cover image
Egyéb

A Szolnok is a bajnoki aranyért játszhat

2015. május 6. 12:34

A Népligetben is győzött a Szolnok, így az OSC ellen készülhet a bajnoki döntőre.

A papírformának megfelelően az alapszakaszt megnyerő Szolnok biztosan hozta az első mérkőzést a Tiszaligetben, akkor 13-8 lett a vége Cseh Sándor csapatának, azaz kiütés nem lett a vége, mint ahogyan a bajnokságban ebben a felállásban.

Milan Alekszics, Stefan Mitrovics és Madaras Norbert is 3-3 góllal jelentkezett, a túloldalon a rutinos Nyéki Balázs talált be háromszor. Szembetűnő volt, hogy amíg a szolnokiak 22 lövéssel próbálkoztak teljes létszámban, addig a Fradi csak 7 alkalommal, ők jobbára emberelőnyökből szerezték a góljaikat.

Az első elődöntő óta a Szolnok játszott egy Bajnokok Ligája-találkozót is, nem is akármilyen téttel, a Rijeka elleni idegenbeli fellépés ugyanakkor nem sikerült jól, legalábbis az utolsó negyed, amikor 2-3 figyelmetlenség elég volt a vereséghez, így a sorozat csoportkörében a második helyen zárt a csapat. A BL viszont nem lesz a szolnoki fejekben a szerdai mérkőzésen - vélhetően -, így a Ferencvárosnak fel kell kötnie a gatyáját, ha szoros meccset, netán meglepetést kíván szerezni.

ÉLŐ közvetítésünk itt kezdődik:

watch?v=xl-2KXE8x3Y&feature=youtu.be 1. NEGYED:
watch?v=RxOBGJWabrY&feature=youtu.be  
A csapatok bemutatása folyik, megtelt a népligeti uszoda lelátója. 
 
1. PERC: Nagy Viktor kezdett a szolnoki kapuban, ez az első lényeges információ. A második az, hogy Katonás kiállítása után rögtön emberelőnybe került a Szolnok, de Mitrovics kezéből kicsúszott a labda. Egy Nagy-védés jött a másik oldalon, majd egy szolnoki kapufa.
 
3. PERC: Roach lövését is fogta Nagy Viktor. majd Kis Gábor harcolt ki emberelőnyt, Roach ment ki épp, Madaras emberrel, azaz Gárdonyival együtt lőtt gólt, 0-1.
 
3. PERC: Bombagóllal egyenlített a Fradi, Kolozsi Marcell messziről talált be, 1-1. Azonnal jött a válasz, Vámos Márton akciógólja jelentette, 1-2.
 
4. PERC: Varga Dániel dörgő kapufával jelentkezett, ha már senki nem volt rajta. Avramovics tette volna be a centernek, de labdát szerzett a Szolnok. Mezei is így járt, mármint nem tudott labdához érni a másik oldalon.
 
6. PERC: Avramovics küldte meg Nagy Viktor felé, a kapus kitolta. Nyéki Balázs aztán szintén bevállalta, ő viszont nagy fölélőtt. Varga Dániel a jobbszélről engedett el aztán egy labdát, a kapufa mentett.
 
7. PERC: Regős ezúttal pazar labdát kapott Avramovicstól, lőtt is, Nagy a helyén volt. Időkérés után Mitrovics erőből lőtte Kisnek, jött a kiállítás, de Gárdonyi labdát szerzett. A másik oldalon Ernyey úszott meg, Nagy Viktor védett.
 
8. PERC: Egyenlített a Ferencváros, Marnitz Gergő a jobb szélről kipókhálózta a felsőt, 2-2. Belefért még egy emberelőny a szolnokiaknak, Mitrovics ismét elvesztette a labdát. Maradt 7,7 másodperc, jött Varga Zsolt időkérése. Avramovics a blokkba lőtt, 2-2 az első negyed vége.
 
2. NEGYED:

1. PERC: (Természetesen közben téma a másik meccs a népligeti uszodában, nem csoda, 10-6-re megy az OSC Egerben.) A szolnokiak elhozták a labdát. Madaras lövését a blokk mentette. Csapó Miklós próbálkozott, de Alekszics mellett nem tudta irányítani eléggé a labdát. "Cserébe" visszaúszás közben kiszórták. Alekszics Gárdonyi kezébe lőtt.
 
