cover image
Egyéb

A Miskolc nyerni tudott az Ybl otthonában is

2015. május 9. 21:56

Halad a céljai felé a miskolci csapat, őrzi veretlenségét. Az ob I.-be jutás tekintetében legnagyobb ellenfele, a Tatabánya is nyert, remek kapusteljesítményével.

Pelle Balázs 83 százalékos mérleggel zárt a BVSC ellen a Tatabánya kapujában, ezzel rá is világítottunk a vendégek győzelmének egyik kulcsára. 24 lövésből 20-at megfogott a korábbi válogatott, a vendégek legjobb góllövője Garancsy András lett, 4-et lőtt.

A nagy kérdés az lesz majd a folytatásban, a Tatabánya vagy a Miskolc végez egyenes ági feljutó helyen, és így a másik „csak” osztályozós pozícióban. A rájátszásra nagy pontelőnnyel érkező két klub a többiek elleni mérkőzéseken veszthet olyan pontokat, amelyek befolyásolhatják vagy akár el is dönthetik ezt a kérdést.

A tavaly még ob I.-es Ybl ellen játszott szombat este a Miskolc, és végül mindhárom pontot elvitte Budapestről, ezzel őrzi 100 százalékos mérlegét ebben a bajnoki szezonban. Már az első negyedben pontosabban lőttek a vendégek, a második szakaszra pedig már 5-1-es előnyt dolgoztak ki.

ybl20.JPGEzután viszont nagyot játszott az Ybl, és egyre csak közeledett: Szabó Gergő góljával már csak 7-6-ra mentek a vendégek a második negyed utolsó percében. Előtte nem sokkal Somlai Tamást cserével végleg kiállították (a nevéhez fűződik az egyik legszebb gól, nagyon éles szögből lőtt a kapuba), ő volt a második miskolci, aki erre a sorsra jutott, korábban Hegedűs István kapott ilyen büntetést.

Kovács Zoltán szabaddobás-gólja a nagyszünet előtt segített a vendégeknek abban, hogy ne kelljen túlzottan idegeskedniük a folytatásban, majd a jól játszó Salamon Attila emberelőnyös találata után már megint három volt a különbség (6-9).

watch?v=eVNCnWlyb1E&feature=youtu.beA zárónegyedben is uralta a játékot a Miskolc, de az Ybl ettől függetlenül végig teljes erőbedobásra késztette a potenciális feljutót, még amellett is, hogy három játékosuk is kipontozódott.

ybl17.JPGNem szabad elmennünk amellett, hogy remek hangulata volt a találkozónak, sok hazai és vendégdrukker látta a mérkőzést.

A következő körben a Miskolc és a Tatabánya egymással találkozik, méghozzá Miskolcon, nagy meccs lesz!

Eredmények – ob I/B, felsőházi rájátszás, 2. forduló:

Ybl WPC-Pannergy-Miskolci VLC 9-13 (1-3, 5-5, 1-2, 2-3)
Gólszerzők:
Szabó G. 3, Rákos 2, Kórós, Halmos, Kibédi, illetve Salamon A. 4, Jakab D. 2, Jakab L. 2, Hazui, Kovács Z., Kerschbaum, Somlai

BVSC-Zugló-Tatabányai Vízmű 4-12 (2-3, 0-4, 2-3, 0-2)
Gólszerzők:
Mészáros, Rábavölgyi, Pintér, Mátyók, illetve Garancsy 4, Kiss Sz. 3, Kalanovics 2, Bene 2, Mészáros

A felsőház állása:

1. Miskolc 18 pont
2. Tatabánya 18 pont
3. BVSC 6 pont
4. Ybl 3 pont
5. Honvéd 3 pont
6. Neptun 3 pont
 
-dobos-
Vízilabda hírek
ob 1 b
ob 1/B
miskolc
tatabánya
neptun
ybl
mvlc
bendes viktor
szilágyi péter