cover image
Egyéb

BL hatos döntőben az Eger!

2015. május 2. 16:03

Megcsinálták! Dabrowski Norbert játékosai remek teljesítménnyel 11-6-ra legyőzték a Bajnokok Ligája címvédőjét, a spanyol Barcelonetát, így csoportmásodikként kiharcolták a hatos döntőbe jutást!


Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Barcelonában 7–7-re végeztek a felek. Ma már tudjuk – bár akkor is éreztük –, Erdélyi Balázs egy másodperccel a vége előtt szerzett egyenlítő gólja sokat ért. Amennyiben az Eger pontot szerez a BL-győztes ellen, biztos részvevője a hatos döntőnek.

A találkozót az azeri Mark Koganov és a horvát Mladen Rak vezeti.

watch?v=6M9QggxhOLE&feature=youtu.be
watch?v=FB2_fZMZFQg&feature=youtu.beBajnokok Ligája, 10. forduló:


A-csoport:
watch?v=zZWYGK1gTfQ&feature=youtu.be

ZF-Eger-Barceloneta (spanyol) - 16 óra 15 perc (Digi Sport 2)
Olympiakosz Pireusz (görög)-Brescia (olasz) - 17 óra 15 perc
Pro Recco (olasz)-Radnicski Kragujevác (szerb) - 20 óra 30 perc

watch?v=ozOr7bZJBvo&feature=youtu.beAz A-csoport állása:

1. Pro Recco 27 pont
2. Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Olympiakosz 10 pont
5. Radnicski 9 pont
6. Brescia 8 pont
egerbarc5.JPG  
ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK:

1. NEGYED:
A Barcleoneta támadhat először: Vapenszkit kiállítják, Fernandez a fór letelte után a bal oldalról bepattintja a labdát Mitrovics kapujába - 0-1.

Egri fór, egri egyenlítés: Hosnyánszky Norbert bezúdítja a fórt - 1-1.

Jó hazai védekezés, nem tud kapura lőni a vendégegyüttes, de ezután kontrát fúj az azeri bíró. Aztán kontra Szirányi ellen, majd kiállítás Hárairól: Hosnyánszky ezt is bevarrja - 2-1.

Minguell kapufát lő, Bedő ellen kontra. Epsanol megveri védőit, ötöst fújnak Lőrincz ellen: Espanol belövi - 2-2.

Bedő csavar, Pinedo véd. Fordulna a Barceloneta, Bedőt viszont kiállítják - Jesus Martin vezetőedző időt kér. A fórmegjátszás jó, bár Roca már akkor lövi be a falból, amikor az egri jön vissza, ám ez nem oszt, nem szoroz - 2-3.
 
Elrontott támadási itt, elrontott támadás ott. Hárai kibrusztol egy fórt (Tahullt küldik ki), Dabrowski Norbert időt kér. Borisz Vapenszki bal keze villan - 3-3.

Perrone lövését kiüti Mitrovics, a labda marad a vendégeknél. Erdélyi labdát szerez a center elől, majd a másik kapu előtt nagyot lő, de Piedeo kiüti.  A kipattanónál Hárai zseniális mozdulattal szerez labdát, Minguell ellen ötöst fújnak, amelyet Erdélyi érékesít - 4-3.

Echenique lövését könnyűszerrel fogja Mitrovics, majd elindul az Eger, pontosabban Szivós Márton. Szorosan őrzik, nehezen kap szabaddobást, de kiharcolja: majd bevágja jó messziről, úgy, hogy két másodperccet mutat vissza az óra - 5-3!

Véget is ér a negyed.

2. NEGYED:

Angyalt kiküldik Szirányiról, Echenique lövését a blokk és Mitrovics közösen hatástalanítja! Vapenszki a blokkba lő, amelyből Espanol úszik meg, és magabiztosan értékesíti a helyzetet - 5-4.

Két egri fór parlagon egymás után: az elsőnél nincs lövés, a másodiknál Erdélyi kapufáig jut. Átellenben Mitrovics véd hatalmasat hátrányban (Tahull közelről próbálkozhatott). Rossz ejtés után Vapenszki szerez labdát, majd fórban az Eger, amely időt kér. A fór letelik a nagy passzolgatás közben, de Birost pofon vágják, újabb fór: Csuk mellé lövi.

Odaát Angyalt állítják ki, most a Barceloneta kér időt. Ubovic lő, de Erdélyi blokkja és Mitrovics keze is jó helyen. Hosnyánszky csavarja fejet talál, Ubovic pedig fölé durrant. Egy sarokdobás után eladja a labdát Hosnyánszky, Birost kiállítják, de nem tudnak élni a lehetőséggel, jó helyen Perrone ellen a blokkok. Vége a negyednek.