2. PERC: Swift be tudott fordulni, de a labda végállomása Nagy volt. Emberelőnybe került aztán a Ferencváros, szépen is járt a labda, de Nyéki rosszul célzott. A szolnokiak eközben nagyon kényelmesen támadtak. Újabb fór a Fradinak, időt kért Varga Zsolt. Marnitz kőtte el a fórt, fölé.
 
3. PERC: Varga Dániel megnyugtatta csapatát egy távoli akciógóllal, 2-3. 
 
4. PERC: Roach lőtt kapura, Nagy biztosan hárított. Varga Dénes egy kicsit hamar ellőtte a következő vendégakciót, kapufa lett a vége. Aztán Regős pazar góllal egyenlített. Marnitz küldte be középre, Regős pedig azonnal bokszolt, a kapuba, 3-3!
 
5. PERC: Vámos harcolt ki 5 méterest. Varga Dániel lőtte, Gárdonyi kivédte!
 
6. PERC: Ernyey lőtt a másik oldalon, Nagy még beleért. Roach lőtt szabaddobásból, erre is odaért Nagy Viktor. Vámost lőtt mellé aztán, nem volt meggyőző a Szolnok.
 
8. PERC: 38 másodperccel a vége előtt időt kért Cseh Sándor. Tíz másodperc volt a támadásból, Varga Dénes kapufára lőtt. A túloldalon Ernyey ejtett, kapufa. 3-3 a félidő!
 
3. NEGYED:
 
1. PERC: (10-11 jelenleg az Eger-OSC meccs állása, kérdés, hol lesz meglepetés a végén, és mi számít egyáltalán annak?) Gocics elhozza a ráúszásnál, kap is egy előnyt a Szolnok. kétszer is Alekszicset keresték, de a labda lelassult, végül Mitrovics lőtt a felső kapufára, onnan a "vonalra", jöhetett a Fradi. 
 
2. PERC: Kis Gábor harcolt ki fórt, Varga Dénes lőtte át a falat, ismét vezet a Szolnok, 3-4. 
 
3. PERC: Madaras ment el a jobb szélen, de nem tudott teljesen felúszni. Mitrovics lövését Gárdonyi védte. Időkérés Fradi-részről egy emberelőny után. Közben véget ért a másik mérkőzés, 11-10-re nyert az OSC, és bejutott a bajnoki döntőbe!
 
3. PERC: Kolozsi Marcell lőtte el az előnyt, elég rossz pozícióból, a falba. Mitrovics aztán nem hibázott, 3-5, először két gól a különbség. Avramovics passzát aztán lehúzta Vámos. 
 
5. PERC: Vámos Márton lőtt szép akciógólt, 3-6. Megrázza magát a Szolnok! Varga Dániel erőből passzolta a centerpozícióban lévő testvérének, Varga Dénes pedig egy védővel a nyakán és Gárdonyival szemben is befordult, és az üres kapuba lőtt, 3-7.
 
6. PERC: Most már belefért a Szolnoknak egy újabb elrontott akció, főleg mert védekezésben stabilak voltak, a Fradi nem tudott lövőhelyzetet teremteni. 
 
7. PERC: Mezei kapta meg Vámostól, befordult, de fölélőtt.
 
8. PERC: Időt kért Cseh Sándor. Nem tudta befejezni az akciót a Szolnok, a zöldeknek még volt idejük egy támadásra, amely aztán labdaeladással végződött. Vége a negyednek is.
 
4. NEGYED:
 
1. PERC: A szolnokiaké volt az első akció, Varga Dénes a kapufára lőtte, elég hamar. Roach lövésére aztán odaért Nagy Viktor a másik oldalon, remekül véd a válogatott kapus!
 
2. PERC: Alekszics adta be emberelőnyben Kis Gábornak, ő kiemelkedett, de Gárdonyiba lőtt. 
 
3. PERC: A másik oldalon sikerült betalálni, méghozzá nagyszerű góllal, akciógóllal, Swift húzta be a levegőben továbbpöcizett labdát, 4-7. Sőt, nem sokkal később egy gyorsan elhaló szolnoki akció után Katonás maradt meglepően egyedül a kapu előtt, megkapta a labdát, és a hálóba lőtt, 5-7.
 
