rita azonnal ejtett egy gólt – rendesen egymásnak estek a felek. Ismerkedésről szó sem volt, ami nem csoda, hiszen mindent tudnak egymásról. Tudják a fővárosiak, hogy van der Sloot veszélyesen lő, mégis bevágott egy fórt, majd egy átlövést, tudják a szentesiek, hogy Keszthelyi félelmetes, mégis „betette” a labdát fórban (miután Csabai Dóra góljánál belefújtak, és nem adták meg).

watch?v=kyHgPtGyzOA&feature=youtu.beKisteleki Hanna szabaddobásánál csavarral próbálkozott, de Bolonyai Flóra védett, átellenben van der Sloot lőtt akciógólt. Tóth Ildikó rázta meg magát, a kiharcolt ötöst Kisteleki értékesítette, avagy a sorsminta folytatódott: hazai gólra vendég gól.

Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

A negyedikre az első negyedben azonban már nem érkezett! A tarthatatlan Bujka Barbaráról ezúttal Szücs Gabriellát küldték ki, emberelőnyben pedig meglepetésre Kádár Ildikóra jött ki a helyzet, ő pedig a bal oldalról lőtt, blokk nem zavarta – szegény Gangl Edina nem is örült neki…

Volt ugyan esélye az UVSE-nek, ám Kövesdi Vivien kapufája, valamint egy időkérés után remek akció zajlott a vízben, ám a bemozduló és a labdát megkapó Keszthelyi fölé ejtett.

A második negyedben robbantott a Szentes, dupla annyi gólt lőtt (hatot), mint ellenfele, egyszersmind nagyszünetben már tíznél járt! Mindez jól mutatja, a vendégek védekezése ezúttal nem állt össze, Gangl Edina sem kapta el a fonalat – olyannyira nem, hogy 8–5-nél lecserélte őt edzője. Más kérdés, Kiss Alexandra sem járt sikerrel: az ezúttal is remekül pólózó Kövér-Kiss Réka neki is bezúdított egy akciógólt, majd a dudaszó előtt mindegy-mindegy alapon tíz méterről egy lövést eleresztő Pengő Nikolett labdáját segítette beljebb… Ezzel 10–6 állt a táblán!

Tóth Ildikó játszott ebben a periódusban egyedül talán válogatott formában az UVSE-nél, fórokat „szállított”, gyönyörű akciógólt szerzett két védővel a nyakán, sőt ötöst is kiharcolt, amelyet a talán még dicsérhető Keszthelyi vágott be. Sikter Diána is szép gólt szerzett Csabai Dóra zseniális átadása után, ám a négygólos hátrány, de főleg a játék képe azonban nem sok jót ígért a vendégeknek a folytatásra.

Persze feladásról szó sem volt – Áts Bertalan vissza is küldte a kapuba Gangl Edinát, aki jól tért vissza: leszedte Kövér-Kiss ejtését. Igen ám, de Bolonyai Flóra meg Tóth Ildi helyzeténél nyúlt meg zseniálisan, avagy nem csökkent a különbség. Sőt! Bujka Barbara remek centerakciója után már 11–6-ot könyvelhettünk el. Tóth Ildikó ugyan újra sikerrel akciózott, ám újfent beindult a hazai henger: van der Sloot Pengő „százméteres” passzát húzta be, Bujka Barbara a Hevesi Anita által kibrusztolt fórt tette be a jobb oldalról, majd maga Hevesi húzott a falból a kapuba.

14–7 – őrült különbség, állapíthattuk meg.

Csabai Dóra kihagyott egy ötöst, Szücs Gabriella belőtt egyet, de voltaképpen mindenki tudta az utolsó szünetben, itt minden eldőlt.

Az utolsó negyedben a centerben tarthatatlan Tóth Ildit lehetett kiemelni, újabb két ötöst harcolt ki csapatának – igen ám, de másik kapunál Bujka Barbara tartotta vele a lépést. A különbség nem változott, sőt 17–10 is állt a táblán. A duda 18–12-nél szólalt meg, gólt szerzett Győri Eszter is – aki pályafutása utolsó mérkőzését nem ezen a meccsen játszotta. Avagy a döntés az utolsó, szombati meccsre maradt.

Őrült izgalmak várhatóak a Hajós uszodában!
 
