cover image
Egyéb

A bajnokot kiverve döntős az OSC!

2015. május 6. 17:55

Az E.ON férfibajnokság két győzelemig tartó elődöntőjében a ZF-Eger és az A-Híd-OSC-Újbuda másodszorra csapott össze, és másodszor is a fővárosiak nyertek, ezúttal 11-10-re. Mindez azt jelenti, hogy Vincze Balázs csapata jutott a döntőbe.

Vajon mennyire fáradtak az egriek?

A kérdés, amely a legtöbbször elhangzott a mai partit megelőzően. Nem véletlenül: a hevesiek a Bajnokok Ligájában is sorsdöntő mérkőzéseket játszottak (sikerrel, hiszen kiharcolták ugye a hatos döntőbe jutást), illetve a bajnoki elődöntőbe jutásért is meg kellett szenvedniük a Honvéd ellen. Az OSC mindeközben az alapszakaszban megszerzett második helyezésnek köszönhetően páholyból várta ellenfelét, az elmúlt időben „csak” edzett, vagy éppen edzőtáborozott. Készült, nagyon készült a folytatásra. Az eredménye ismert: egy hete hatalmas csatában 13–11-re nyert, így előnybe került a két győzelemig tartó párharcban. Avagy ma a fináléba jutásért játszik, míg ellenfele nem hibázhat, az életben maradás a célja.

„Nem hiszem, hogy a fáradtság dönt” – fogalmazott Bárány Attila, az egriek ügyvezetője, utalva arra, fizikálisan rendben van csapata, a sok meccs nem befolyásolhatja a mai partit.

Meglátjuk.

A találkozó 18.15-kor kezdődik, a játékvezetők Kun György és Molnár Péter lesznek.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK
1. NEGYED:
Amíg a csapatok a vízben kapaszkodnak össze, a két edző, Dabrowski Norbert és Vincze Balázs a parton fog kezet.
Felállnak a kezdők, a hazaiak kapujában Braniszlav Mitrovics, a vendégeknél Bisztritsányi Dávid kezd, ahogy várható volt.
Az Eger hozza el a labdát, de Bátori megakasztja a támadást. A másik kapu előtt Bundschuh lő távolról, de Mitrovics véd, majd Biros próbál megúszni, de szerelik. Átellenben Hegedűst is, majd az első kiállítás: Bundschuh megy ki Hárairól. Biros Péter belövi - 1-0.

Gór-Nagy kezéből kicsúszik a labda, Szivós szerzi meg. Bisztritsányi lövést üt ki, sarokdobás. Hosnyánszky pattint - mellé.
Bátori szabaddobását blokkolja Vapenszki, de a labda visszakerül az OSC-hez, amely aztán fórba kerül (Birost küldik ki): Gór-Nagy Miklós középről belövi - 1-1.

Hárai beforgatja Kovács Gábort, a besegítő Brguljan ellen ötméteres: Erdélyi Balázs belövi - 2-1.

Egri labdaszerzés után remek akció: Hosnyászki varázsolja Angyal Dániel kezére a labdát, ö középről gólt szerez - 3-1.

Graham lövését magabiztosan védi Mitrovics, majd a kontra végén Erdélyi lő felső kapufát. Zalánkit kiállítják Kovácsról, időt kér Vincze Balázs. A fórmegjátszás jó, Bátori Bence pattintja be a labdát - 3-2.

Bedő nem bír Deckerrel, a labda a vendégeké. Salamon Ferenc néhány lóba után nagy gólt ragaszt a jobb felsőbe - 3-3.

Deckert kiküldik Hárairól, Dabrowski Norbert időt kér. A fórmegjátszás nem pontos, Hárai nem kapja a falban jól kézre a labdát, lesodorják. Kevin Graham a túloldalon büntet, nagy akciógólt szerez - 3-4.

Kontra után véget ér a negyed.

2. NEGYED:
Ezúttal az OSC hozza el a labdát. A zóna jó Kayes ellen, Bátori ejtése (bejátszása?) elhal a kapus kezében. Az Eger támadást ront, de aztán visszakapja a labdát egy kontra után. Gór-Nagy kiáll Hárairól, majd Hárait is kiküldik...
Némi huzavona után az Eger kapja a labdát, de nem jár sikerrel. Bundschuh Erik távolról hatalmas gólt lő - 3-5.

Borisz Vapenszki szabaddobásból két lóba után átejti a kapust - 4-5.

Decker centerben, kiküldik róla Angyalt, a fórt Hegedűs fölé bombázza. Bedőről Bundschuh megy ki, időkérés. A fórmegjátszás közben még egy kiálíltás, de közben visszajöhet az egyik OSC-s, Hosnyánszky Norbert minden dühét beleadva lövi ki a jobb alsót - 5-5.

Kovács Gábor kihasználja, hogy nem figyelnek rá, elvállalja, bemegy - 5-6.

Ront az Eger, Bátori megúszik, de Mitrovics jól jön ki a kapujából, elviszi az elölre lőtt labdát. Hárairól Decker kiállítva, Bisztritsányi nagyot véd, Hosnyánszky kísérletét hatástalanítja. Mitrovics is labdát fog, majd kontra az egriek ellen. Kemény a csata - ahogy jósolható volt.

Kayest jól semlegesítik a hazaiak, ezúttal Hosnyánszky ellen tehetetlen. Kontra után az OSC időt kér. Kontra az egri kapu előtt is, majd Gór-Nagy szereli Bedőt. Graham lövését fogja Mitrovics, majd egy távolról előtt labda nem okoz gondot Bisztritsányinak - vége a negyednek.