4. PERC: Mezei ellen ítélnek a játékvezetők, jöhet a Fradi. Varga Dénest állítják ki visszaúszás közben, időt kért Varga Zsolt. Vámos Márton labdaszerzéssel vetett véget a fórnak, majd a másik oldalon lőtt, fölé.
 
5. PERC: Madaras szerzett labdát a hazaiak támadóidejének végén, és aztán ő lőtt a kapufára.
 
6. PERC: Kolozsi lövését védte bravúrral Nagy Viktor, Csapó lövésénél viszont már nem volt mese, 6-7. Már csak egy gól a különbség. Alekszics a kapufára bombáz, marad a labda a szolnokiaknál.
 
7. PERC: Remek góllal növelte végül előnyét a Szolnok: Alekszics lőtte előre, Varga Dénes nyújtózkodott, és szépen betolta, 6-8.
 
8. PERC: Nyéki lövését védte Nagy, majd Roachot kiállítják, kipontozódik. Gocics Varga Dénesnek adja, a blokk ment, de Kis Gáborhoz kerül a labda, ő pedig bepöcizi, 6-9. Kolozsi még lő egyet, 7-9.
 
VÉGE! Döntőben a Szolnok. 
 
Rövid összegzés:

Ilyenkor szokták azt mondani, az egyik csapat csak annyit adott ki magából, amennyi kellett. És valóban így van, bár ettől függetlenül Cseh Sándor kicsit dühös volt a mérkőzés végén, többet várt a csapatától. A Ferencváros felszabadultan játszhatott, nagyjából így is tett, ennek ellenére egy-két eladott labda és tétova akció megakadályozta, hogy a nagyszünetre még kellemetlenebb helyzetbe kerüljön a Szolnok.
 
És akkor még ott volt Nagy Viktor remek teljesítménye is, ő a meccs végén elmondta, nagyon várta már, hogy vízben legyen, jól is esett neki ez a szerda esti találkozó. Végül több mint 60 százalékos mérleggel zárt. A harmadik negyed jelentette a fordulópontot, akkor a Szolnok megrázta magát, Varga Dénes két, Mitrovics és Vámos egy-egy góljával 4-0-ra nyerték ezt a nyolcpercet, így a zárószakaszra még meg is engedhették maguknak, hogy kiengedjenek.
 
Döntős tehát a Szolnok, ellenfele az Egert búcsúztató OSC lesz.
 
Varga Zsolt: Ez a meccs sokkal jobban tetszett, mint az előző. Azt kértem a játékosoktól, hogy akadályozzuk meg a szolnokiak lefordulásait, ezt nagyjából meg is tettük. Három gyönyörű gól született ma, ebből kettőt mi lőttünk. Jó meccs volt, készülünk a bronzmérkőzésre.

Cseh Sándor: Mindkét csapatnak gratulálok, a Ferencvárosnak az elődöntőbe jutáshoz, az én csapatomnak pedig a döntőbe jutáshoz.


Eredmény - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, elődöntő, 2. mérkőzés:

Ferencváros-Szolnoki Dózsa-Közgép 7-9 (2-2, 1-1, 0-4, 4-2)
Népliget, 250 néző, vezette: Marosvári, Székely

FTC:
Gárdonyi – Avramovics, Katonás 1, Nyéki, Roach, Swift 1, Csapó 1. Csere: Ernyey, Regős 1, Kolozsi 2, Marnitz G. 1, Pohl, Jansik Sz. Edző: Varga Zsolt

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Mitrovics 1, Varga Dénes 3, Jansik D., Kis G. 1, Madaras 1. Csere: Vámos 2, Mezei, Alekszics, Tóth M., Hangay, Varga D. 1. Edző: Cseh Sándor

Gól – emberelőnyből: 0/6, illetve 3/9
Gól – ötméteresből: -, ill. 0/1
Kipontozódott: Roach (32.)
 
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Szolnok javára.
 
-ds-
Vízilabda hírek
szolnok
ftc
ferencváros
cseh sándor
varga zsolt