Tóth László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője: „Fantasztikus napot fogtunk ki, emlékezetes nap ez, de ne feledjük, most még csak 2-2 az állás. A célunk a bajnoki cím, azért még egy meccset meg kell nyernünk. Remélem, hogy a lányok nem laknak jól, és meg tudjuk csinálni a majdnem lehetetlent, mármint győzni az UVSE otthonában.”

Áts Bertalan, az UVSE-Centrál vezetőedzője: „A támadásainkkal ezen a napon sem volt gond, maradt ugyanolyan gyors és gólerős, a védekezésünk viszont konkrétan csődöt mondott. Gangl Edina ma nem fogott ki jó napot, és előtte se működött ma a játékunk. Feltétlenül gratulálok a Szentesnek, hiszen 18 gólt lőtt nekünk. Még egy meccs van hátra, ott kell jól játszanunk.”

Kövér-Kis Réka, a Hungerit-Szentes játékosa: "Jó kérdés, hogy miért hullámzik ez a döntő. Teljesen az ellenkezője történt, mint ami Budapesten. Elemeztük a hibáinkat, jobban oda kellett figyelni a támadójátékunkra. Szerencsére a fórok is ültek, Bolonyai Flóra is jól védett, a védekezésünk is összeállt. Ennek köszönhető ez a mai siker, a két csapat között ez a különbség nincs meg, biztos, hogy szorosabb lesz Budapesten a mérkőzés, de nyilvánvalóan meg akarjuk védeni a címünket."
 
Győri Eszter, a Hungerit-Szentes játékosa: "Nagyon jó érzések vannak bennem, hiszen az volt a cél, hogy ne ez legyen az utolsó meccsem, és szombatig tartson ez a bajnokság, és ezt sikerült elérni. Nagyon jól játszottunk, nagyon összeszedetten, ez hiányzott a pesti meccsből, hogy mindenki hozzárakja azt a kis pluszt, ami benne van. Azt gondolom, nagyon jó csapattá értünk így a bajnokság végére, és ezt meg is mutattuk, hogy kell velünk számolni. Nagyon sokat hibáztunk Pesten, és ez mindenkiben olyan mély nyomokat hagytunk, hogy mindenki meg akarta mutatni, hogy ez nem az igazi arcunk. Megmutattuk, szombaton nyerni szeretnénk."
 
Bujka Barbara, a Hungerit-Szentes játékosa: "Jó meccs volt, nyertünk, bebizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk. Nem voltunk jobbak, mint máskor, ugyanolyan jók voltunk, mint korábban. Ráadásul most jól tudtuk feldolgozni, hogy nagy közönség előtt játszottunk, nem úgy, mint az előző meccsen. Azt gondolom, nyerni fogunk az ötödik meccsen, mert ezt a bajnokságot szerintem nekünk kell megnyerni."
 
Csabai Dóra, az UVSE-Centrál játékosa: "Sajnos, ez a mai meccs nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Nagyon nehéz a szentesi uszodában játszani, sok néző volt, ez lehet, hogy hatással volt ránk. Otthon nyugodtabban játszhatunk majd, megnézzük a hibáinkat, kivideózzuk őket. Vége a meccsnek, innentől a szombatira készülünk. Nyilván nem könnyű azonnal elfelejteni, de biztos, hogy előbb-utóbb sikerül. Szombaton győzni szeretnénk."

Eredmény – Női bajnokság, döntő, 4. mérkőzés:
Hungerit-Szentesi VK–UVSE-Centrál 18–12 (4–3, 6–3, 4–2, 4–4)
Szentes, 700 néző. Vezette: Petik A., Székely B.
SZENTES: Bolonyai – Hevesi 2, van der Sloot 4, Miskolczi 1, Bujka 4, Kövér-Kiss 3, Pengő 1. Csere: Győri 1, Farkas T., Pócsi, Kádár 1, Rácz, Gémes 1, Gundl (kapus). Vezetőedző: Tóth Lászlő
UVSE: Gangl – Kisteleki H. 3, Szücs G. 1, Keszthelyi 4, Sikter 1, Tóth I. 2, Csabai. Csere: Kuna, Kövesdi, Hertzka 1, Korényi, Bicskei, Azumah, Kiss A. (kapus).Vezetőedző: Áts Bertalan
Gól – emberelőnyből: 6/8, ill. 1/7
Gól – ötméteresből: –, ill. 5/6
Kipontozódott: Gémes (29. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
Következik: 5., utolsó mérkőzés: szombat, Hajós uszoda, 19.05 (tv: Digi Sport)
Vízilabda hírek
uvse
szentes