3. NEGYED:

Hárai szorongatott helyzetben fölé emel. Erdélyi kiállítva, Mitrovics azonban újabb nagy bravúrt mutat be, megfogja Tahull közelijét. Lőrincz kapufája után marad a labda az Egernél, de egy kontra után elveszíti. Perrone kapufája után Hárairól küldik ki a védőjét, Erdélyi lövést kiüti a kapus, de a labda marad a hazaiaknál, igaz, nem fórban.
Aztán újra abban, mert Farnendezt kizavarják Erdélyiről, Dabrowski Norbert időt kér. Zsinórban a hatodikat is kihagyja a csapat, Hosnyánszky a fór végén szorongatott helyzetben lő a kapusba. Most a Barceloneta előnyben, de Echenique sem pontos szerencsére. Ötméteres! Erdélyi veri meg védőjét, aki a kapu előtt csak visszahúzni tudja. Szivós áll oda, bepattintja - 6-4.

Hárai remek blokkja után indul az Eger. Hosnyánszky lövése messze pattan Pinedoról, újra próbálkozhat a házigazda. Fórban az Eger: Hosnyánszky lövését fölé üti a kapus. A sarokdobás után Hárai Balázs húz a kapuba - 7-4.

Hárait hátul kiküldik, időt kérnek a vendégek. Espanol belövi a bal oldalról - 7-5.

Páros kiállítás: Erdélyi és Escribano megy ki. Szivós Márton újra villan: megint megvágja a szabaddobást - 8-5.

Szivós Csukkal közösen labdát szerez, még egy támadásnyi idő. Csuk lövés blokkról mellé pattan, marad idejük, sőt Hárait kiküldik. Nem lövik el - vége a negyednek.
egerbarc7.JPG  
4. NEGYED:

Ha nem kap ki az Eger négy góllal a negyedben, ott lesz a hatos döntőben! Az Eger szerzi meg a labdát, oda a vendégfór! Sőt Roca kiállítása után előnyből Hosnyánszky Norbert a bal oldalról lő elnézős gólt - 9-5.

Escribano szabaddobása nem szabályos, Hárai Balázs csavarja viszont lélegzetelállító! És pontos - 10-5.

Újabb hátrányt védekez ki az Eger. Szivós kapufáig jut ezúttal, Espanol lövését Mitrovics üti fölé. Csucskovics kiállítva, de a spanyolok hibáznak ismét, nem végzik el a szabaddobást.
És megint Szivós Márton! Messziről, úgy 8-9 méterről lő hatalmas gólt - 11-5.

Oneto emberelőnyből szépít - 11-6.

Bedő fórt brusztol ki, Angyal blokkba lövi. 2.50 van vissza. Bedő harmadik kiállítása, időt kérnek. Biros lelopja az átadást. Kontra után ismét a vendégek támadnak, de ezúttal is pontatlanok. A közönség felálllva tapsol, az utolsó percben vagyunk. Még egy kontra Hárai ellen, majd egy Mitrovics védés, az Eger ott van a Bajnokok Ligája hatos döntőjében!

Bajnokok Ligája, csoportmérőzések, 10. forduló:

A-csoport:

ZF-Eger–Barceloneta 11–6 (5–3, 0–1, 3–1, 3–1)

Eger, Bitskey-uszoda, 2000 néző. Vezette: Koganov (azeri), Rak (horvát)

EGER: Mitrovics – Biros, Csucskovics, Hosnyánszky 3, Szivós 4, Vapenszki 1, Hárai 2. Csere: Angyal, Lőrincz, Csuk, Erdélyi 1, Bedő. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

BARCELONETA: Piendo – Szirányi, Oneto 1, Espanol 3, Minguell, Echenique, Fernandez 1. Csere: Perrone, Roca 1, Ubovic, Escribano, Tahull. Vezetőedző: Jesus Martin
Gól – emberelőnyből: 5/12, ill. 2/13
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

Olympiakosz Pireusz (görög)–AN Brescia (olasz) 8–6 (2–2, 3–1, 3–2, 0–1)
Gólszerzők: Vlachopoulos 2, Mallarach 2, Delekas, Fountoulis, Mourakis, Kolomvos, ill. Podegas 2, Pagani, Molina, Giorgi, Napolitano

Pro Recco (olasz)–Radnicski Kragujevác (szerb) 19-6 (5-1, 5-3, 5-1, 4-1)

Gólszerzők: Pijeltovics 3, Giacoppo 3, Lapenna 3, Figlioli 2, Giorgetti 2, Felugo 2, Filipoovics 2, Jokovics, Prlainovics, ill. Joksimovics 3, Dedovics 2, Bogdanovics

 
Az A-csoport végeredménye:

1. Pro Recco 30 pont
2. Eger 16 pont
3. Olympiakosz 12 pont
4. Barceloneta 11 pont
5. Radnicski 9 pont
6. Brescia 8 pont

A hatos döntőbe jutott:
Recco, Eger, Barceloneta (utóbbi a rendező jogán)
Vízilabda hírek
eger
bl
barceloneta