Egyéb

Az utolsó másodperc után előnyben a Szeged a Honvéd ellen

2015. május 2. 22:46

Az ötödik hely a tét a Tiszavirág-Szeged-Diapolo és a RacioNet-Honvéd párharcában, igen izgalmas meccsen vannak túl a csapatok nyitányként.

A tavalyi szezonban ez a párosítás a bronzéremért zajlott, a szegediek meg is szerezték azt, most az 5. helyért küzdenek, s mivel a bajnokság ereje jócskán megnőtt, egy idei 5. pozíció nagyjából annyit ér, mint egy tavalyi harmadik.

Mondhatni, eseménydús volt a találkozó, amelyet már nyitott medencében játszottak. A szegedieknél Kiss Csaba, Manhercz Ádám és Aljosa Kunac, míg a vendégeknél Fazekas Tibor, Illés Sándor és Simon Roland pontozódott ki a meccs során, a szegedieknél egy cserés kiállítás is volt, a szenvedő alanya a grúz Revaz Jmnaishvili volt. Varga Péter csapata 20, a Honvéd 18 alkalommal játszott emberelőnyben, mindkét csapat 6-6 alkalommal tudta ezt a helyzetet kihasználni.

Jól jelzi a két csapat azonos erejét, hogy 4-2-nél volt a legnagyobb a különbség, akkor a Szeged vezetett ilyen arányban, a vendégek a harmadik negyed 6. percében vették át a vezetést, 7-6-ra. Akkor vezettek először és utoljára, ugyanakkor Vad Lajos együttese reménykedhetett a döntetlenben, így az 5 méteres dobásokban, egészen az utolsó másodpercig. Akkor viszont Palotás Gergely emberelőnyből betalált, előtte 9 másodperccel a dudaszót megelőzően állították ki Fülöp Bencét.

Folytatás szerdán, a Kőér utcában.

Eredmény - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, az 5. helyért, 1. mérkőzés:

Tiszavirág-Szeged-Diapolo-RacioNet-Honvéd 9-8 (3-2, 2-3, 2-2, 2-1)
Gólszerzők:
Chilkó 2, Kiss Cs. 2, Palotás 2, Sánta, Manhercz Á., Seman, illetve Fülöp 3, Shimizu 2, Kiss G., Simon A., Illés

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0, a Szeged javára.
Vízilabda hírek
szeged
honvéd