3. NEGYED:
Gór-Nagy kapufájával indul, majd átellenben Vapenszki is ugyanígy jár. Kayesre zónáznak szokás szerint, Salamon igyekszik átlőni - Mitrovics fülé üti a labdát, sarokdobás. Eladják. Graham fél pályánál szereli Angyalt, a kontra végén Josep Kayes nem hibázza el a ziccert - 5-7.

Bundschuh kipontozódik, a fórt Csucskovics fölé lövi, de aztán neki ítélnek. Biros lövését azonban fogja az OSC kapusa. Gór-Nagyét Mitrovics üti ki, Hárai ezúttal odaát nem kap ítéletet, szerelik hárman. Salamon elpattint egy szabaddobást, az Eger időt kér. Csuk lövése a blokkról megy ki, majd Zalánkit állítják ki visszaúszás közben - most az OSC kér időt. Már letelik a fór bőven, amikor Kevin Graham lő pontosan - 5-8.

Kontra az Eger ellen. Angyal kimegy Kayesről, a fórt Salamon Ferenc "beteszi" a rövidbe - 5-9.

Egri fór, Bedő Krisztián a falból belövi - 6-9.

Josep Kayes Csucskovicsól szép gólt csavar - 6-10. 1.48 van hátra a negyedből.

Hárairól kiállítás (Szentesi), Erdélyi pontatlan. Kayes Hárairól (hm) centerez, ezt védi Mitrovics. Salamont állítják ki, Erdélyi Balázs ezúttal precíz középről - 7-10.

Bátori lövését üggyel-bajjal fogja Mitrovics, vége a negyednek. Nehéz helyzetben az Eger, közel a fináléhoz az OSC.

4. NEGYED:
Az OSC hozza el a labdát. Hosnyánszky szereli bekkben Deckert, majd kontra Bedő ellen, akit aztán ki is állítanak: Bátori lövését védi Mitrovics. Gór-Nagy kipontozódik (Hárairól a kiállítás ezúttal is), Milos Csuk bevágja a fórt - 8-10.

Salamon bejátszása rossz, majd Brguljan is kipontozódik: a fórt Erdélyi Balázs bevágja a hosszúba - 9-10.

OSC-fór: Mitrovics védi Kayes húzását, majd Bátorit blokkolják. Hat a hat ellen Salamon Ferenc villan - 9-11.

Bátori kiállítva, egri fór: Juhász Szivóssal harcol a labdáért, az egri a szemét fájlalja. Ápolás. 4.11 van hátra, hatalmas a feszültség. Folytatás, Szivós marad a vízben. Biros eladja, aztán visszakerül a labda az Egerhez, de a nagy hirigben végül kimarad a helyzet. Kovács lövését védi Mitrovics.
Szivós szabaddobását fölé üti Bisztritsányi. Vapenszki két lóba után ejt - nagyon rosszul, a kapus könnyűszerrel véd.

Graham sem jár sikerrel, majd Juhászt végleg cserével kiküldik - ötméteres: Erdélyi Balázs belövi - 10-11. 2:11 van hátra.

Bátori bejátszása rossz, de aztán egy kontra után rögvest visszakapja a labdát az OSC. Bedő kiállítva, 1.23 van hátra, Vincze Balázs időt kér. A fórmegjátszás jó, de Kayes közeli lövést ezúttal bravúrral védi Mitrovics. Egy perc van hátra, Dabrowski Norbert időt kér. A Hárai-Decker csatát centerben a védőnek ítélik, kontra. Az OSC végigjátszza, 15 másodperc. Decker kiállítva, Csucskovics középről nem vállalja el, Vapenszki lövését aztán blokkolja Kovács Gábor. Ezzel vége - döntős az OSC!

Dabrowski Norbert: „Pontatlanok voltunk. Jól kezdtünk, minden rendben volt, ám idővel bepörgött az OSC, és fordított. Büszke vagyok a csapatomra, mert az utolsó negyedben egy elveszített mérkőzésen a végjátékban kiharcolta magának az esélyt – persze az nagy kár, hogy nem éltünk vele. Nem kell csüggedni, jobb volt az OSC, gratulálok neki. Készülünk a bronzmérkőzésre.”

watch?v=8KDg3nV1spgVincze Balázs: „A középső két negyed remek játéka kellett a sikerhez. Rossz kezdés után fordítottunk, majd vezettünk négy góllal, nem gondoltam volna, hogy a végén egy emberhátrányban bemutatott blokkoláson múlik végül a győzelmünk. Nehéz, amikor tömegesével pontozódnak ki a játékosok, miközben az ellenfél ugyanabban a védekezési formában játszik, de megoldottuk, boldogok lehetünk.”
 

Eredmény – E.ON férfibajnokság, elődöntő, 2. mérkőzés
ZF-Eger–A-Híd-OSC-Újbuda 10–11 (3–4, 2–2, 2–4, 3–1)

Eger, Bitskey-uszoda, 1500 néző. Vezette: Kun, Molnár P.
EGER: Mitrovics – Csucskovics, Hosnyánszky 1, Szivós, Vapenszki 1, Hárai, Biros P. 1. Csere: Angyal 1, Zalánki, Lőrincz, Csuk 1, Erdélyi 4, Bedő 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
OSC: Bisztritsányi – Bátori 1, Kayes 2, Juhász, Hegedűs, Gór-Nagy 1, Bundschuh 1. Csere: Decker Á., Kovács G. 1, Graham 2, Salamon 3, Brguljan. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 6/13, ill. 3/8
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontpozódott: Bundschuh (19. p.), Gór-Nagy (26. p.), Brguljan (27. p.), Decker (32. p.)
Kiállítva végleg cserével: Juhász (30. p.)

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 az OSC javára
Vízilabda hírek
osc
eger